عرصه سوم – دهم دسامبرروزجهانی حقوق بشراست. روزی که هرساله جایزه صلح نوبل به کوشندگان راه آزادی و برابری اهدا می شود. مدافعان حقوق بشر درسراسر دنیا دراین روز با برپایی مراسم ویژه مردم جهان را به مبارزه علیه تبعیضات و حمایت از قربانیان نقض حقوق بشر فرا می خوانند. اعلامیه جهانی حقوق بشردر دهم دسامبر 1948 در سازمان ملل تصویب شد. سندی که برای اولین بار توسط کمیسیون حقوق بشر جامعه ملل تدوین و توسط النور روزولت همسر فرانکلین روزولت رئیس جمهور آمریکا به بحث گذاشته شد. این اعلامیه با رأی اکثریت اعضای سازمان ملل بدون رأی مخالف وهشت رأی ممتنع ( ازجمله اتحاد جماهیر شوروی، افریقای جنوبی و عربستان) دربیش از شصت سال پیش تصویب و دردهه های اخیر به مهمترین سند بینالمللی درزمینه حمایت ازحقوق برابرافراد با هرعقیده، فکرو یا رنگ و نژاد تبدیل وازاعتبارویژه ای دردنیا برخورداراست.
سازمان عفو بین الملل هرساله دردهم دسامبرفعالیتهای گوناگونی را درسراسرجهان برای جلب حمایت عمومی ازحقوق زندانیان، قربانیان شکنجه وافراد اعدام شده برپا می کند.
در ایران رژیم جمهوری اسلامی درطول سه دهه گذشته با عدم پای بندی به اصول اعلامیه جهانی حقوق بشرونقض مکررآن درحوزه خصوصی و عمومی کشور را عملاً به زندانی بزرگ برای شهروندان خود تبدیل کرده است. سرکوب مخالفان سیاسی، اقلیتهای دینی ، قومی و نادیده گرفتن حقوق اولیه شهروندان، اعمال خشونت مشروعیت یافته در قوانین علیه زنان تنها بخشی از این تبعیضات هستند.
درحال حاضرسازمان های مردم نهاد حامی حقوق بشر درایران ممنوع وتعطیل شده وهم کنشگران حقوق بشری به زندان افتاده اند. کسانی مانند امیراسلامی، نسرین ستوده ،عبدالفتاح سلطانی، عبدالرضا تاجیک ودهها نفراز دیگرمدافعان حقوق مردم مجازات وبه زندان های طولانی مدت محکوم شده اند.
درسالروزدفاع ازحقوق بشر شبکههای مدنی ایرانیان درخارج از کشور با برپایی مراسم متعدد خواهان توجه جامعه جهانی به نقض مکررمفاد این اعلامیه درایران هستند.
مراسم روز جهانی حقوق بشر در کلن
از جملهجمعی ازتشکلهای مدنی ایرانیان در شهر کلن آلمان به مناسبت روز جهانی حقوق بشر مراسمی برگزار میکنند. این مراسم روز شنبه ۱۰ دسامبر در سالن کاریتاس کلن برگزار میشود. «انجمن پويا – کلن»، «انجمن زنان ايرانی – کلن»، «جمعيت پشتيبانی از مبارزات دموکراتيک مردم ايران ـ کلن»، «حامیان مادران پارک لاله ـ کلن» و «خانه همبستگی مهر» برگزارکنندگان این مراسم هستند.
این گروهها دراعلامیه مشترکی با شرح مفصل موارد نقض حقوق بشردرسی سال گذشته درایران خواهان اقدام واتحاد همه آزادی خواهان درجهان برای افشاگری و پایان دادن به این وضعیت غیرانسانی درکشورهستند.
دربخشی از این اعلامیه می خوانید:
“در طول این سی و سه سال رژیم اسلامی در ایران حدود سی بار از سوی سازمان ملل به عنوان ناقض حقوق بشر محکوم شده است.
در سال ١٣٨٩ کنشگران نهادها و جمعیتهای حقوق بشر در ایران، مجموعه ای از گزارش را ها با حجم ١٠٦١ صفحه با آمار و ارقام و نمودار و توضیح در زمینه های گوناگون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، در رسته های حقوق زنان، کارگران، دانشجویان، احزاب سیاسی، اقلیتهای دینی و عقیدتی، روزنامه نگاران، هنرمندان، وکلای دادگستری و مدافعان حقوق بشر تنظیم و استخراج نمودند. طرح بیش از شش میلیون (٦٣١٦٣٦٠) موارد نقض حقوق بشر در ایران از سوی مدافعان حقوق بشر بازتاب دهنده پایداری، شجاعت و امید بزرگ آگاهان ملت ایران، زنان آزاده و جوانان پیشرو هشیار میهن ما است.
هم میهنان عزیز! با توجه به بحرانها و وخامت اوضاع اقتصادی ـ اجتماعی ـ سیاسی داخل ایران، رویدادهای منطقه، اوضاع بین المللی و گسترش تنشهای درونی و بحران آفرینی، رژیم جمهوری اسلامی بی اعتبارتر و شکننده تر شده است.
مقاومت مقامات قضایی، عدم پذیرش گزارشگز ویژه سازمان ملل در ایران و غیرواقعی و فاقد ارزش خواندن گزارش اولیه آقای احمد شهید از سوی رژیم نشانگر آن است که جامعه فعالان حقوق بشر زمینه ها و کارپایه های اساسی را فراهم کرده اند، برخی از مهمترین آنان به قرار زیرند.
