عرصه سوم- تا چند روز دیگر سالروز انقلاب ایران در بیست و دوم بهمن و هم سالروز خونین بیست و پنجم بهمن روزهمبستگی مردم ما با جنبش های بهار عربی فرا میرسد. درشرایطی که موسوی و کروبی رهبران جنبش سبزوهمسرانشان درحصر خانگی و هم دهها نفر از مدافعان آزادی و جنبش مدنی در زندانها محبوس اند. در شرایطی که دولت های غربی با اعمال تحریم های جدید و اسراییل با تهدید به حمله نظامی به ایران به وخامت اوضاع اقتصادی و سیاسی در ایران دامن می زنند. به همین علت در روز شنبه گذشته 4 فوریه تظاهرات متعددی در 80 شهر درامریکا و کانادا برگزار شدند. در این گردهماییها که درآن بیش از 60 سازمان و شبکههای مدافع حقوق بشر، محیط زیست و غیره شرکت داشتند. معترضان به تشدید تحریم های اقتصادی ، جنگ افروزی و تهدید به حمله نظامی به ایران اعتراض کردند. عرصه سوم روز ششم فوریه گزارشی دراین باره منتشر کرد.
در مصاحبه پیش رو با یکی از معترضین آمریکایی به نام اوان سیگل استاد دانشگاه سیتی در نیویورک صحبتی داشتیم که دراینجا می خوانید.
– شما گفتید که استاد دانشگاه هستید و ریاضی و کامپیوتر تدریس می کنید؟ شما چرا به این تظاهرات رفتید؟
– اوان – بله می دونید من به زبان فارسی هم مسلط هستم و کتابی هم درباره تاریخ جنبش مشروطه درایران نوشتهام و مسائل مربوط به کشور شما را دنبال می کنم. البته من ازحامیان جنبش دموکراسی خواهی درایران هستم و با رژیم فعلی مخالف ام. و فکر میکنم که این تحریم ها و تهدید ایران به حمله نظامی از اساس در تقابل با مسأله پیشرفت دموکراسی درایران است. چرا که دود جنگ و محاصره اقتصادی تنها به چشم مردم بیگناه می رود. اگر به ایران حمله شود مردم طبیعتاً برای دفاع از زندگی خود درکنار حکومت قرار میگیرند و افزون برآن فضای سیاسی درداخل مسموم تر از الان شده و هم رژیم اسلامی فتاتیک تر و رادیکال تر خواهد شد.
– میتوانید فضای بحثها و گفتگوی های مردمی را که در حمایت از مردم ما درخیابان های نیویورک براه افتاده بودند تشریح کنید.
– اوان- در نیویورک که به دعوت سازمان هایی مانند ائتلاف ملی متحد ضد جنگ، مرکز اقدام بینالمللی، همبستگی با ایران، کلیسای کاتولیک پناهندگان وابسته به پاپ، حزب جهانی کارگران، جهان نمیتواند صبر کند، کمیته دوستی امریکا و ایران، ائتلاف انسر، وبسایت آنتی وار، صلح عمل، وبسایت بیا خانه امریکا، سنت پیت برای صلح، زنان علیه دیوانگی نظامی، مدافعان آزادی، عدالت و برابری ویرجیانا، بنیاد وسپاک، عمل صلح ایالت مین، تصرف ساحل میرتل، ائتلاف عمل صلح مینهسوتا، مبارزات صلح آمیز شهرهای دوقلو، کمک به جنبش مردم و گروهی از ایرانیان مقیم نیویورک برگزار شده بود، پانصد نفر شرکت داشتند. و بله خوب، افرادی که آمده بودند ازنظر فکری شبیه اعضا و هواداران جنبش وال استریت و «آکوپای» بودند. سخنرانیهای متعددی علیه جنگ انجام شد. همه آنها خواهان عدم مداخله نظامی و تحریم اقتصادی ایران بودند. اغلب شان هم نه از موافقان و نه از مخالفان دولت ایران بودند. و البته بیشترشان از طرفداران نظریههای مارکسیستی درباره مسائل اقتصادی و از مخالفان سیاستهای دولت های غربی اند. حدود صد نفر ازهوادارن جنبش محیط زیست هم شرکت داشتند. تظاهرکنندگان به طرف سازمان ملل راه پیمایی کردند. و پلیس هم هیچ ممانعتی نکرد و هم برنامه به خوبی انجام شد.
– چه تعداد ایرانی به تظاهرات نیویورک آمده بودند؟
– اوان- حدود صد نفر که اغلب از هواداران جنبش سبز بودند. جوانانی که برای دموکراسی درایران تلاش می کنند. البته چند نفر از طرف داران حکومت اسلامی هم بودند ولی خوب تعداد شان خیلی کم بود. برای من این موضوع که بتوانیم مردم امریکا را نسبت به دفاع از مردم ایران که حالا با تحریم اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و هم خطر جنگ را بالای سر خود میبینید حساس و هم آگاه کنیم خیلی اهمیت دارد. من به شدت با تحریم و جنگ مخالفم و خواهان مذاکره سیاسی و حل مسائل از طریق مسالمت آمیز هستم.
– با تشکر از شما.
برای اطلاع بیشتر به گزارش بی بی سی مراجعه کنید:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2012/02/120204_u04_protest_iran.shtml