عرصه سوم: بخشی از مهمترین اخبار هفته گذشته را درگزارش پیمان مجیدزاده می خوانید.
بس است نسرین تمامش کن تا تمام نشده ای!
این درخواست خانواده زندانیان سیاسی از نسرین ستوده فعال زنان و مدافع حقوق بشر، برای شکستن اعتصاب غذایش در چهلمین روز است.
خانواده زندانیان سیاسی در این نامه که شنبه، چهارم آذر در وب سایت نوروز، پایگاه جبهه مشارکت منتشر شده خطاب به خانم ستوده نوشتند «همه میدانند و دنیا هم میداند که تو و خانوادهات را از حقوق اولیهتان محروم کردهاند و تو توانت را برای تنبیه این نظام حقوقی نادرست به کار گرفتهای.» به گزارش مردمک، خانواده زندانیان سیاسی با اشاره به نگرانیهای شدید اطرافیان خانم ستوده بهویژه فرزندان و مادرش از او خواستند به اعتصاب غذای خود پایان دهد
به زعم امضا کنندگان این نامه، قرار نیست خانم ستوده به عنوان یک وکیل مدافع به تنهایی جور تمام «بیعملیها و بیارادگیها و انفعال» عرصههای حقوقی را بر دوش بکشد.
خانواده زندانیان سیاسی تاکید کردند که خانم ستوده به عنوان یک وکیل نقش خود را پیش از این و در حال حاضر به خوبی ایفا کرده و مابقی کارها را باید «به عهده خاموشان نظارهگر» بسپارد که به زعم آنها «تن فربهتری دارند.»
متن کامل این نامه را می توانید در اینجا مشاهده نمایید.
رضا خندان، همسر نسرین ستوده بالاخره پس از مدتها ممنوعیت ملاقات، هفته گذشته توانست با نسرین ملاقات کابینی داشته باشد. وی در مورد این ملاقات درصفحه فیسبوک خود چنین نوشت : « ۲۴ ساعت پس از اينكه از انفرادي ۲۰۹ به بند عمومي منتقل شده بود. حسابي لاغر شده و وزناش به ۴۳ كيلو رسيده است. پيغام دوستان و بزرگواران را تا آنجا كه ميشد به او رسانديم. فكر ميكردم بشود با اين چيزها او را براي شكستن اعتصاب غذا متقاعد كرد. او گفت اگر من اعتصاب غذا نميكردم اينها براي خانوادهي من نقشهها داشتند. پروندهسازي براي يك بچهي ۱۲ ساله آن هم به خاطر مادرش را هيچ جور نميتواند هضم كند. او كه يك عمر براي حقوق كودكان تلاش كرده است ميگويد: “من نميتوانم اينجا بنشينم و دست رو دست بگذارم تا اينها هركاري دلشان ميخواهد با بچهي من و خانوادهام بكنند.” خلاصه بابت اين پروندهها حسابي شاكي است. پرسيدم تا كي اعتصابات را ادامه خواهي داد؟ گفت كه: “اعتصابم نامحدوده … ميدوني نامحدود يعني چي؟” گفتم: “نه … نميدونم.”
فراخوان ۴۲ تشکل ایرانی برای اقدام مشترک درباره خشونت علیه زنان
۴۲ تشکل ایرانی خارج از کشور در آستانه ۲۵ نوامبر٬ روز جهانی رفع خشونت علیه زنان طی یک بیانیه مشترک، از ھمه انجمنھای برابریطلب، سازمانھا، نھادھا و کنشگران حقوق بشری و مدنی و ھمه کسانی که خواھان رھایی زنان از خشونت هستند، خواستهاند که با برگزاری مراسم مختلف، توجه ایرانیان و جھانیان را به فعالیت در این زمینه جلب کنند.
