تلاش مجلس برای انحلال سازمان حفاظت از محیط زیست
عرصه سوم-محمد صادقی: به دنبال اعتراضهای هفتههای اخیر نمایندگان اصولگرای مجلس نهم به نحوه عملکرد معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، و تهدید به طرح سوال از رییس جمهور در صورت عدم برکناری وی از ریاست سازمان، سرانجام شماری از نمایندگان طرح دو فوریتی ادغام سازمان محیط زیست در وزارت جهاد کشاورزی را با ۸۲ امضاء تقدیم هیأت رئیسه مجلس کردند.
رحمتالله نوروزی نماینده علیآباد کتول در باره این خبر گفت طرح ادغام سازمان محیط زیست در وزارت جهاد کشاورزی پس از بررسی لایحه بودجه ۹۴ کل کشور در مجلس بررسی خواهد شد.
جواد کریمی قدوسی نماینده مخالف دولت نیز، در توضیح این طرح بار دیگر با انتقاد از عملکرد رئیس سازمان محیط زیست گفت: «خانم ابتکار طوری عمل میکند که گویا محیط زیست برای وی اولویت دست چندم است و مباحث سیاسی اولویت اول محسوب میشود.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید که «خانم ابتکار به توصیههای نمایندگان توجهی نمیکند که در همین زمینه نمایندگان برای نظارت بیشتر بر عملکرد مجموعه محیط زیست و انتقال بهتر دغدغههای عمومی به این مجموعه طرحی تهیه و تدوین کردند که به موجب آن امکان نظارت وجود دارد.»
رسایی: بعد از بررسی بودجه نوبت استیضاح وزیر ارشاد است!
به دنبال توقیف هفته نامه “9 دی” از سوی هیات نظارت بر مطبوعات، به دلیل آن چه شائبه توهین به آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ذکر شده بود، حمید رسایی نماینده تهران و مدیر مسئول این هفته نامه در واکنشی اعلام کرد: «توقیف 9 دی درحالی با انگیزه سیاسی بستن دهان منتقدان و به بهانههایی مثل شائبه توهین به رهبر کبیر انقلاب توسط ارشاد صورت گرفته که در همین روزها میبینیم در یکی از روزنامهها توهینی نسبت به امام حسین (ع) نوشته شده است.»
نایب رئیس اول کمیسیون اصل 90 مجلس با مقایسه مطلب بحث برانگیز هفته نامه 9 دی درباره پذیرش قطعنامه 598 از سوی آیت الله خمینی و مطلبی در روزنامه اعتماد درباره امام سوم شیعیان، گفت: «آیا این متن توهینآمیز در روزنامه اعتماد با متنی که در 9 دی درباره پذیرش قطعنامه 9 دی به چاپ رسیده، قابل مقایسه است. اینکه گفته شود برخی چهرههای سیاسی و مسئولان آن روز فضا را به گونهای فراهم ساختند که امام راحل مجبور به سرکشیدن جام زهر شدند شائبه توهین به امام راحل را دارد ولی اینکه گفته شود امامحسین (ع) دیگر اسطوره نیست توهین نیست.»
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا این بار نمایندگان مجلس مانند دفعات قبل نسبت به توقیف 9 دی واکنشی نشان نداده و تذکر هم ندادند؟ گفت: «بسیاری از همکاران معتقدند که مشکل ارشاد با تذکر حل نمیشود و منتظرند تا بعد از تصویب بودجه به سمت استیضاح وزیر ارشاد پیش بروند.»
شمار تجمع های اعتراضی مقابل مجلس افزایش یافت
در ادامه تجمع های اعتراضی در مقابل مجلس شورای این هفته نیز ابتدا جمعی از پرسنل شرکت مادر تخصصی پالایش و پخش خون در اعتراض به نحوه واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در مقابل مجلس تجمع کردند.
نماینده تجمعکنندگان درباره مطالبه معترضان گفت: «هماکنون پرسنل این شرکت با 15 تا 25 سال سابقه، به علت واگذاری غیرقانونی شرکت مادر تخصصی پالایش و پخش خون به بخش خصوصی در آستانه بیکاری قرار دارند.»
همچنین جمعی از بازنشستگان فولاد کشور روزهای سه شنبه و چهار شنبه این هفته برای دو روز پی در پی در مقابل مجلس تجمع کردند.
معترضان با اعلام اینکه «سه ماه است که حقوق نگرفته ایم»، خواستار اجرای کامل بودجه 91 و 92 به ویژه بند 59 شدند.
به دنبال این تجمع اعتراضی، شماری از نمایندگان مجلس به علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم هشدار دادند که «اگر مشکل این بازنشستگان در اسرع وقت حل نشود، وی را استیضاح خواهند کرد.»
اما این هفته بار دیگر جمعی از دانشجویان رشته دندانپزشکی بامداد دوشنبه 4 اسفند در اعتراض به تغییر قانون برگزاری آزمون جایابی مقابل مجلس تجمع کردند.
یکی از نمایندگان تجمعکننده در تشریح دلایل اعتراض خود که پیشتر نیز در تجمع های گذشته بارها اعلام شده بود گفت: «در دورههای گذشته نحوه پذیرش فارغالتحصیلان خارج از کشور برای حضور در مقطع تحصیلات تکمیلی منوط به شرکت در آزمون بوده و تمام متقاضیان قبول میشدند، اما هم اکنون دانشجویان باید ابتدا آزمون داده و قبولی و مردودی ملاک انتخاب متقاضیان است. از طرف دیگر قبول شدگان بعد از آزمون نیز باید حدود 44 واحد بگذرانند.»
از سوی دیگر جمعی از پرستاران و کامیونداران از سراسر کشور نیز بامداد روز یکشنبه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
نماینده پرستاران معترض درباره «اجرای بدون قید و شرط قانون بر زمین مانده تعرفهگذاری خدمات پرستاری و اجرای کامل قانون ارتقای بهرهوری» را یکی از خواسته های تجمع کنندگان اعلام کرد.
«اجرای عدالت در پرداخت تا سه برابر اختلاف» و همچنین «تغییرات بنیادی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» از دیگر خواسته های پرستاران معترض در مقابل مجلس بود.
در تجمع اعتراضی دیگر این بار شماری از کامیونداران کامیون دانگ فنگ T300مقابل مجلس تجمع کردند.
به گفته یکی از معترضان «این تجمع بعد از 7 سال برای چندمین بار صورت گرفته است.»
نماینده کامیون داران تجمع کننده در مقابل مجلس می گوید که «شرکت سایپا دیزل، کامیون دانگ فنگ T300 چینی که کارائی نداشته و استاندارد نیست را به جای نیسان دیزل ژاپن و به جای 30 میلیون تومان تمام شده، 50 میلیون نقدی و 74 میلیون به صورت اقساط حساب کرده است.»
وی می گوید «اکنون سایپا دیزل تعدادی کامیون را توقیف کرده و اعلام کرده در صورت عدم تسویه حساب، بقیه کامیونها را نیز توقیف و کارت سوخت آنها را باطل میکند»
مجلس: دولت به میزان دلخواه حاملهای انرژی را گران کند!
با توجه به اعلام دولت مبنی بر کسری بودجه در سال آینده با توجه به کاهش قیمت نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت حسن روحانی مجوز دادند تا به هر میزان که خود مناسب بداند قیمت حاملهای انرژی را در 7 بخش افزایش دهند.
به گفته ندیمی نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس «طبق مصوبه مجلس دولت تا 5 هزار و 200 میلیارد تومان برای بخش حمل و نقل، تولید و انرژی میتواند اختصاص دهد و تا 42 هزار میلیارد تومان اعتبار یارانه نقدی به مردم تخصیص دهد.»
ماجرای مصاحبه طنز نماینده قزوین
این هفته مرتضی حسینی نماینده قزوین در مجلس چند تذکر به وزرای کابینه و روسای قوه مجریه و قضائیه داد.
تذکر اول این نماینده اصولگرا به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود درباره گفتگوی خیالی و طنزی که ابراهیم نبوی طنزپرداز درباره وی در صفحه فیس بوک خود منتشر کرده بود.
این نماینده مجلس در این باره با تذکر به وزیر ارتباطات دولت یازدهم گفت: «خبری کذب از قول ابراهیم نبوی ضد انقلاب خارجنشین در شبکههای مجازی با موضوع گفتوگویی به نام بنده گذاشته است که هر روز هم گسترش پیدا میکند. چرا جلوگیری نمیکنید؟»
حسینی در تذکر دیگری به وزارت نیرو راجع به وضع تاسفآور آب شرب شهرستان آبیک انتقاد کرد.