الف: در داخل ایران
– پیگیری و شناسایی موارد نقض حقوق بشر از طریق شبکه های اجتماعی
– جمع آوری، ثبت، تفکیک و دسته بندی جهت مستند سازی داده ها و جرایم
– شفاف سازی داده ها، شناخت نحوه عمل مبارزان حقوق بشر و تقویت شیوه های نافرمانی مدنی
– کار ترویجی و آموزشی برای گسترش زمینه های اطلاع رسانی و ژرفش جنبش حقوق بشری
– نقد و افشای گسترده و مداوم کلیه قوانین مدنی، جزایی و غیره و سیاستها و موضع گیریهای سران حکومت اسلامی
ب: در سطح بین المللی
همکاری با شورای حقوق بشر
– تلاش گسترده برای تکمیل گزارش آقای احمد شهید از طریق ارایه اسناد و نامه ها و انجام مصاحبه ها با قربانیان نقض حقوق بشر به وی
– کوشش در جهت پیشبرد موثر (ادامه کاری و ایستادگی بر سر) تحریم های مقامات نظامی –امنیتی– سیاسی ناقض حقوق بشر توسط اتحادیه اروپا، امریکا و دیگران
–کوشش در راه تحریم و جلوگیری از فروش سلاح ها، ابزارها و تکنولوژی و منع دیدن آموزش های نظامی – امنیتی برای کارگزاران رژیم اسلامی
– کوشش در راستای تحریم و جلوگیری از صادرات فناوری ها و ابزارها و نرم افزارهایی که در جهت سرکوب مخالفین استفاده میگردند به رژیم اسلامی، مانند شنود، فیلترینگ، ارسال پارازیت و سابوتاژ
ـ حساسیت و توجه به اجرا و پیشبرد حقوق بشر و کار کارشناسانه و اجرای پروژه های کارا و پیوسته در این زمینه از سوی گروههای کار و کمیته های ویژه نهادهای مدنی
– کوشش مداوم ایرانیان جهت ارتباط و اطلاع رسانی با مجامع و سازمانهای بین المللی، اعم از چهره های شناخته شده یا سایر کنشگران ایرانی
– در همین راستا علاوه بر کوشش چهره های شناخته شده، کنشگران حقوق بشر ایرانی میتوانند بطور مداوم در امر ارتباط گیری و اطلاع رسانی با مجامع و سازمانهای بین المللی بکوشند.
اقدام از طریق اتحادیه بین المجالس
با توجه به نقض خشن حقوق بشر در زمینه حق رای و انتخابات آزار و دزدی میلیونها رای مردم در سال ١٣٨٨ و با توجه به اینکه هزاران نفر از رهبران و کنشگران منتقد و مخالف رژیم در زندانها و تبعید و زیر فشار سانسور بسر میبرند و مجلس هشتم نیز به تمام و کمال در اختیار ولی فقیه قرار دارد و بازیچه اراده او شده است، انتخابات مجلس نهم در این فضای خشونت و سرکوب، دستوری و فرمایشی است و صندوقهای رای پر از نامهای کارگزاران نظامی – امنیتی رژیم خواهد شد.
کنشگران مدنی میتوانند از کمیته حقوق بشر و دموکراسی، اتحادیه بین المجالس که متشکل از ١٥٧ مجلس کشورهای جهان و از جمله ایران است، بخواهند تا این نقض خشن حقوق بشر ملت ایران از سوی رژیم آن را با تعلیق عضویت و در صورت ادامه جنایات و کشتارها با اخراج رژیم اسلامی ایران از این اتحادیه پاسخ دهند.
اقدام از طریق شورای امنیت و دادگاه جنایی بین المللی
مبارزه قانونی و حقوق بشری علیه رژیم فقها در سطح بین المللی و از جنبه راهبردی میتواند به سطوح پیشرفته تری ارتقاء یابد. در صورت ادامه خشونت، کشتارها، اعدامها از سوی رژیم نهادهای مدنی میتوانند وباید فراتر روند و برای ارجاع پرونده جنایات رژیم به شورای امنیت و دادگاه جنایی بین المللی کوششهای خود را پی گیرند.
کنشگران و برپای دارندگان گفتمان و جنبش حقوق بشر در ایران در راه احیای منزلت و کرامت انسان ایرانی شناساندن و اجرای حقوق بشر و حقوق شهروندی، ایجاد نهادهای مدنی و تدارک جامعه مدنی پویا و توانمند ساختن مردم برای رسیدن به حاکمیتی ملی ، دموکراتیک و سکولار در ایران میکوشند.
در آستانه روز جهانی حقوق بشر یک بار دیگر بانگ دادخواهیمان را به گوش جهانیان میرسانیم و برای
آزادی همه زندانیان سیاسی ـ عقیدتی در ایران
آزادی انتخابات، بیان، قلم و مطبوعات و رفع سانسور از صدا و سیما
آزادی اجتماعات و سازمانهای مدنی ـ صنفی و سیاسی
حقوق زنان، کارگران، زحمتکشان، جوانان، دانشجویان، معلمان و پرستاران
حقوق اقلیتهای قومی، دینی، عقیدتی و جنسی
بپا میخیزیم.
پگاه آزادی و سپیده سحر پیش روی ماست، در بگشاییم و به پیشوازش برویم.”
برای خواندن شرح کامل بیانیه از سایت ایران امروز دیدن کنید: