وب سایت شبکه گروهی «گوگل پلاس» در ظرف مدت بسیار کمی توانسته میلیون ها کاربران اینترنتی جدید را به خود جلب کند.
آمار نشان می دهد که تاکنون حدود دست کم بیست میلیون اکاونت (Account) فردی در گوگل پلاس باز شده است. اما ماننددیگر سایت های رسانه های اجتماعی، گوگل پلاس هم با مشکلاتی روبرو است. در این نوشته خواهم کوشید که این مشکلات را برای دو گروه مهم از خواننده گان بازگو کنم
افرادی که ناچار از مقابله با رژیم های سانسور گر هستند :
لطفا از باز نمودن «اکاونت» در گوگل پلاس، درحال حاضر جدا خود داری کنند. مانند همه سایت های شبکه سازی اجتماعی، گوگل پلاس نیز اغلب مشکلات امنیتی دارد که هنوز دقیقاً مشخص نشده اند. به مرور زمان این مسائل تک تک آشکار و سپس حل خواهند گردید. امید است که تا سال آینده، بتوانیم آنها را دقیقاً شناسایی کنیم. این مشکلات کاربران را با دردسر هایی مواجه خواهد کرد. بنابراین احتیاط بهتر از پشیمانی است.
اشخاصی که درکشورهای بدون سانسور اینترنتی رندگی می کنند:
باوجود آنکه گوگل به حفظ امنیت کاربران اینترنتی توجه خاصی دارد، دو موضوع ممکن است باعث دردسر شوند.
1) مهمترین و شاید بهترین ابزاری که گوگل پلاس درخود دارد سیستم شبکه سازی دایره وار (Circles) آن می باشد. گوگل پلاس به استفاده کننده گان اجازه می دهد که شبکه های مختلف مانندگروه همکاران، دوستان،خانواده و بقیه را بسازند و تماس های (Contacts) خود را در گروه های مورد نظر بگنجانند. این سیستم شما را قادر می سازد که موضوعات مخت لف را با افراد متفاوت در میان بگذارید. البته مشکل این شبکه ها آن است ک هرکس می تواند هرکه را بخواهد در گروه مورد نظر خود جا دهد،بدون اینکه از فرد مورد نظر اجازه بگیرد. تنها راهی که از آن طریق می توان از گنجانده شدن در گروه های دیگران در امان ماند آن است که آنها را کاملا ازوصل شدن به خود محروم (Blocking) کرد. در غیر این صورت نمی توان از پیغام های تجارتی، ناشناس و یا مضر جلوگیری کرد.
این موضوع هنوز آنقدر جدی نشده زیرا استفاده از گوگل پلاس هم تنها از طریق دعوت (Invite) از طرف یک کاربر این سایت امکان دارد. اما درآینده این موضوع خیلی جدی تر خواهد شد.
2) موضوع مهم دیگر آن که چون گوگل پلاس بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته، خیلی ها خواهان آنند که صاحب «اکاونت» شوند. البته چون اکنون تنها دعوت یک نفر کاربر می تواند افراد علاقه مند را قادر به ساختن «اکاونت» کند، پس می تواند فرصتی هم برای کسانی باشد که می خواهند مزاحم کاربران آن شوند.
چنین افرادی ای میل های فریبکارانه می فرستند. که گویا این ای میل از جانب یکی از دوستان تان است. و با لینک های مختلف شما را به سایت های مضر می کشانند. لطفا اگر با فرستنده ای میل که ادعا میکند که دعوت از جانب گوگل است آشنا نیستید روی لینک های فرستاده شده کلیک نکنید. و اگر لینکی غیر از گوگل هم باشد،حتی اگر فرستنده را می شناسید روی آن کلیک نکنید.
به این دلیل شما می باید به محتوای لینک نگاه کنید و نه نام فرد فرستنده. قبل از کلیک کردن روی آن لینک «ماوس» را بچرخانید تا محل لینک را به شما نشان دهد. در مورد «براورز» فایر فاکس محل کلیک در گوشه چپ و پایین صفحه دیده می شود.
غیر از این دو موضوع هنوز مسئله مهم دیگری در مورد مشکلات امنیتی گوگل پلاس در دست نیست. در این صورت شما را حتما از آن مطلع می کنیم.