رادیو زمانه، امضاکنندگان این بیاینه میگویند با وجود اینکه ایران از جمله کشورهایی است که اعلامیه جهانی رفع تبعیض و خشونت علیه زنان را امضا کرده و نسبت به رعایت آن تعهد سپرده است، اما از آنجا که “کارکرد این نظام بر اساس قوانین مذهبی و ارزشهای سنتی است، نه تنها خشونت مردان علیه زنان چه در خانه و چه در اجتماع پیگیری نمیشود، که موجه نیز جلوه میکند“. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: “در جوامعی نظیر ایران، که حکومت فردی و مطلقه، در سایه ارزشھای فرھنگ سنتی و ضد زن، به ترویج و تقویت مقررات و قوانین مذھبی، عمل میکند، انواع برشمرده خشونت علیه زنان، نه تنھا جرم شناخته نمیشود بلکه فرد خاطی در محافظت قانون، نه تنھا از مجازات، مبرا است که عمل خشونتآمیز او، پنھان در پشت ایدئولوژی مذھبی، به عنوان حفظ و حراست ناموس خانواده تلقی شده، مورد تشویق و تحبیب جامعه سنتی نیز واقع میشود.”
نعیمه دوستدار در مقاله خود با نام “زن و خشونت در ایران” به نقل چهار روایت ملموس در این زمینه پرداخته است.
کوتاهی دولت و تهدید سلامت شهروندان
رئیس انجمن بیهوشی ایران در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت: داروهای بیهوشی کمیاب شدهاند و مجبوریم از داروهایی که سابقاً مصرف می شد، استفاده کنیم. و نگران سلامت بیماران نیازمند عمل جراحی هستیم. اما متأسفانه مسئولان در این زمینه پاسخگو نیستند. وی ازعنوان کردن نام داروهای از رده خارج شده امتناع کرد و گفت. : این مجموعه داروها میتوانند عوارض کبدی، تاخیر در شل شدن عضلات را در پی داشته باشند. بنابراین احساس خطر جدی میکنیم.
بیاعتنایی مسئولان محدود به داروها نیست. گرانی ها باعث شده سبد خانوارهای ایرانی روز به روز خالی تر شده، سلامت عمومی آنها با تهدید مواجه شود.به گزارش کلمه، این روزها بیش از همه نرخ لبنیات و به خصوص شیر بر سر زبان هاست که فقر آن در سبد خانوارها نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است. طبق اعلام وزیر بهداشت مصرف شیر و لبنیات ۳۵ درصد پایینتر از استاندارد مطلوب است. این در حالی است که به گفته او، ۷۰ درصد افراد سالمند و سالخورده از بیماری پوکی استخوان رنج میبرند.
ترک تحصیل دانش آموزان گیلانی
رادیو زمانه نیز در گزارش خود از ترک تحصیل دانش آموزان گیلانی بدلیل مشکلات اقتصادی آورده: در پی مشکلات اقتصادی خانوادهها و نبود مواد غذايی در مدارس شبانهروزی استان گيلان، دانشآموزان اين مدارس مجبور به ترک تحصيل شدهاند. سال گذشته مرکز آمار ايران اعلام کرد که بيش از هفت ميليون و ۱۳۵ هزار نفر از دانشآموزان ايران به دلايل مختلف قادر به ادامه تحصيل نيستند و ترک تحصيل کردهاند.
در دنیای سینما
سینمای ایران در هفتهای که گذشت، آبستن چند خبر مهم بود. در جنجالی ترین خبر، فرج الله سلحشور، کارگردان تلویزیون و بازیگر سابق که با فحاشی های سال های اخیر خود نسبت به برخی اهالی هنر ایران نامی برای خود دست و پا کرده، درباره فیلم یک” خانواده محترم” درگفتگو با افکار نیوز گفته است:
“در شرع و قانون داریم هر فردی که در جهت خیانت به نظام اسلامی حرکت کند و قدم بردارد محارب است و حکمش اعدام. حالا اینها که آبروی نظام، شهدا و امام را به بازی گرفتهاند محارب نظام نیستند؟ وی در ادامه گفته:” اگر ۴ نفر از این خائنان اعدام شوند و برخوردهای شدیدی با آنان شود دیگر حساب کار دستشان میآید.”
در خبری دیگر به گزارش رادیوفردا، بهمن قبادی، کارگردان، از بازداشت برادرش در ایران خبر داد. این فیلمساز ایرانی با انتشار بیانیه ای در واکنش به بازداشت برادرش، بهروز، که دو هفته پیش توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی صورت گرفته ضمن ابراز نگرانی درباره سلامتی بهروز قبادی، خواستار آزادی فوری او شده است.
