جلوگیری از ابراز همدردی روزنامه نگاران ایرانی با قربانیان حوادث ترورریستی فرانسه
عرصه سوم: ماموران امنیتی روز پنج شنبه مانع از ابراز همدردی روزنامه نگاران کشورمان با قربانیان حمله به هفته نامه شارلی ابدو شدند. به گزارش کلمه، جمعی از روزنامه نگاران کشورمان که روز پنج شنبه طبق اعلام قبلی قرار بود در محل انجمن صنفی روزنامه نگاران با قرار دادن شاخه گل و روشن کردن شمع با قربانیان حمله به هفته نامه شارلی ابدو ابراز همدردی کنند، با حضور پررنگ و چشمگیر ماموران امنیتی و لباس شخصی از این ابراز همدردی محروم ماندند.
نیروهای امنیتی و لباس شخصی از نیم ساعت قبل از برگزاری این مراسم که در ساعت ۳۰: ۱۴ اعلام شده بود، در کوچهها و خیابانهای منتهی به محل دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران مستقر شده و با انسداد خیابانها مانع از حضور روزنامه نگاران در این محل شدند. اصرار روزنامه نگاران و گفتوگو برای گذاشتن چند شاخه گل بینتیجه ماند و آنها در پاسخ به روزنامه نگاران اعلام کردند که ما اینجا هستیم تا شما مقابل این دفتر گل نگذارید.
از سوی دیگر ۱۸۵ روزنامه نگار ایرانی در بیانیهای حمله روز چهارشنبه به مجله شارلی ابدو و قتل ۱۲ تن را به عنوان «حملهای تروریستی» محکوم کردند.
امضا کنندگان این نامه نوشتهاند: «اقدام به خشونت علیه آزادی بیان و فعالیت آزاد رسانهای و ترور روزنامه نگاران در هر قالب و به هرشکل و بهانه، به دست هر فرد و گروه، با هر مرام و عقیدهای محکوم است.» این روزنامه نگاران همچنین تاکید کردهاند که «دفاع از آزادی بیان و اندیشه را در مقابل هر گونه سرکوب و خشونت بدیهیترین وظیفه خود» میدانند.
بادگیرها بر روی اسکانس های دو هزار تومانی نشستند
سرانجام قدمی در راه جهانی شدن بادگیرهای یزد برداشته شد و طرح بادگیر خانه آقازاده روی اسکناس۲ هزار تومانی نقش بست. گفته میشود که این اسکناسها، از یک و نیم تا یک و هشت دهم میلیارد قطعه در سیستم گردش پولی قرار میگیرد. قرار است که بادگیرهای ایران به زودی در فهرست آثار ملی ایران جای بگیرد.
به گزارش پایگاه خبری فکر سبز سرانجام قدمی در راه مطرح کردن بادگیرهای یزد برداشته شد. سالهاست که بادگیرهای ایران مورد بیمهری مسئولان بوده و کشورهای دیگر خلیج فارس اقدامات جدی برای نسبت دادن ابداع آن به خود انجام میدهند.
علیرضا صادقی، مدیر انجمن مردم نهاد بنیاد بادگیرها در این باره میگوید: «در راستای جهانی شدن و معرفی نمادهای ایرانی برای اولین بار بنیاد بادگیر طرح قرار گرفتن بادگیرها روی اسکناسهای ایرانی را مطرح کرد که خوشبختانه این طرح تایید شد و به امضای رییسجمهور رسید.» به گفته او، طرح انتخاب شده از روی بادگیر خانه آقازاده واقع در ابرکوه یزد برداشته شده است.
این بنا یکی از زیباترین خانههای خشتی ایران به شمار میرود که قدمتی قاجاری دارد. خانه آقازاده در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۷۵ با شماره ۱۸۳۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
صادقی میگوید که انتخاب این بادگیر برای نقش بستن روی اسکناسهای ۲ هزار تومانی به دلیل منحصر به فرد بودن آن است. این بادگیر ۱۸ متر ارتفاع داشته و دو طبقه است. ارتباط بین طبقات با ۱۹ درجه است که میتواند تنظیمات هوا را در حالی که هیچ بادی نمیوزد انجام دهد. دو طبقه بودن این بادگیر در حالی است که ۹۵ درصد بادگیرها یک طبقه است. بادگیر از نمادهای تمدن ایرانی به شمار میرود و خواستگاه آن کویر مرکزی ایران و در قلمرو حوزه ایرانی و فرهنگی است. فن آوری بادگیر یک روش ابداعی ایرانی بوده که برای ایجاد فضای خنک در داخل منازل گرم کویری استفاده میشده است.
ممانعت دوباره از نشست ادبی کانون نویسندگان ایران
کانون نویسندگان ایران روز سهشنبه، ۱۶ دیماه، در صفحه فیسبوک خود خبر داد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با احضار یکی از اعضای این کانون از برگزاری یک نشست ادبی این نهاد در روز سهشنبه «جلوگیری» کرده است.
