نامه جمعیت کویر سبز به هیات های مذهبی کاشان
عرصه سوم: در هفته ای که گذشت جمعیت کویر سبز در نامه ای به هئیت های مذهبی کاشان از آنها خواست تا در ایام محرم “جامعه خود را از خطرات ناشی از آلودگی های زیست محیطی حفظ نمایند”. به گزارش وبسایت این نهاد غیر دولتی در بخشی از این نامه آمده است برای حفظ سلامت جامعه و محیط زیست ،از ظروف یک بار مصرف سلولزی که بی ضرر هستند استفاده نمایید و به هیچ وجه از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چه برای غذا و چه نوشیدنی (در صورتی که بیش از ۴۰درجه حررات دارد) استفاده نکنید. زیرا علاوه بر اینکه مواد سارنده این ظروف با غذا آسیب شدید به دستگاه گوارشی و بروز بیماری های دیگر می شود، این مواد در طبیعت تجزیه نشده و به صورت زباله به جای می ماند و در آینده عواقب نا خوشایندی برای محیط زیست و چهره زشت شهرمان به دنبال خواهد داشت.
جمعیت کویر سبز کاشان که یک تشکل غیردولتی و فعال در زمینه محیط زیست است در ادامه نامه خود آورده است: مساله دیگری که متاسفانه وجود دارد چهره زشتی است که شهر ما بعد از برگزاری مراسم های عزاداری و دیگر مناسبتهای ملی-مذهبی به خود می گیرد ظروف یکبار مصرفی که در حاشیه خیابان، پیاده روها و جوی های آب دیده می شوند و نشان از بیتوجهی به برپایی یک مراسم مذهبی دارند.
موج اعتراض ها به اسید پاشی های اصفهان
موضوع اسید پاشی به زنان جوان در شهر اصفهان از موضوعات داغ و پر اهمیت هفته گذشته است. گروه ها و انجمن های مستقل دانشجویی در طی هفته گذشته با برپایی تجمع هایی،اعتراض خود را به نبود امنیت برای زنان اعلام داشتند.
روز چهارشنبه در دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل دانشجویان تجمعی را بر پا کردند و سر دادن با شعارهایی مانند «حق زن از امنیت/ اسید پاشی و جنایت» و «مجلس، دولت/ حمایت حمایت» اعتراض خود را به حوادث رخ داده در اصفهان نشان دادند. در این تجمع بیانیه فعالان سیاسی دانشگاه نیز قرائت شد. در این بیانیه، دانشجویان ضمن محکوم کردن فاجعه اسیدپاشی، این اتفاق را برآمده از گفتمانی ایدئولوژیک و زن ستیزانه در جامعه دانستند که همه افراد جامعه باید با آن مقابله کنند.
جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی نیز روز یکشنبه در حمایت از قربانیان اسید پاشی تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند. در بخشی از بیانیه ای که دانشجویان علامه در پایان تجمع خود قرائت کردند آمده است :” اینبار فقط زنان قربانی نفرت پاشی جاهلان نیستند، بلکه همهی اقشار آزاده و روشن روان این مرز و بوم محکم و استوار ایستادهاند تا به کژ اندیشی و خشونت نه بگویند و دست در دست اعتراض خویش را پای بکوبند.”
از سوی دیگر کانون شهروندی زنان نیز با صدور بیانیه ای نسبت به دستگیری مهدیه گلرو یکی از اعضای این نهاد غیر دولتی، در جریان تجمع علیه اسید پاشی، اعتراض کرد. در بخشی از این بیانیه می خوانیم : کانون شهروندی زنان ضمن اعتراض به دستگیری مهدیه گلرو، خواهان آزادی سریع و بی قید و شرط اوست و از مسئولان می خواهد تا به جای برخورد با معترضان به اسیدپاشی، با عوامل این اقدامات جنایتکارانه و خشونت آمیز علیه زنان برخورد نماید تا بدین وسیله احساس امنیت به جامعه و به ویژه زنان بازگردد.
