آموزش شهروندان نقش مهمی در ساختن نهادهای حقوق بشری، در ایجاد برابری جنسیتی، در دفاع از حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی و سرانجام در احیای دموکراسی و پیشرفت اجتماعی در ایران بازی می کند.
عبارت «توانمندی» برگردان واژه انگلیسی Empowerment است. توانمندی واژه زیبایی است که جای خود را در زبان فارسی باز کرده و دیگر در زبان گفتاری و نوشتاری ما جا افتاده است.
اگر بخواهیم یک تعریف علمی هم از این اصطلاح بکنیم، می توانیم بگوییم توانمندی افزایش دانسته ها و مهارتهای ذهنی و جسمی انسان است، و افزون برآن توانمندی، داشتن استقلال فردی، اقتصادی ،آزادی و رهایی هم هست. بدیهی است که زندگی در یک جامعه آزاد و دموکراتیک هم از شروط لازم برای پیشرفت فردی و اجتماعی شهروندان در جامعه است.
«توانا» یکی از پروژه های مرکز آزادی خاورمیانه است. این موسسه آموزشی برای کنشگران و همکاران جامعه مدنی در ایران با هدف تقویت و آموزش فعالان جامعه مدنی از ماه می 2010 به راه افتاده است. آموزش مدنی و همکاری با سازمانها و دانشگاههای بین المللی بخشی از فعالیتهای این بنیاد برای تربیت کادرهای مدنی و با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی در بسط و تقویت شبکههای فعال مدنی است.
شبکه توانا یکی ازوظایف خود را ایجاد کلاسهای آموزش آنلاین و تشکیل کلاسهای درسی برای تربیت کادرهای حرفهای برای مثال در زمینه حمایت از حقوق بشر، حقوق زنان ، اقلیتهای قومی و جنسیتی میداند. تحقیق درمورد جامعه مدنی در ایران، دستیابی و استفاده از تجربیات سایر کشورها در زمینه پیشبرددموکراسی و ساختن نهاد های مدنی بخشی از اهداف آموزشی این شبکه است.
آموزشکده توانا با همکاری دلسوزانه متخصصان و صاحب نظران ایرانی و خارجی به راه افتاده و برای ایجادیک جامعه آزاد و دموکراتیک ایرانی که درآن همه شهروندان از آزادی و حقوق برابر برخوردار باشند تلاش میکند.
سایت توانا:
http://www.tavaana.org/index.jsp