به گزارش رادیو فردا، کمیسیون فرهنگی کانون نویسندگان ایران ضمن پوزش از سخنرانان جلسه، اعضا و دوستداران کانون اعلام کرد که جلسه روز سهشنبه «بهناچار» برگزار نمیشود. بر اساس این گزارش، نشست ادبی کانون نویسندگان ایران تحت عنوان «عصر ترجمه» قرار بود در منزل یکی از اعضای این کانون برگزار شود، اما روز دوشنبه این عضو کانون به یکی از ادارات وزارت اطلاعات احضار و از او خواسته شده که «این جلسه را لغو کند، در غیر این صورت نیروی انتظامی مداخله خواهد کرد».
آن طور که در صفحه فیسبوکی کانون نویسندگان ایران آمده است، در این نشست ادبی بنا بود بابک احمدی، احمد پوری، ناصر زرافشان، فرزانه طاهری، علی عبداللهی و حسن مرتضوی سخنرانی کنند.
براساس این گزارش، در اواخر ماه گذشته نیز «ماموران امنیتی» با احضار یکی از اعضای کانون نویسندگان ایران از برگزاری جلسه «جمع مشورتی کانون» در خانه وی ممانعت کردهاند.
کانون نویسندگان ایران که از سال ۱۳۴۷ خورشیدی به دست کسانی چون جلال آل احمد، احمد شاملو، سیمین دانشور و تنی دیگر بنیاد نهاده شد در سالهای بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ همواره با برخورد امنیتی از هرگونه حضور اجتماعی و حتی برگزاری مجمع عمومی برای تعیین هیئت دبیرانش محروم بوده است.
سرانجام پس از ۱۲ سال مجمع عمومی کانون نویسندگان ایران روز جمعه، هفتم شهریور، سال جاری در مکانی خصوصی در تهران برگزار شد و جمعی از اعضای این کانون از سراسر ایران توانستند انتخابات هیئت دبیران را برگزار کنند.
پیشتر عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز شنبه، ۱۹ بهمن ۹۲، گفته بود که کانون نویسندگان ایران «با نوعی پوستاندازی» میتواند امکان فعالیت دوباره خود را «محتمل» سازد. کانون نویسندگان نیز در واکنش به این اظهار نظر معاون وزارت ارشاد اعلام کرد که «آنکه باید پوست اندازد نه کانون و امثال آن، بلکه ساختار و سازوکاری است که به سرکوب کانون و دیگر آزادیخواهان دست یازیده است».
کنسرت گروه لبان در شیراز لغو شد
محسن شریفیان٬ سرپرست گروه موسیقی محلی “لیان” اعلام کرد کنسرت این گروه در شیراز که قرار بود هفته آینده برگزار شود٬ لغو شده است.
شریفیان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: “هنوز چرایی این موضوع برای ما توضیح داده نشده، اما اینکه کنسرت لغو شده، حقیقت دارد. در اینباره باید مسئولان مربوط پاسخگو باشند که چرا گروهی که مجوز داشته، کنسرتش لغو شده است.”
او ضمن عذرخواهی از کسانی که قرار بود به این کنسرت بروند گفت که گروه لیان هرگز کنسرتهایش را به خواست خود لغو نمیکند.
روز جمعه ۱۲ دی کنسرت گروه موسیقی محلی “لیان” در بوشهر به رغم اعتراض عدهای که خود را “مردم متدین و طلاب و دانشجویان بوشهر” لقب داده بودند و خواهان لغو این کنسرت بودند، با دخالت نیروی انتظامی در این شهر برگزار شد. اما در روز دوشنبه٬ ۱۵ دی دهها نفر در بوشهر به دلیل برگزاری کنسرت گروه لیان در این شهر مقابل استانداری دست به اعتراض زدند و خواهان برکناری مقامهای مسئول شدند. این گروه که حدود ۲۰۰ نفر بودند، بعد از ظهر روز دوشنبه، ۱۵ دی، با در دست داشتن پلاکاردهای اعتراض آمیز خواهان برکناری استاندار، مدیرکل ارشاد استان بوشهر و استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند.
در سال های اخیر، شماری از کنسرت های موسیقی در شهرستان های ایران با وجود داشتن مجوز از سوی وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراضات گروه های تندرو و تصمیم گیری مقام های محلی، پیش از اجرا لغو شده است. دخالت پلیس برای برگزاری این کنسرت، در تاریخ برگزاری کنسرت های موسیقی در جمهوری اسلامی ایران کمتر سابقه داشته است.
درخواست حذف :” میخوام برم کوه، شکار آهو!”
وبسایت دیدهبان حقوق حیوانات طی مطلبی خواستار حذف تیتراژ برنامه طنز شکرآباد شد. شکر آباد مجموعهای است که هر شب رأس ساعت ۲۲ از شبکه نسیم پخش میشود و با زبان طنز، مسائل جامعه را به تصویر میکشد.
با این حال، یک انتقاد جدی از «شکر آباد» وجود دارد و آن اینکه تیتراژ آغازین این سریال، به طور آشکاری ضد محیط زیست است؛ آنجا که خواننده تیتراژ با صدای خوشی این چنین میخواند: میخوام برم کوه، شکار آهو، تفنگ من کو…؟
یک شکارچی که مدت هاست تفنگ خود را آویخته و شکار را کنار گذاشته است میگفت: چنان گرم و پرطنین از کوه و شکار و آهو و تفنگ میخواند که وسوسه میشوم باز هم تفنگم را بردارم، به کوه بزنم و شکار را از سر بگیرم!