عرصه سوم: با گذشت چند ماه از ممنوعیت شکار در کشور به نظر میرسد میبابیست منتظر عوارض ناشی از این تصمیم نیز بود.
حر منصوری عبدالملکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) می گوید: «برخی باغهای پرندگان در استانهای دیگر، امسال اقدام به خریداری فلامینگو از شکارچیها کردهاند که این امر باعث رونق بیشتر این دست شکارها میشود. از زمان اجرای طرح ممنوعیت شکار در صورت مشاهده موردی از شکار، تفنگ شکارچی، توقیف و ضبط می شود که این امر خسارت زیادی به آنها وارد میکند، به همین دلیل تعداد زیادی از آنها به برپایی دامهای هوایی و زنده فروشی پرندگان اقدام میکنند.»
وی با بیان اینکه دام هوایی و زنده فروشی پرندگان برای شکارچی سود بیشتری دارد، تصریح کرد: شکارچیان گاهی برخی گونههای غیرخوراکی را به باغ پرندگان میفروشند که سودآوری زیادی برای آنها دارد.
فروش پرندگان میانکاله در بازار فریدونکنار طی 10 روز اخیر گزارش نشده است
منصوری با بیان اینکه طی روزهای اخیر دامهای هوایی بسیاری در میانکاله جمعآوری شده است، ادامه داد: طی 10 روز اخیر تیم اجرایی محیط زیست در میانکاله نظارتهای خوبی در منطقه انجام داده و خوشبختانه هیچ موردی در خصوص فروش پرندگان مهاجر میانکاله در بازار فریدونکنار گزارش نشده است.
وی با تاکید بر اینکه نظارت محیط زیست باید بیشتر از گذشته انجام شود، بیان کرد: در حال حاضر محیط زیست، راهکارها و کمکهای حقوقی بیشتری نسبت به گذشته دریافت میکند، به همین دلیل میتواند در مکانهای که شکار ممنوع است به طور جدی ورود پیدا کند. محیط زیست باید از شکار پرندگان در تالاب میانکاله جلوگیری کند.
منصوری ادامه داد: «هر شلیکی که در تالاب میانکاله انجام میشود 30 گرم سرب وارد اکوسیستم میکند و از آنجایی که این تالاب محل زادآوری ماهیان دریای خزر است و این ماهیان نیز غذای بسیاری از پرندگان و انسان ها را تشکیل میدهد، در نهایت آلودگی وارد بدن انسان می شود و سبب بیماریهای بسیاری خواهد شد.»
به نظر میرسد با توجه به مشکلات عدیده در منابع آب، حیات وحش، آلودگی هوا و … محیط زیست ایران، سالهای دشواری را پیش رو خواهد داشت و به همین خاطر ضرورت تصمیم گیریهای کارشناسانه امروز بیش از هر زمان دیگری محسوس است.