اگر شما هم به دنبال تحقیق و جستجو در جزئیات بودجه سال ۹۸ رفته‌ باشید حتما با جدول شماره ۷ برخورد کرده‌اید. جدولی با نام «خلاصه بودجه دستگاه‌های اصلی و زیر مجموعه» که در خود جزئیات بودجه دریافتی کلیه ادارات و سازمان‌های بودجه بگیر از دولت را جای داده است. مجموعه‌ای بالغ بر ۹۶ صفحه و بیش از هزاران داده خام که به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید تحلیل‌های کلان‌تری از اولویت بندی‌‌های ضروری و غیر ضروری در نظام بودجه ریزی کشور به دست آورید.

اما ذکر چند نکته پیش از آغاز بررسی این جداول ضروری است:‌
۱- ارقام این جدول به «میلیون ریال» است.
۲- در دسته بندی سازمان‌ها و نهادهای بودجه بگیر، بودجه تمامی وزارت خانه‌ها یک بار و تنها در جدول هیات دولت وارد شده است.

بودجه هیات دولت:
مطابق این جدول می‌توانید نحوه تقسیم بندی بودجه میان وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌هایی که زیر نظر مستقیم رئیس جمهور اداره می‌شوند را ببینید. نهاد ریاست جمهوری به همراه ۱۸ وزارت خانه و ۵ سازمان و یک معاونت، مجموعا ۲۵ ردیف بودجه را به خود اختصاص داده‌اند. رقمی معال ۱,۳۹۶,۶۷۱,۴۱۶ میلیون ریال.

بودجه دانشگاهی‌کشور:
۴۷ دانشگاه و ۱۵ دانشکده علوم پزشکی و ۱۰۱ دانشگاه و ۱۱ دانشکده غیر پزشکی، به همراه ۱۲ مرکز و ۶ مجتمع آموزش عالی و ۲۴ سازمان و نهاد دانشگاهی دیگر مجموعا بودجه‌ای معادل ۶۹۶۵۹۴۸۴۰ میلیون ریال را به خود اختصاص داده‌اند.

بودجه امنیتی کشور :
۲۷ ردیف از بودجه سال ۹۸ به مسائل اطلاعاتی و امینی و نظامی در (داخل و خارج) کشور اختصاص داده شده است. مجموع بودجه این لیست که نیروی انتظامی، موسسات وابسته به صنایع دفاع، ارتش، سپاه، ستاد مشترک، دانشگاه‌های نظامی و بسیج و سازمان‌های وابسته به این نهادها در آن حضور دارد برابر است با ۸۳۴,۸۷۲,۴۸۴ میلیون ریال.

بودجه قضایی کشور:
در مجموع ده سازمان وابسته به نظام قضایی کشور مستقیما در لایحه بودجه ۹۸ صاحب ردیف خاص خود هستند. از دیوان عدالت اداری تا دادستانی ویژه روحانیت، از دادگستری تا پزشکی قانونی و بازرسی کل کشور همگی در این دسته قرار دارند و مجموعا بودجه‌ای معادل ۱۱۸,۱۳۶,۶۸۵میلیون ریال را در اختیار خواهند گرفت.

بودجه مذهبی کشور:
۱۲ سازمان و شورا و نهاد مذهبی که معمولا در لایجه بودجه صاحب ردیف هستند ۳۲۰۸۳۱۱۰ میلیون ریال از بودجه ۹۸ را به خود اختصاص داده‌اند. از سازمان تبلیغات اسلامی تا ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر در این دسته می‌گنجند.

بودجه بنیادها:

بالغ بر ۱۹ بنیاد ملی، سازمان و موسسه دولتی و نیمه دولتی صاحب ردیف بودجه در قانون بودجه ۹۸ هستند و مجموعا ۲۳۹,۷۸۳,۸۶۹ میلیون از بودجه کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

بودجه قانون گذاری:
۶ نهاد فعال در حوزه قانون گذاری مجلس و سازمان‌های وابسته (مرکز پژوهشهای مجلس، کتاب خانه مجلس، دیوان محاسبات)، شورای نگهبان و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت مجموعا ۱۱,۶۰۴,۸۰۵میلیون ریال از بودجه سال آینده را به خود اختصاص داده اند.

بودجه سلامتی:
۷ سازمان و نهاد جدای از دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان در بودجه سالانه ایران صاحب ردیف هستند و مجموعا ۱۴۹,۷۵۲,۵۵۶ از بودجه را به خود اختصاص داده اند. از موسسه رازی تا سازمان اورژانس کشور.

بودجه آموزش عمومی:
آموزش عمومی در ایران رایگان است، به همین منظور دولت موظف است تا زمینه لازم و کافی برای برخورداری همگان از آموزش رایگان را فراهم آورد. به غیر از وزارت آموزس و پرورش ۱۰ سازمان در این راستا فعالیت میکنند که مجموعا ۵۴,۶۴۷,۴۴۸ میلیون ریال از بودجه را به خود اختصاص داده اند.

دیگر موارد:‌
علاوه بر تمامی موارد ذکر شده ۲۸ سازمان و کمیته در سطح ملی فعالیت می‌کنند که همگی برای ادامه حیات خود به بودجه های دولتی وابسته اند مجموع بودجه این سازمان‌ها عددی است برابر با ۲۰۰,۹۹۰,۹۴۷میلیون ریال.

در این مورد بیشتر بخوانید: