تاثیر منفی تحریم بر زندگی بیماران خاص
در حالی که در نشست دو روزه کشورهای اتحادیه اروپا برای بررسی وضعیت سوریه و موضوع هستهای ایران در پافوس، وزرای خارجه کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان خواستار افزایش تحریمها علیه ایران شدند، اخبار گویای شرایط بد بیماران بیماریهای خاص و تاثیر تحریم بر زندگی آنها است. رادیو فردا طی بررسی وضعیت ایران در رسانههای جهان، به شرح گزارش منتشر شده توسط روزنامه آمریکایی واشینگتن پست پرداخته و از تاثیرات تحریم نوشته است.. برهمین اساس، اگر چه داروهای وارداتی تنها درصد کمی از داروهای مورد نیاز کشور را تشکیل میدهند اما بیشتر آنها برای بیماریهای مزمن و خطرناک به کار میروند. این داروها یا در ایران تولید نمیشوند یا مشابه ایرانی آن تاثیری بر بیماری ندارد.
یادبود قربانیان کشتار دهه ۶۰
نهادهای دموکراتیک و حقوق بشری ایرانیان، طی فراخوانی مشترک، سازمانهای مختلف را به برپایی مراسم یادبود در بیست و چهارمین سالگرد کشتار زندانیان سیاسی که در سال ۶۷ اعدام شدند، دعوت کردهاند. آنها همچنین پی گیری دادخواهی از طرف خانوادهها و بازماندگان کشتارهای سالهای ۶۰، به ویژه کشتار ۶۷ را از خواستههای اصلی تمامی آزادی خواهان دانستهاند. به نقل از وب سایت ملی – مذهبی، در بخشی از این بیانیه آمده است: «متاسفانه، فضای اختناق و سیاستهای سرکوبگرانه در ایران، همچنان ادامه دارند. امروزه صدها تن از مبارزان فعال در جنبشهای کارگری، زنان، دانشجویی، اقلیتهای قومی/مذهبی و مدافعین حقوق بشر در زندان به سر میبرند. بسیاری از آنان مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفتهاند. برخی تا کنون اعدام شده و تعداد زیادی در معرض اعدام قرار دارند. بر ما فعالین و مدافعین آزادی و دمکراسی است که با برگزاری مراسم یادبود و ادای احترام عمیق به بهترین فرزندان ایران که توسط جمهوری اسلامی به قتل رسیدهاند، این جنایات ضد انسانی را محکوم کنیم و به افشای این سیاستهای سرکوبگرانه ادامه داده و برای کمک به استقرار و تعمیق ارزشهای جهانی حقوق بشر، به تلاشهایمان بیفزاییم.»
معلمان به اعتراضات خود ادامه میدهند
در آستانه بازگشایی مدارس، شورای مرکزی تشکلهای صنفی معلمان ایران برای طرح مطالبات صنفی خود بیانیهای صادر کرده است. در این بیانیه موضوع احکام جدید کارگزینی و عدم تناسب افزایش حقوق سالانه با تورم موجود در کشور مورد اعتراض قرار گرفته است و تاکید شده که در صورت عدم رسیدگی به این مطالبات، به اعتراضهای قانونی ادامه خواهند داد. در بیانیه مزبور که در سایت ملی – مذهبی منتشر شده، ضمن همدردی با مردم زلزله زده آذربایجان اشاره شده است: «اقدام دولت در تغییرات احکام کارگزینی در دی ماه سال گذشته در هنگام انتخابات مجلس نهم تحت عنوان اعمال بند “بدی آب و هوا” که بر اساس آن بطور میانگین صد و بیست هزار تومان به احکام اضافه شد و با حذف مجدد آنها پس از صدور احکام، توهینی آشکار به شعور فرهنگیان است. حال این شائبه پیش میآید که هدف دولت تنها سیاسی بوده و هدفی جر تغییر تعداد آرای فرهنگیان نداشته است که این امر موجبات اعتراض معلمان زحمتکش را فراهم آورده است. بدیهی است که انتظار میرود در این شرایط دشوار اقتصادی و گرانی طاقت فرسا، مسئولان با برخوردی صادقانه به سرعت نسبت به تغییر احکام صادر شده و احقاق حقوق حقه اقدام نمایند، در غیر این صورت معلمان ایران این حق را برای خود قائل هستند که از پای ننشسته و با اعتراضهای قانونی نارضایتی خود را اعلام نمایند.»
زندانیان سیاسی
روز شنبه، ۱۸ شهریورماه، شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندان اوین بازگشت. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این وب نگار که در سال ۲۰۱۱ برنده جایزه حقوق بشری تئودور هکر شهر اسلینگن آلمان شد، به تحمل ۴ سال حبس تعزیری، تبعید به زندان رجایی شهر و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
کمیته گزارشگران
همچنین سه تن از روزنامهنگاران زندانی در رجاییشهر در نامهای به رئیس صدا وسیما از موارد مختلف نقض حقوق بشر در این زندان نوشتند. این نامه که بخشهایی از آن در سایت دویچه وله منتشر شده است در پاسخ به ادعای تلویزیون دولتی ایران است که زندان رجایی شهر را هتل درجه یک نامیده بود. کیوان صمیمی، مهدی محمودیان و مسعود باستانی ضمن اشاره به مخارجی که برای نظم بخشیدن به محیط فعلی زندگی خود متحمل شدهاند، نوشتهاند: «در هتل درجه یک شما، ما شاهد ضرب و شتم و فحاشی و تهدید زندانیان توسط پرسنل زندان هستیم و از آن رنج میبریم. در هتل درجه یک شما نمیتوان شهادت هدی صابر و درگذشت آقای دگمهچی و منصور رادپور، سه زندانی سیاسی ظرف یک سال را توجیه کرد. چون در هتل درجه یک شما نمیتوانید قتل و درگذشت بیش از ۵۰ نفر را در یک سال اخیر بر اثر درگیری و ضرب و شتم آن هم فقط در زندان رجایی شهر را معمولی جلوه دهید.» آنها همچنان خواستهاند که اگر به اعتقاد مسوولان، این زندان هتل است به خبرنگاران اجازه بازدید بدهند.
عفو بین الملل، اعدام زندانیان و آزادی روزنامه نگاران
بر اساس گزارش سازمان عفو بین الملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، حدود ۲۳ نفر در خطر اعدام قریبالوقوع قرار دارند. این سازمان گزارش کرده است که ۱۷ نفر از این تعداد روز ششم سپتامبر از زندان قزلحصار به زندان اوین منتقل شدهاند و از اعضای خانوادهشان خواسته شده است تا روز هفتم سپتامبر برای آخرینبار به ملاقات زندانیان مزبور بیایند. بنا بر خبر بیبی سی فارسی، عفو بین الملل خواستار توقف تمامی اعدامها شده است.
همچنین این سازمان در بیانیهای دیگر ضمن اعتراض به محدودیتهای اعمال شده علیه روزنامهنگاران در ایران، آزادی بدون قید و شرط ژیلا بنییعقوب و امکان ادامه فعالیت وی را خواستار شد. دویچه وله در این باره مینویسد: «آن هریسون، مدیر بخش خاورمیانه عفو بین الملل در این بیانیه یادآور شده که تعداد زیادی روزنامهنگار به دلیل فعالیتهای صلحآمیز و نقد بدون خشونت حاکمیت و نیز گزارش درباره وضعیت حقوق بشر با محدودیت و ممنوعیت کاری روبرو هستند.»
نه به جنگ
جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی ایران به سیاستهای جنگ طلبانه علیه ایران، اعتراض کرده و در همین ارتباط بیانیهای را خطاب به اذهان عمومی صادر کردهاند. به نقل از سایت ملی – مذهبی، در بخشی از این نامه آمده است: «هرچند به روشنی میگوییم که حکمرانان جمهوری اسلامی و در درجه نخست، شخص آقای خامنهای را مسئول بروز این خطر بزرگ میدانیم؛ ولی این امر به هیچ روی هیچ جنگی را که از سوی دولتهای بیگانه، خواه اسراییل باشد خواه آمریکا و یا هر نیروی بیگانهٔ دیگری که بخواهد بر ضد ملک و ملت ایران به راه بیاندازد، توجیه نمیکند! ما هرگونه تهدید به تجاوز و تجاوز نظامی دولتهای بیگانه بر ضد ایران را به شدت محکوم کرده و آشکارا و با صدایی رسا اعلام میکنیم که در صورت حمله نظامی به ایران هیچ توجیهی از بار مسئولیت سنگین آغازگران و پی گیران آن جنگ نمیکاهد و آنان را در جفایی که بر ذات بشریت، به ویژه بر ملت بیدفاع ایران روا داشته میشود، همتراز با جمهوری اسلامی و شریک جرم آن حکومت قرار میدهد!»
افزایش ایدز و رفتارهای پرخطر جنسی
به گزارش خبرنگار مهر و بر اساس آمار جدید موارد ابتلا به ویروس HIV/AIDS در کشور که توسط وزارت بهداشت اعلام شده، میزان ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی ۱. ۹ درصد است. «تا اول تیر ۸۹ مجموعا ۲۱ هزار و ۴۳۵ نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در کشور شناسایی شدهاند که ۹۲/۶ درصد آنان را مردان و ۷/۴ درصد را زنان تشکیل میدهند. این در حالی است که بر اساس آمار سه ماهه چهارم سال ۸۸، تعداد مبتلایان به این بیماری ۲۰ هزار و ۹۷۵ مورد بوده است. بنابراین در سه ماه اول امسال ۴۶۰ مورد جدید ابتلا به HIV/AIDS شناسایی شده که به معنای پنج مورد در هر روز است.» دکتر وحید دستجردی، وزیر بهداشت که امروزه رفتارهای پرخطر جنسی و روسپیها بیش از خون آلوده و اعتیاد تزریقی موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.
حضور در ورزشگاه، امری مردانه
رادیو زمانه از تجمع زنان در اعتراض به ممانعت از ورود به ورزشگاه آزادی خبر داده است. فدراسیون والیبال ایران، در حالی ورود زنان به ورزشگاه برای تماشای بازی ایران و ژاپن را ممنوع اعلام کرده است که پیش از این، دور اول این مسابقه با حضور هزاران زن در استادیوم آزادی برگزار شده بود.
این امر موجب شد هزار نفر از زنانی که برای تماشای مسابقه والبیال ایران و ژاپن رفته بودند در اعتراض به ممانعت پلیس از ورود آنها، در مقابل ورزشگاه آزادی تجمع کنند.
ساعت کاری زنان تغییر نمیکند
در ماههای اخیر، موضوع لایحه «تقلیل ساعت کاری زنان شاغل از ۴۴ ساعت به ۳۶ ساعت در هفته» توجه رسانهها را به خود جلب کرده بود که ایسنا در خبری اعلام کرد با وجود تصویب در کمیسیون اجتماعی، این لایحه پس از طرح در هیات وزیران از دستور کار خارج شده است. لایحه تقلیل ساعت کاری که زنان سرپرست خانوار یا دارای فرزند زیر ۷ سال یا دارای همسر و فرزند معلول یا بیمار خاص یا صعب العلاج را به عنوان گروه هدف تعریف کرده بود، در هفت بند تنظیم و به تصویب کمیسیون فرعی و اصلی دولت رسید اما در نهایت مورد تایید هیات وزیران قرار نگرفت.
حق ویرایش مقالات رسیده برای بنیاد عرصه سوم محفوظ است. نقل مطالب با ذکرماخذ آزاد است. نظرات نویسنده الزاما نظرات بنیاد عرصه سوم نیست.