عر صه سوم- هرانا خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشردرایران، موارد گزارش شده نقض حقوق بشردرایران را ماهانه برروی سایت خود منتشرمی کند. این مرکزهم چنین آماراطلاعات ثبت شده و نمودارهای مربوط به آن راهم مرتبا بررسی کرده است. این منابع ارزش مند برای اقدامات کنشگران و مدافعان حقوق بشرایرانی وسازمان های بینالمللی بسیاربا اهمیت اند. گستردگی فعالیت هرانا درایران نشانگرتلاش شبانه روزی مدافعان حقوق بشربرای اطلاع رسانی دقیق ومخدوش نشده است. البته ثبت همه موارد اعمال تبعیض وپایمال شدن حقوق انسانی شهروندان ایرانی درچارچوب قوانین عقبمانده وضد حقوق بشری دولت اسلامی، به دلیل نبودن امکانات کافی ارتباطی، سانسوردولتی، جلوگیری ازانتشارخبرها وممانعت ازفعالیت نهادهای مدنی مدافع حقوق بشردرایران درشرایط کنونی به طورهمه جانبه امکانپذیر نیست. به همین دلایل افزایش حساسیت، آگاهی تک تک شهروندان واحساس مسئولیت درخبررسانی دراین زمینه بسیارحائزاهمیت است. بدیهی است موارد نقض حقوق بشرتنها به دستگیری، زندانی کردن دگراندیشان درحوزه مدنی یا فعالان زنان و یا مخالفان سیاسی محدود نمی باشد. وتمام عرصه های دیگرزندگی فردی ویا جمعی شهروندان را دربرمی گیرد. افزایش بی رویه موارد اعدام قاچاقچیان مواد مخدر ویا سرکوب اقلیتهای مذهبی، قومی و جنسیتی، دستگیری فعالان محیط زیست درآذربایجان ،شرایط اسف بارزندان ها وغیره همه ازموارد بررسی شده درگزارشات خبرگزاری فعالان حقوق بشردرایران هستند.
درپی انتشارتحقیق آماری هرانا درباره نقض حقوق بشردرسال 2011 درایران، سایت سیاسی، اجتماعی: ایران امروز، خلاصه آن را منتشر کرده که دراینجا ملاحظه می کنید:
۵۲۹ نفر اعدام، ۵۹۷ فعال سیاسی و مدنی محکوم و ۴۶۱۵ نفر بازداشت شده در سال 2011
سه شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۰
هرانا
« نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی نقض حقوق بشر در سال ۲۰۱۱ را مورد بررسی آماری قرار داد. طبق گزارش ارائه شده توسط این نهاد، از مجموع ۲۷۵۱ گزارش ۱۱۲۰۰۷۷ مورد نقض موارد و بندهای مقاوله نامههای حقوق بشری جاری مستند شده در ایران صورت گرفته است. گزارش را بخوانید.
نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی نقض حقوق بشر در سال ۲۰۱۱ را مورد بررسی آماری قرار داد.
طبق گزارش ارائه شده توسط این نهاد، از مجموع ۲۷۵۱ گزارش ۱۱۲۰۰۷۷ مورد نقض موارد و بندهای مقاوله نامههای حقوق بشری جاری مستند شده در ایران صورت گرفته است.
این گزارش که در ۱۱ رسته حقوق مورد بررسی قرار گرفته است بر اساس اعلام مسئولین جمع آوری آمار با ۳% خطا یکی از نادرترین گزارشات آماری نقض حقوق بشر است که به صورت ماهانه توسط این نهاد جمع آوری میشود.
مسئول نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: «طبق آمار ارائه شده در این گزارش تمرکز مدافعان حقوق بشر در سال ۲۰۱۱، ۴۲ درصد در تهران و ۵۸ درصد در سایر نقاط کشور بوده است که ضعف نهادهای مدنی در شهرهای حاشیهای کشور را نشان میدهند.»
وی در ادامه افزود: «بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۱، ۴۹۸ نفر از سوی دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده و ۵۲۹ نفر نیز در استانهای مختلف کشور اعدام شدند.»
وی هم چنین خاطر نشان کرد: «از میان اعدام شدگان ۶۱ نفر در ملاء عام اعدام شدند که برابر با ۱۲% اعدام شدگان است، طبق این گزارش ۳۲۳ نفر از اعدام شدگان مرد، ۶ تن زن و ۲۰۰ تن با جنسیت نامعلومی بودهاند.»
۷۶% اعدام شدگان با اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر در ایران اعدام شدند، ۱۱% نیز به اتهام تجاوز به عنف، ۵% نیز به اتهام قتل بوده است.
طبق گزارش یاد شده ۱۳ درصد اعدام شدگان در استان تهران، ۱۲% در آذربایجان غربی و ۱۰% آنها نیز در خراسان رضوی اعدام شدهاند.
مسئول نهاد آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ادامه به گزارشگر هرانا گفت: «بر اساس تحقیقات آماری انجام شده ۲۹% اعدامهای سال ۲۰۱۱ از سوی نهادهای مدنی اعلام شده است و ۷۱% دیگر آن نیز توسط دستگاه قضایی اعلام شده است.»
در طی یکسال گذشته مراجع قضایی حکومت ایران اعم از بدوی و تجدید نظر، اقدام به صدور ۱۸۵۰۸ماه حبس (تعلیقی و تعزیری) نمودهاند که از این مقدار، حوزه اصناف ۵۸۴ ماه، حوزه اقلیتهای ملی-قومی ۲۵۳۸ ماه، اقلییتهای مذهبی ۳۷۷۶ ماه، اندیشه و بیان ۹۵۵۴ ماه، دانشجویان ۱۲۳۹ ماه، زنان ۷۷ ماه، کودکان ۵۴ ماه، فرهنگی ۲۲۲ ماه، کارگران ۴۶۴ ماه را به خود اختصاص دادهاند.
در بررسی جزئی آمار دستگاه قضایی ۵۹۷ تن از شهروندان را بیش از ۳۰۲ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، بیش از ۱۴۲۶ سال محکومیت حبس تعزیری و ۱۱۶ سال حبس تعلیقی محکوم نموده است.
هم چنین این فعالین به یک میلیارد و شش و شش میلیون تومان جریمه نقدی و ۳۲۷۶ ضربه شلاق محکوم شدند.
بر اساس این گزارش در طی سال ۲۰۱۱ نیروهای امنیتی ۴۶۱۵ شهروند را بازداشت نمودهاند که از این تعداد ۱۷۷۰ مورد آن به صورت موردی و ۲۸۴۵ مورد آن به صورت بازداشت فلهای یا بدون مشخص شدن هویت بازداشت شده بوده است.
در این رابطه، اصناف ۱۱۲ مورد بازداشت، اقلیتهای قومی ۶۰۶ مورد، اقلیت مذهبی ۳۷۶ مورد، اندیشه و بیان ۳۱۸۱ مورد، دانشجویان ۱۶۹ مورد، زنان ۱۰ مورد، فرهنگی ۱۳۴ مورد، کارگران ۲۲ مورد، کودکان ۳ مورد را شامل میشوند.»
برای دریافت نسخه PDF این گزارش اینجا کلیک کنید.