عرصه سوم: قائم مقام وزیر بهداشت در استان خوزستان گفته است علت تنگی نفس ناگهانی حدود ۳ هزار شهروند خوزستانی که عصر دیروز بعد از بارندگی رخ داد هنوز معلوم نیست، ۱۲۸ نفر هنوز بستری هستند.
محمد حسن سرمست به خبرگزاری فارس گفته است ستاد بحران با حضور فوق تخصصان آسم وآلرژی برای بررسی این موضوع تشکیل شده است. بعد از بارندگی روز شنبه به صورت ناگهانی حدود ۳ هزار نفر در سراسر استان خوزستان به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده اند که همگی آنها علایم مشابه تنگی نفس داشتند.
وی گفت: تمام این بیماران تحت درمان قرار گرفتند و حدود ۱۲۸ نفر آنهاهنوز در بیمارستانهای استان خوزستان بستری هستند وحتی دو نفر از آنها هم اکنون به علت نیاز به تنفس مصنوعی در بخش ICU بستری شده اند. اما هیچ مورد فوتی از این حادثه تاکنون گزارش نشده است ولی احتمالاً افرادی که بیماریهای زمینه ای مانند آسم و آلرژی و تنگی نفس یا بیماریهای خونی داشته اند بیشتر در معرض آسیب بوده اند.
استان خوزستان از جمله استانهای ایران است که مدتها است با معضلات زیست محیطی از جمله آلودگی آب و هوا روبرو است. مشکل ریزگردها، آب آشامیدنی نا مناسب و صنایع غیراستاندارد محیط زیست این استان جنگ زده را دچار بحران جدی کرده است. به گونه ای که از اهواز به عنوان یکی از آلوده ترین شهرهای جهان یاد می شود.
این در حالی است که تعدادی از سازمانهای مردم نهاد و فعالان مدنی در حوزه محیط زیست به مدت یک ماه است که فعالیتهایی را برای حفاظت از رودخانه کارون آغاز کرده اند که در تازه ترین زنجیره تشکیل شده، معصومه ابتکار رییس سازمان حقاظت از محیط زیست نیز به آنان پیوسته است.
به گزارش خبرگزاری مهر،تعدادی از فعالان محیط زیست و تشکلهای مردمی با حمل دست نوشته هایی در این تجمع خودجوش حضور یافتند ولی به علت اینکه تنها دو ساعت زمان برای اطلاع رسانی برای تشکیل این زنجیره انسانی در اختیار داشتند تعداد زیاد نبود هر چند دراین فرصت کوتاه هم تعداد قابل توجهی از مردم حضور داشتند.
ابتکار دراین مراسم در پاسخ به اینکه نظر وی در شورای عالی آب ایران در دفاع از رودخانه کارون چه خواهد بود؟ گفته است هر تصمیمی دراین خصوص گرفته شود نباید باعث لطمه وارد کردن به رودخانه کارون شود.
اعتراضات مدنی به انتقال آب کارون به نواحی مرکزی ایران در حالی صورت می گیرد که مردم استان خوزستان از کم آبی و معضل آلودگی آب رنج می برند.