در آخرین روزهای مهرماه سال جاری به صورت چند زن در شهر اصفهان اسید پاشیده شد. این اقدام با واکنش منفی گسترده مردم ، نهادهای مدنی، رسانه ها و شبکه های اجتماعی مواجه شد. موج اعتراض به این موضوع تا جایی رسید که رئیس جمهور از اسيدپاشیهای اخير به عنوان “جنايت” نام برد و وعده داد که عامل يا عاملين اين حوادث به “اشد مجازات” محکوم خواهند شد.
انجمن اسلامی معلمان کهگیلویه و بویراحمد: آقای روحانی! رفع حصر هم مطالبه عمومی است و هم وعده جنابعالی
انجمن اسلامی معلمان استان کهگیلویه و بویراحمد که تشکلی غیر دولتی و اصلاح طلب است در قطعنامه پایانی کنگره خود از حسن روحانی رئیس جمهور خواست نسبت به رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی، هم به عنوان یک مطالبه عمومی و هم وعده انتخاباتی خود، اهتمام داشته باشد.
به گزارش وبسایت کلمه در این کنگره اعضای این انجمن ضمن اعلام حمایت از دولت حسن روحانی از وی خواستند تا نسبت به رفع حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد و آزادی دیگر زندانیان سیاسی، به عنوان یک مطالبه عمومی و یکی از وعده های رئیس جمهور، اهتمام به خرج دهد.
خانه کارگر تلاش دولت برای تغییر قانون کار را محکوم کرد
دبیران خانههای کارگر سراسر کشور در پایان نشست سالانه خود با صدور بیانیهای تلاش دولت یازدهم برای “تعییر قانون کار با مطرح ساختن عناوین فریبنده” را محکوم کردند. به گزارش ایلنا، در بخشی از این بیانیه، طرح وزارت کار برای تغییر قانون کار باعث کاهش امنیت شغلی کارگران توصیف شده و آمده است: مطرح کردن طرحهایی با عناوین فریبنده «امنیت شغلی کارگرانی که قدرت چانه زنی کارگران و نمایندگان آنها را بیشتر از این کاهش دهد و سبب تضعیف قانون کار فعلی شود به هیچ وجه قابل قبول نبوده و جامعه کارگری با این تغییرات مخالف است.
در این بیانیه به دیگر تلاش وزارت کار برای تغییر مکانیزم تعیین حداقل دستمزد اشاره شده و نوشته شده است: مزد اجتماعی یا همان حداقل دستمزد غیر قابل مذاکره بوده و به هیچ وجه قابل پیوند زدن با موضوع بهره وری نیست لذا موضوع پرداخت در قالب بهره وری صرفاً میتواند در خصوص پرداخت بیش از حداقل دستمزد، مورد مذاکره قرار گیرد.
خانهٔ کارگر جمهوری اسلامی ایران سازمان غیر دولتی اصلاح طلب است که با هدف پیگیری مطالبات و حقوق کارگران و منسجم ساختن آنها در عرصههای اجتماعی تشکیل شدهاست. خانه کارگر در سال ۱۳۳۷ (پس از نوشته شدن قانون کار ایران) از اتحاد چند سندیکای کارگری تشکیل شد. خانه کارگر در طول زمان بارها تغییر نام داده است و به دست احزاب مختلف افتاده است.
دبیران خانههای کارگر کشور همچنین سازمان تامین اجتماعی را نیز به دلیل کوتاهی در ارائه خدمات به کارگران مورد انتقاد قرار دادهاند و در این بیانیه نوشتهاند: درمان مستقیم تأمین اجتماعی متأثر از اولین اثرات طرح بیمه سلامت شده و این بخش به سمت کم کاری سوق داده شده، در این راستا مدیریت درمان تأمین اجتماعی کم توجه و کم تفاوت از کنار موضوع میگذرد که این موضوع در آینده، بسیار برای درمان مستقیم و ارائه خدمات به بیمه شدگان مشکل ساز خواهد شد. لذا ما معتقدیم اصلاح و بازسازی درمان باید همراه با احیاء ستادهای نظارت بر درمان استانی و کشوری در دستور کار سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرد در این راستا سهیم کردن کارگران در ستادهای نظارت بشکل جدی باید مورد توجه واقع شود.