عرصه سوم – بخشی از مهمترین اخبار روزهای پایانی تابستان را در گزارش پریسا کاکایی می خوانید.
برپایی کمپین صلح
ایرانیان در سراسر دنیا، هر روز با موجی از اخبار تهدید به جنگ و امکان حمله به ایران مواجه می شوند. مقامات ایرانی و اسرائیلی نیز نه تنها تلاشی برای آرام کردن شرایط نمی کنند بلکه جو را متشنج تر و احتمال وقوع جنگ را نفی نمی کنند. از سوی دیگر، تاثیر تحریم ها بر زندگی مردم روز به روز بیشتر شده و وضعیت اقتصادی کشور را دگرگون کرده است. بر همین اساس جمعی از شخصیت های داخل کشور از جمله بابک احمدی، مه لقا اردلان، احمد صدر حاج سید جوادی، محمد ملکی با تشکیل کمپین “به خاطر صلح و آزادی” بیانیه ای را صادر کرده و طی آن مردم را به همکاری دعوت نموده اند. در این بیانیه ضمن ابراز نفرت از خشونت و جنگ از مقام های ایرانی خواسته شده که به در پیش گرفتن رویکردها و اعمالی که موجبات خشونت را فراهم می کنند پایان دهند. بخشی از متن مزبور به نقل از سایت ملی – مذهبی به شرح زیر است: “ما صلح و دوستی میخواهیم، نه جنگ و خشونت. ما جنگ را نه نعمت که نقمت میدانیم. ما میخواهیم با برپایی کارزار (کمپین) «به خاطر صلح و آزادی» و ابراز نفرت از خشونت و کشتار، به حاکمان کشورمان بگوییم، اعمال تشنج زا و خشونت آفرین بس است؛ اعمالی که منجر به تحریمهای کمرشکن علیه ملت ما گردیده و بهانه ای برای تصویب سه قطع نامه علیه مردم ما شده تا هر بار فشار بیشتری را بر ما تحمیل کنند. ما ازحاکمان ایران میخواهیم هر نوع بهانه ای برای جنگ و فشار و تحریم اقتصادی را متوقف و خنثی کنند تا جنگ افروزان ناامید شوند. ما میخواهیم به جهانیان بگوییم که صلح و آزادی و حقوق بشر حق مسلم ماست.”
بزرگداشت روز صلح درتهران
وب لاگ اخبار سازمان های غیردولتی در ایران خبر از برگزاری آئین بزرگداشت روز جهانی صلح در 21 سپتامبر برابر با 31 شهریور ماه جاری در موزه صلح تهران داده است. این روز با قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل متحد و با حضور شهروندان، دانشگاهیان و نمایندگان برخی از سازمانهای بین المللی در موزه صلح تهران برگزار خواهد شد. پیش از این، سازمان ملل یک مسابقه نقاشی با عنوان “هنر برای صلح” و شرکت تعدادی از کودکان و نوجوانان ترتیب داده بود. شرکت کنندگان گواهی و لوح افتخار خود را در روز جهانی صلح و در مراسم مذکور دریافت خواهند کرد.
برلین و بزرگداشت شهدای میکونوس و کشتار سال 67
بیستمین سالگرد یادبود شهدای“ترور میکونوس” در برلین و اعدام های تابستان سال 1367 ایران ، امسال در سالن کارگاه فرهنگهای پایتخت آلمان برگزار شد.در این مراسم که روز شنبه، 15 سپتامبر برگزار شد، حمید نوذری، مسئول کانون پناهندگان سیاسی ایرانی در برلین، هانس یوآخیم اریگ، از وکیلان خانوادههای قربانیان و پرویز دستمالچی، یکی از شاهدان عینی ترور میکونوس سخنرانی کردند. آنها ضمن بازگویی حقایقی مربوط به واقعه میکونوس به موفقیت دستگاه قضایی آلمان در این زمینه اشاره کرده و جایگاه جمهوری اسلامی را در این مورد بررسی کردند. به گزارشدویچه وله، در ادامه برنامه، سارا دهکردی، دختر نوری دهکردی که در هنگام واقعه میکونوس 9 ساله بود، در مورد لزوم برنامهریزی برای یک روند حقیقتیابی مواردی را مطرح کرد. فرخنده تقدسی سخنران که خود از زندانیان سیاسی دههی ۶۰است، زندگی اجتماعی و نحوهی مقاومت زندانیان در اردوگاههای مرگ دوران نازی ها در آلمان و زندانهای جمهوری اسلامی را با هم مقایسه کرد.
