عرصه سوم: سال تحصیلی دانشگاهها مدتیست آغاز شده و تا چندی دیگر ۱۶ آذر – روز دانشجو – فرا خواهد رسید با این حال عدم رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به آخرین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری این وزارتخانه را کماکان در حالت تعلیق قرار داده است.
سوال ایناست که چگونه میشود یکی از مهم ترین و علمیترین وزارخانه های کشور تا این حد از نبود مدیریت ثابت و پایدار رنج ببرد؟
در همین ارتباط سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا میگوید: تکلیف وزارت علوم باید هرچه زودتر مشخص شود تا بتوان برای آینده این وزارتخانه تصمیم گرفت.
معتمدی با بیان اینکه شایسته نیست؛ وزاتخانهای به این وسعت بیش از این بدون وزیر به کار خود ادامه دهد، میگوید: بعد از معرفی دو گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم که عمدتا افراد مطرحی بودند اما نتوانستند رای اعتماد مجلس را کسب کنند، امیدوار بودیم در بررسی سومین گزینه پیشنهادی با توجه به اهمیت این وزارتخانه و خروج آن از بلاتکلیفی مجلس همراهی لازم را داشته باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: علاوه بر سه نفری که مستقیما به مجلس معرفی شدند و رای اعتماد را از مجلس کسب نکردند، تعدادی هم با لابیهایی که بعضا صورت گرفت مشخص شد که در گرفتن رای اعتماد از مجلس با مشکل روبرو خواهند شد که در نهایت معرفی نشدند.
وی گفت: اگر چه این حق نمایندگان مجلس است که اعمال نظر کنند اما به هرحال وزارت علوم با توجه به اهمیتی که دارد باید هرچه زودتر تکلیفش مشخص شود که بتوان برای آینده این وزارتخانه تصمیم گرفت.
معتمدی با بیان اینکه نمیتوان از نمایندگان مجلس هم گلهای کرد، افزود: اما به هر حال نمایندگان نیز باید همراهی کنند که این موضوع حل شود چرا که به طور حتم هر وزارتخانهای که مدتی طولانی با سرپرست اداره شود، لطمه خواهد دید.
از مجموع آنچه امروز در حوزه وزارت علوم میگذرد می توان گفت نزاع سیاسی میان مجلس و دولت که از مدتها پیش آغاز شده بود متاسفانه پشت دروازههای وزارت علوم به اوج رسیده و این یعنی تحمیل هزینه به نهاد دانشگاه آن هم برای تامین مقاصد سیاسی و اقتصادی و اجتماعی گروهی خاص.
در این شرایط انتظار از دولت آناست که با قدرت و درایت هرچه سریعتر شرایطی را اتخاذ کند که منافع عمومی دانشگاهیان تامین شده و ثبات به این مجموعه بازگردد.