پس از گذشت دو هفته، هنوز اطلاعی از وضعيت سه نوکيش مسيحی که در انزلی بازداشت شدهاند، در دست نيست. منصور برجی، سخنگوی “کميته ماده ۱۸”، وابسته به “شورای کليساهای همگام” این موضوع را به راديو فردا گفته است.
چندی پیش ماموران امنيتی سه تن از اعضای گروه موسوم به «کليسای ايران» را در شهر انزلی بازداشت کردند. بنا بر گزارش هرانا ،سيد عليرضا علیحقنژاد معروف به “ماتياس” از نوکيشان مسيحی وابسته به “کليسای ايران” در شهر انزلی است که به همراه “محمد روغنگير” معروف به وحيد و سروش سرايی از اعضای همين کليسا در شيراز است را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند. حق نژاد در گذشته هم چندين بار به خاطر فعاليتها خود در کليساهای خانگی بازداشت شده است.
این گزارش حاکی است تعدادی از ماموران وزارت اطلاعات با هجوم به منزل مسکونی آقای حق نژاد در انزلی، وی را به همراه دو تن از مهمانان خود که از رهبران همين گروه در شيراز بودند بازداشت کردند.
ماموران پس از ورود به منزل اين نوکيش، ضمن تفتيش خانه، وسايل شخصی وی، از جمله کامپيوتر، تلفن های همراه، جزوات، کتب آموزشی و نيز کتاب مقدس وی را نيز به همراه خود بردند.
دین مسیحیت جز ادیان رسمی در ایران است اما مسیحیان در ایران اجازه تبلیغ دین خود را ندارند. بر اساس برخی از فتاوی علمای اسلامی کسانی که از دین اسلام به مسیحیت برگردند مرتد محسوب شده و مجازات آنان اعدام است. با این حال اخیرا شخصی با این اتهام ادر ایران اعدام نشده است.
نوکیشان مسیحی از حق داشتن کلیسا محرومند و بسیاری از آنان از سوی مقامات امنیتی در ایران بازداشت و به زندان محکوم شده اند.مقامات امنیتی ایران فعالیت های نوکیش مسیحی را زیر نظر دارد و بسیاری از رهبران مذهبی در ایران خواستار برچیده شدن کلیساهای خانگی و ممنوعیت آن شده اند. سازمان بین المللی «اوپن دورز» که در مورد مسیحیان تحت فشار در جهان اطلاع رسانی می کند، می گوید حدود نیمی از مسیحیان ایران، یعنی ۱۲۵ هزار نفر ، فارسزبان یا نوکیش هستند.
پیشتر «یوسف ندرخانی» از اعضای کلیسا ایران، به اعدام محکوم شده بود که با پیگیری نهادهای حقوق بشری اعدام وی لغو و از زندان آزاد شد. بهنام ایرانی دیگر عضو این کلیسا نیز که محکومیت خود را در زندان قزل حصار سپری میکند، ماه گذشته علیرغم وضعیت وخیم جسمانی، به مدت ٢ هفته به مکانی نامعلوم منتقل شده بود. وی از کلیه حقوق یک زندانی از جمله مرخصی محروم میباشد.
حسن سادات باریکانی نو کیش مسیحی که پس از نحمل دو سال حبس از زندان آزاد و سپس به خارج از کشور گریخته است چندی پیش در گفت و گویی با سایت محبت نیوز اطلاعات تازه ای را از وضعیت زندانیان نوکیش مسیحی ارائه کرد.
به گفته وی در ایران وضعیت اقلیت های مذهبی بخصوص نوکیشان مسیحی بسیار دشوار و تحت فشار دستگاهای اطلاعاتی و امنیتی می باشند. “زمانی شده بود که کلیساها برای ورود افراد از آنها کارت شناسایی و آدرس و تلفن منزل می خواستند و این مشخص بود که برای اطلاع دادن به دستگاههای امنیتی بود. حتی بعضی کلیساها بر اثر فشارهای مقامات امنیتی مجبور شده بودند که با اطلاعات همکاری داشته باشند والا وضعیت از آنچه که برای کلیساها و ایماندران بود بدتر می شد. باز وضعیت کلیساهای خانگی بهتر است چون تا وقتی شناسایی نشوند امنیت برقرار است. ما مسیحیان زیادی داریم که در زندان به سر می برند و اسم و رسمی از آنها به بیرون درز نمی کند.”