باران کوثری، بازیگر سینما و تئاتر تائید کرده که دیگر حق کار کردن ندارد.اما هنوز نمیداند چه مرجعی چنین دستوری را صادر کرده است. به گزارش مردمک، خانم کوثری در مصاحبهای که پنجشنبه دوم آذر در روزنامه مغرب منتشر شد، شایعات درباره ممنوعیت فعالیت وی در سینما و تئاتر را تائید کرد، اما گفت از اصل ماجرا خبر ندارد.
درحوزه کارگران
پیگیری مرگ فعال کارگری، ستار بهشتی
سه تشکل کارگری در ایران در بیانیهای خواستار پیگیری و برخورد با آمران و عاملان مرگ ستار بهشتی، کارگر وبلاگنویس شدهاند. این سه تشکل گفتهاند که نباید اتفاقهایی مشابه مرگ او در ایران رخ دهد. به نقل از مردمک، سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران و حومه، اتحادیه نیروی کار پروژهای و کانون مدافعان حقوق کارگر روز یکشنبه پنجم آذر این بیانیه مشترک را منتشر کردهاند. در این بیانیه آمده است که «او جرمی جز اعتراض به بیعدالتیها و محرومیتهای حاکم بر کارگران و زحمتکشان نداشت و به گفته خودش به علت کارگر بودن و نداشتن تمکن مالی و سهمیههای غیرعادلانه در دانشگاه، نتوانست به تحصیلاتش ادامه دهد.» در بیانیه سه تشکل کارگری با اشاره «مرگ زهرا کاظمی، قربانیهای کهریزک و قتلهای زنجیرهای مخالفان» آمده که رفتارهای غیرانسانی در بازداشتگاهها، سالها است توسط منابع مختلف تایید شده اما تشکیل پرونده درباره آنها به جایی نرسیده است.
تجمع اعتراضی در ترمینال جنوب تهران
بخش هایی از جامعه کارگری ایران به مناسبت سالروز تصویب قانون کار در روز دوشنبه ۲۹ آبان از ساعت ۹ تا ۱۱ در ورزشگاه شهید معتمدی، واقع در ضلع شمالی ترمینال جنوب تهران تجمع کردند. به گزارش سایت کلمه این مراسم به همت خانه کارگر برگزار شد و سخنرانان نیز از همین طیف بودند.
در همین حال، به نقل از رادیو زمانه، .مناقشه پیرامون اصلاح قانون تامین اجتماعی کماکان ادامه دارد. هفته گذشته نیز فعالان کارگری به این تغییر اعتراض کردند و وعده دادند جامعه کارگری در برابر این تغییرات سکوت نخواهد کرد.این موارد عبارتند از: «افزایش سهم بیمه کارگران، محدود شدن ارائه خدمات رایگان به بیمهشدگان، محول شدن وظایف دولت در حوزه بهداشت عمومی به تامین اجتماعی، سختتر شدن شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیانآور، افزایش سن بازنشستگی، توافق قانون الزام با خصوصیسازی تامین اجتماعی، اختیار دولت برای کاهش سهم سه درصدیاش در بیمه کارگران، کاهش خدمات رایگان و افزایش فروش خدمات به بیمهشدگان، حذف امکان بازنشستگی در ازای پرداخت ده سال حق بیمه.”
تعدیل نیرو و تعطیلی واحدهای تولیدی
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، خبر از اخراج ۳۴ نفر از نیروهای شرکتی جهاد کشاورزی گیلان به دلیل کاهش اعتبارات جاری داده است. این خبرگزاری همچنین از تعدیل ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه فومن شیمی بدلیل چند برابر شدن نرخ مواد اولیه به دلیل نوسانات قیمت ارز خبر داد.
از سوی دیگر، نایب رئیس سندیکای کارخانجات چای شمال کشور از تعطیلی بیش از ۶۵ واحد تولید چای در کشور به سبب سیاست گذاریهای غیر کارشناسانه دولت در خرید برگ سبز از چای کاران خبر داد. با تعطیلی هر یک از این کارخانه ها حدود ۵۰ کارگر بیکار شدند.
. به گزارش ایلنا این ماجرا علیرغم تضمین مسئولان کماکان ادامه دارد و زندگی 30 هزار خانواده را فلج کرده است.