عرصه سوم- در حالیکه تا تحویل دولت دهم و یازدهم کمتر از یک ماه زمان باقی است گزارشهای رسانه های وابسته به کارگران نشان از موج اعتراضات آنان نسبت به سیاستهای گذشته و مطالباتشان از دولت جدید دارد.
صبح سه شنبه هجدهم تیر ماه، جمعی از بازنشستگان شرکت اتوبوسرانی شهر تهران با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر به آنچه «محاسبه نشدن ده سال از سابقه بیمهشان» ذکر میکردند، اعتراض کردند.این افراد که پلاکاردهایی خطاب به شهردار و رئیس شورای شهر در دست داشتند هرکدام از اتوبوسرانی تهزان ۱۵ میلیون تومان مطالبه دارند.
حسن بیادی، نایب رئیس شورای شهر تهران در واکنش به این تجمع گفته است این حرکتها کاملا هدایت شده است و در راستای دیر اعلام کردن نرخ جدید کرایههای اتوبوسرانی است. در عین حال رسول خادم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران معقتد است اعتراض این افراد کاملا به حق است چراکه حق و حقوق خود را میخواهند و بیژنی (مدیرعامل سابق اتوبوسرانی شهر تهران) حقوق این افراد را به صورت کامل پرداخت نکرده است
تقوی، معاون پارلمانی شهرداری تهران نیز در میان تعدادی از تجمع کنندگان حضور یافته مطالبات آنها را «کاملا قانونی» دانسته است. به گفته وی این اشکال مدیریتی است و شهرداری به دنبال آن است تا تجمع کنندگان مشمول قانون شوند.
این در حالی است که هفته گذشته نیز 700 کارگر فرودگاه “امام خمینی” تهران در اعتراض به تعویق پرداخت ۶ ماهه حقوق و مزایای خود، نهم تیرماه تحصن کردند.این کارگران اجرای پروژه باند جنوبی این فرودگاه، ترمینال زیارتی و بخش توسعه حمل بار را در این فرودگاه بینالمللی بر عهده دارند
یکی از کارگران حاضر در اعتراض گفته است تحصن مربوط به کارگران سه کارگاه فرودگاه امام خمینی تهران است. پیمانکار اصلی در راستای اجرای این پروژه مسئولیت مستقیم دارد و تعدادی پیمانکار خرد نیز با این شرکت در حال تعامل و همکاری هستند.
برخی از فعالان کارگری در عین حال از بحران در صنعت دارو سازی کشور خبر می دهند. به گفته یک فعال کارگری در صنعت داروسازی، چنانچه دولت از تولیدکنندگان داخلی دارو در تامین مواد اولیه حمایت نکند، احتمال وقوع بحرانهای کارگری در صنعت داروسازی کشور افزایش مییابد.
توفیقی بابیان اینکه صنعت دارو سازی در ایران به دو گروه تولید کنندگان مواد اولیه دارو و سازندگان داروی مصرفی تقسیم میشود، گفته است اگرچه سازندگان مواد اولیه دارو وضع به نسبت بهتری دارند اما شرایط کنونی به هیچ وجه برای سازندگان دارو مساعد نیست. این فعال کارگری بابیان اینکه حداقل حدود ۲۰۰ هزار نفر در ارتباط با صنعت دارو سازی کشور مشغول به کارند، در خصوص وضعیت کارگران شاغل در کارخانههای سازنده مواد اولیه دارو، گفت: این کارخانهها هرچند با مشکلات جدی در زمیه گشایش اعتبارات اسنادی، تهیه ارز، خرید خارجی و ترخیص کالا از گمرک مواجهاند اما چون با شرایط کنونی کارخانههای دارو سازی کشور به ناچار مشتری قطعی آنها هستند، در حال حاضر وضعیت به نسبت خوبی دارند.
در همین حال برخی از فعالان کارگری راه حل بهبود مشکلات کارگران را در راه اندازی دوباره نهادهای صنفی کارگری می دانند.رعایت مقاوله نامههای بنیادین حقوق کار به عنوان یکی دیگر از وظایف وزیر کار دولت یازدهم نامبرد. فرج اللهی می گوید اگر قرار است که وزیر کار آینده بازار نابسامان کار ایران را به سوی آرامش و ثبات هدایت کند، باید پیش از همه زمینه ایجاد و فعالیت نهادهای صنفی مستقل و فراگیر کارگری را با رعایت مقاوله نامههای ۸۷ و ۹۸ قانون کار فراهم کند.