اعترافات تلویزیونی و نقض حقوق افراد مظنون
به گزارش دویچه وله، سازمان عفو بین الملل ضمن انتشار بیانیه ای، اعترافات تلویزیونی مازیار ابراهیمی و ۱۱ تن دیگر را که متهم به مشارکت در ترور دانشمندان هستهای ایران هستند مورد انتقاد قرار داده است. این سازمان معتقد است که برنامه تلویزیونی جمهوری اسلامی که تحت عنوان “کلوب ترور” پخش شده غیر از اعترافات مظنونان هیچ سند دیگری را برای اثبات اتهام متهمان ارائه نمی دهد. این روش اصل “فرض بر برائت مجرم تا زمان اثبات جرم” را نقض کرده و حق برخورداری از وکیل و دادگاه منصفانه را از وی سلب می کند.
آزادی بی قید و شرط مدافعان حقوق بشر
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT) » است، خواستار پایان بخشیدن به آزار شش تن از روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر از جمله شیوا نظرآهاری، ژیلا بنی یعقوب، بهمن احمدی امویی، عیسی سحرخیز، نوید خانجانی و حسین رونقی ملکی و آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها شده است. به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر، در بخشی از این بیانیه آمده است: برنامه نظارت به شدت از این موج تازه دستگیری ها و بازداشتهای مدافعان حقوق بشر نگران است و آن را تنها با هدف تنبیه کردن این مدافعان به خاطر فعالیتهای برحق آنها و استفاده مسالمتآمیز آنها از آزادی بیان خود تلقی میکند. برنامه نظارت به ویژه نگران سلامتی جسمانی و روانی مدافعان حقوق بشر است که در بازداشت در معرض شکنجه و بدرفتاری گسترده قرار دارند. به علاوه، بهطورکلی هدف این فضای سرکوب مداوم ترساندن و به سکوت کشاندن تمام مدافعان حقوق بشر در ایران است. “
زندانیان سیاسی
حکم محکومیت کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر به ۵ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهرستان زابل، در دادگاه تجدید نظر تایید شد. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، دکتر علیزاده طباطبایی، وکیل این فعال حقوق بشر گفته است که قاضی پرونده نظر بر تبرئه موکل وی داشته است اما پذیرفته نشده است. وزارت اطلاعات خواستار تایید حکم بوده و پرونده توسط دو قاضی دیگر بررسی و در نهایت حکم تایید شده است. کوهیار گودرزی، در سال 1389، در حالی که در زندان به سر می برد جایزه سالیانه «آزادی مطبوعات» باشگاه ملی مطبوعات را دریافت کرد.
نگهبانان زن برای زنان
از این پس زنان نگهبان در مراكز تفريحي، آموزشي، تجاري، تالارهای عروسی، استخرها و آرایشگاه ها مستقر خواهند شد. رييس مركز انتظام پليس پيشگيري نيروي انتظامي در گفت و گویی با ایسنا، حضور آنها را در جهت حفظ حريم بانوان در مكانهاي خصوصي و عمومي اعلام کرده است. سرهنگ سيفيان معتقد است: « وجود نگهبانان زن علاوه بر حفظ اموال، باعث از بين رفتن مشكلاتي كه ممكن است توسط موبايلهاي دوربيندار و برخي رفتارهاي ناهنجار و … ايجاد شود، مثمر ثمر باشد.»