این نماینده به وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی نیز تذکر داد و گفت: «چرا حق و حقوق معلمان را نمیدهید!؟»
نماینده قزوین به رئیسجمهور نیز تذکر داد و از وی خواست تا «درباره حقوق بازنشستگان که بسیار تاسفبار است تدبیری بیندیشد.»
قوه قضاییه نیز از تذکرهای نماینده قزوین در امان نماند و مرتضی حسینی ضمن تقدیر از برخورد قاطع قوه قضائیه در پرونده محمدرضا رحیمی معاون اول دولت احمدی نژاد، خواستار «برخورد قاطع با مهدی هاشمی فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.
این روحانی نماینده مجلس در پایان درباره مطلبی در روزنامه اعتماد نیز طی تذکری به وزیر ارشاد خواستار برخورد مناسب با این روزنامه شد و گفت: «امام حسین اسطوره جوانان ما نیست!؟ پس این همه جوان که در تاسوعا و عاشورا برای امام حسین عزاداری میکنند چه کسانی هستند؟ شاید این آقایی که چنین سوالی کرده خود جزو فتنهگران 88 که در روز عاشورا پرچم امام حسین را آتش زدهاند باشد.»
تذکرهای کتبی نمایندگان به وزرا
در ادامه تذکرهای کتبی نمایندگان مجلس نهم به حسن روحانی رییس جمهور و اعضای کابینه وی این هفته نیز به برخی از آنها اشاره می کنیم.
-تذکر به وزیر علوم برای جلوگیری از ارسال نامههای غیرقانونی به مؤسسات آموزش عالی توسط اداره کل گسترش آموزش عالی
-تذکر به وزیر آموزش و پرورش برای توضیح علت عدم پرداخت مطالبات معوقه فرهنگیان
-تذکر به وزیر نفت برای بکارگیری ظرفیتهای ملی در حفاریهای نفتی و تلاش برای ایجاد ظرفیتهای جدید ایرانی با هدف جایگزینی به جای دکلهای حفاری خارجی
-تذکر به وزیر علوم برای توضیح علت حمایت از سران فتنه (رهبران جنبش سبز) و تلفات عمومی تشکلهای دانشجویی
-تذکر به وزیر صنعت برای جلوگیری از در اختیار قرار دادن واردات خودروهای خارجی به یک خانواده خاص!
-تذکر به وزیر علوم برای توضیح علت انجام مصاحبه مبنی بر تضعیف دانشگاه پیام نور از سوی مسئولان وزارت علوم
مصباحی مقدم: دولت یارانهها را قطع میکند تا مجلس را بگیرد!
غلامرضا مصباحیمقدم نماینده تهران در مجلس روز سهشنبه در صحن علنی با اشاره به اینکه دولت فعلی در زمینه قیمت حاملهای انرژی اشتباه دولتهای هاشمی و خاتمی را تکرار میکند مدعی شد که «دولت بنا را بر این گذاشته است تا با متوقف کردن طرح هدفمندی یارانهها مجلس آینده را به دست بگیرد.»
وی در صحن علنی از تحقق نشدن شعارها و مطالبات رهبر جمهوری اسلامی از دولت های قبلی و فعلی گفت: «اهداف اقتصاد مقاومتی چه میشود؟ مدیریت مصرف انرژی چه میشود؟ اصلاح الگوی مصرف چه میشود؟»
مصباحیمقدم همچنین دولت محمود احمدی نژاد را متهم به «سوء مدیریت» کرد و گفت: «اشتباهی را که در اجرای طرح هدفمندی یارانه در دولت آقای احمدینژاد مرتکب شدیم این بار مرتکب نخواهیم شد.»
این نماینده اقتصاددان مجلس خطاب به دولت یازدهم و ادعاهای این دولت مبنی بر مهار تورم گفت: « صحبت از تورم نکنند. تورم ناشی از اصلاح قیمتها تورم بالایی نبوده است بلکه تورم دوره قبل ناشی از سوء مدیریت پایان دوره آقای احمدینژاد بود و ناشی از فشاری بود که بیگانگان بر روی قیمت ارز آوردند و اینها نیز مدیریت نکردند.»
این روحانی اقتصاددان در ادامه گفت: «اگر مدیریت میشد قیمت کالاها و خدمات به این میزان افزایش پیدا نمیکرد؛ یک سال قبل در اجرای قانون هدفمندی قیمتها شاهد افزایش قیمتها کمتر از 10 درصد ناشی از اصلاح قیمتها بودیم و بنده به عنوان یک کارشناس عرض میکنم که اثر منفی نخواهد داشت و تجربههای دوره قبلی و بعدی این را بیان میدارند.»
نامه ابهام آمیز ۱۰۰ نماینده مجلس به حسن روحانی
بیش از ۱۰۰ نفر از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم در نامهای سرگشاده خطاب به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، خواستار تجدید نظر وی در نحوه مواجهه با منتقدان شدند.
در این نامه آمده است: «منتقدان براساس وظیفه قانونی و شرعی، مواردی را خطاب به جنابعالی و همکارانتان در حوزههای اقتصادی مانند توزیع سبد کالا، واردات بیرویه اقلام کشاورزی و کالاهای لوکس، در حوزه سیاسی مانند بکارگیری افراد افراطی و فتنهگر در بدنه دولت و نیز سیاست خارجی کشور و در زمینه مذاکرات هستهای مانند رعایت خطوط قرمز نظام و منافع ملی مطرح کردهاند.
متأسفانه جنابعالی به جای استقبال از انتقادات دلسوزانه منتقدان به عنوان حق قانونی آنها در نطقهای مختلف خود، توهینهای متعددی را نثار آنها کردهاید، توهینهایی مانند نسبت دادن کمسواد، بیشناسنامه، بزدل، صبی یتشیخ، بروند جهنم، تازه به دوران رسیدهها، نداشتن عقل سالم، توهین هایی که ارتکاب به آن از سوی افراد عادی دور از اخلاق است تا چه رسد به مقامی چون ریاست جمهوری.»
این نمایندگان با اشاره به عبارت «عقل سالم در بدن سالم» که از سوی حسن روحانی در مراسم تقدیر از مدال آوران بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی بیان شد، خطاب به رییس جمهوری ایران نوشته اند: «آیا بیماران صعبالعلاج، معلولان و نیز جانبازان عزیز که عضوی از بدن خود را در دفاع از اسلام و این کشور عزیز فدا کردهاند، باید مورد توهین و تمسخر شما قرار بگیرند و به تعبیر شما چون بدن سالمی ندارد، عقل سالمی ندارند، عزیزانی که به برکات جانبازی آنها این کشور امنیت یافته و افرادی چون ما و شما به پست و مقامی رسیدهایم، آیا باید مورد توهین قرار بگیرند؟»
در بخش دیگری از این نامه به اظهارات اخیر حسن روحانی درباره پیام های ۲۴ خرداد ۹۲ و رای مردم در آن انتخابات پاسخ داده و گفته اند: «آقای رئیس جمهور! چه ضرورتی دارد که آنقدر آرای شکننده ۷ دهم درصدی خود را به رخ منتقدان بکشید و از آنان بخواهید که مسئولیتهای خود را ترک کنند و جای خود را به کسانی بدهند که در فتنه یا از فتنهگران بودند و یا از ساکتین و از طرفی با این سخنان نظام را در اذهان جهانی متهم به دیکتاتوری نمایید، شما در عمل که همین کار را میکنید و کسی از اصولگرایان را باقی نگذاشتهاید لااقل شعارش را ندهید.»
اما روزنامه ایران ارگان رسمی دولت در گزارشی به عدم انتشار نام ۱۰۰ نماینده امضاکننده این نامه اشاره کرده و آن را اقدامی در جهت «خبرسازی علیه دولت در آستانه سفر رییس جمهوری به قم» خواندو
در گزارش روزنامه ایران آمده است که «با وجود آنکه ادعا شده این نامه انتقادی یک ماه پیش تهیه شده است، ۳۰ نمایندهای که روز گذشته در حاشیه جلسه علنی مجلس مورد سؤال خبرنگار «ایران» قرار گرفتهاند، اساساً از وجود چنین نامهای اظهار بیاطلاعی کردند.»