عرصه سوم- اثرات تورم و تحریم بیش از همه زندگی اقشار زحمتکش کارگری را در ایران تحت الشعاع خود قرار داده است. رکود اقتصادی و تعطیلی کارخانه ها باعت اخراج و بیکاری هزاران نفر از کارگران در سراسر کشور شده و در ماه های اخیر اعتراضات و اعتصابات کارگری هم چنان ادامه داشته است. اما مسئولین متأسفانه دربسیاری از موارد به این اعتراضات رسیدگی نکرده اند و طومارها و نامههای آنان بی جواب مانده است.از آخرین اقدامها دراین زمینه حضور فعالان کارگری در نمایشگاه مطبوعات و طرح دیدگاههای شان در انتقاد از روزنامه ها در نحوه انتشار خبرهای مربوط به کارگران است.
سایت ایران امروز درگزارشی دراین باره می نویسد:
“جمعی از هماهنگ کنندگان نامه ۲۰ هزار امضایی کارگران خطاب به وزیر کار، با حضور درغرفه ایلنا بر ضرورت بازنگری مزد کارگران تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهار تن از كارگرانی كه چندی پیش در دو مرحله اقدام به جمع آوری 20 هزار امضا از كارگران نقاط مختلف كشور در اعتراض به تاثیرات قانون هدقمندی یارانهها بر تعطیلی واحدهای تولیدی و بیكاری كارگران و همچنین كاستی دستمزد قانونی به نسبت تورم موجود و سایر مشكلات جامعه كارگری كرده بودند، با حضور در غرفه ایلنا در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، به طرح دیدگاههای خود در خصوص وظایف مطبوعات نسبت به انتشار اخبار کارگری پرداختند.
جعفر عظیمزاده، پروین محمدی، شاپور احسانی و جلیل محمدی از فعالان مستقل کارگری با حضور در غرفه ایلنا بر ضرورت توجه بیشتر مطبوعات داخلی به مشکلات معیشتی کارگران تاكید كردند و به طرح عمده مشكلات جامعه كارگری پرداختند.
جعفر عظیمزاده از فعالان مستقل کارگری به وضع نامناسب معیشتی امروز کارگران اشاره کرد و گفت: امروز پایه مزد یک کارگر كمتر از ۵۰۰ هزار تومان است و این در شرایطی كه تحت شرایط نامساعد اقتصادی کنونی از یک سو قدرت خرید کارگران روز به روز کاهش یافته و از سوی دیگر از امنیت شغلی آنها هر لحظه بیشتر کاسته میشود.
او تاکید کرد: دولت به عنوان متولی جامعه باید به حال کارگران چاره اندیشی کند تا از بروز ناهنجاریهای اجتماعی در جامعه جلوگیری شود.
پروین محمدی نیز با انتقاد از نوع نگاه مسئولان دولتی به کارگران، گفت: امروز در حالی صحبت از ضرورت بازنگری و تغییر قوانین کار و تامین اجتماعی میشود که اقدام خاصی در خصوص بهبود وضع معیشتی کارگران شاغل و بازنشسته صورت نگرفته است.
این فعال كارگری افزود: به عنوان مثال مسئولان سازمان تامین اجتماعی مدتی است که به استناد برنامه پنجم توسعه از ضرورت تغییر قانون تامین اجتماعی صحبت میکنند و با اشاره به وضعیت کشورهای صنعتی، کاهش تعهدات بیمهای افزایش سن بازنشستگی را ضروری میبینند. این در حالی است که امنیت شغلی و مزد كارگران ایرانی هیچ تناسبی با كارگران غربی ندارد و مسئولان دولتی هیچگاه امنیت شغلی و اقتصادی مزد بگیران ایرانی را با غرب مقایسه نمیکنند.
شاپور احسانی زند از دیگر هماهنگ کنندگان طومار ۲۰ هزار امضایی كارگران، با انتقاد از پایین نگه داشتن قدرت خرید کارگران گفت: دستمزدهای کنونی بیش از هر زمان دیگری به شان و منزلت انسانی مزدبگیران شاغل و بازنشسته ضربه میزند.
نماینده سابق کارگران پروفیل ساوه گفت: شرایط اقتصادی امروز دستمزد کارگران را به زیر خط فقر کشانده است.
این فعال كارگری با اشاره به انعكاس ضعیف اخبار كارگران در رسانههای داخلی، گفت: در خلاء رسانهای كه وجود دارد بسیاری از كارفرمایان با وجود آنكه به تسهیلات اعتباری بانکها دسترسی دارند، با انتقال سرمایههای خود به بازارهای دیگر اقتصادی همین حقوق ناچیز کارگران را با تاخیر پرداخت میکنند.
جمیل محمدی، دیگر فعال مستقل کارگری نیز از نحوه پرداختن رسانههای مختلف داخلی به مسائل کارگری انتقاد کرد و گفت: در کشور ما رسانههای تخصصی متعددی منتشر میشود اما کمتر رسانهای اخبار کارگری را منتشر میکند.
او با بیان اینکه کارکنان و اعضای هیاتهای تحریریه در رسانهها خود مزدبگیر هستند اما نسبت به اخبار كارگری حساسیت لازم را ندارند، گفت: رسانهها به دلیل ارتباطی که با دستگاههای اجرایی دارند میتوانند وضعیت نامناسب کنونی را به مسئولان منتقل کنند.
این عضو هماهنگ کننده نامه ۲۰ هزار امضایی گفت: خوب است رسانهها در کنار انعکاس رویدادهای مختلف خبری به مسائل کارگری نیز توجه بیشتری داشته باشند.”