عرصه سوم: هيأت وزيران در جلسه مورخ 13/2/1368 با توجه به نامه شماره 5374/64 مورخ 31/1/66 رياست جمهوري تصويب نمودند تا آئين نامه اجرايي واحدهاي صنفي موضوع تصويب نامه 11054 مورخ 1/10/65 به شرح زير اصلاح گردد.
ماده 1- در اين آئين نامه منظور از انجمن, جمعيت, اتحاديه صنفي و امثال آن تشكيلاتي است كه به وسيله دارندگان كسب, پيشه, حرفه و تجارت معين تشكيل ميگردد و اهداف, برنامه و رفتار آن به گونهاي در جهت منافع خاص مربوط به آن صنف ميباشد، اعم از اينكه داراي قانون و مقررات خاص باشند يا نباشند. مانند پزشكان, وكلاي دادگستري, روزنامه نگاران, صنعتگران, صاحبان دفاتر اسناد رسمي, جامعه دارو سازان و كانون صنفي فرهنگيان, كانون بازنشستگان و امثال آن كه در يك محدوده جغرافيايي شهري فعاليت دارند.
تبصره- صنوف مشمول اين ماده مكلفند در اساسنامه خود نكات زير را رعايت كرده و يك نسخه از آن را به وزارت كشور تسليم نمايد.
1- اركان تشكيلات (تعريف, وظايف و اختيارات هيأت مديره و نحوه انتخابات)
2- منابع مالي و آئين نامه مربوطه
3- شرايط عضويت
4- نحوه انحلال
5- حوزه فعاليت
ماده 2- كليه صنوف مشمول ماده 1 جهت اخذ پروانه فعاليت موظفند مدارك ذيل را در تهران و شهرستانها جهت اخذ پروانه فعاليت به فرمانداري محل تسليم نمايند.
الف) فرم تكميل شده تقاضاي ثبت طبق نمونه وزارت كشور
ب ) فرم مشخصات هر يك از اعضاي هيأت مديره طبق برگه مشخصات وزارت كشور
ج) تصوير تمام صفحات شناسنامه هر يك از اعضاي هيأت مديره
ه) عكس جديد هر يك از اعضاي هيأت مديره 4 قطعه
ماده 3- اتحاديه و انجمنهاي فوق الذكر موظفند يك نسخه از نشريات خود را مرتباً به وزارت كشور ارسال نمايند.
ماده4- مسئولين انجمنها و اتحاديههاي صنفي موظفند كه براي برگزاري سمينار و اجتماعات عمومي در ميادين و پاركها برنامه اجرايي خود را كه خارج از شرح وظايف مندرج در قانون نظام صنفي ميباشد حداقل 10 روز قبل به اطلاع وزارت كشور رسانيده و مجوز لازم را كسب نمايد.
ماده 5- انجمنها و اتحاديههاي صنفي حق فعاليت سياسي و يا وابستگي به احزاب و گروههاي سياسي به نام انجمن و اتحاديه را ندارند.
ماده 6- پرونده مربوط به تقاضاي صدور پروانه كه طبق آئين نامه اجرايي اين قانون تنظيم ميشود، حداكثر ظرف يك ماه به وسيله وزارت كشور به كميسيون ماده 10 قانون احاله و پس از تصويب كميسيون ظرف 10 روز پروانه با امضا وزير كشور صادر خواهد شد.