عرصه سوم: در هفتهای که گذشت سازمانهای مردم نهاد و اصناف و انجمنها، فعالیتهای مختلفی را در حوزههای کار، کودکان، توانمندسازی و … انجام دادند که در این گزارش به چند نمونه از این رویدادها اشاره میکنیم.
پر رنگتر شدن نقش سمنها در سیاستهای پنج ساله دوم شهر تهران
رئیس ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران گفت: توسعه و پیشرفت کشورها جز با بهرهگیری از توان، استعداد و حضور داوطلبانه مردم و مشارکت آنان امکانپذیر نیست. الهه راستگو ضمن اشاره به تاریخچه شکلگیری سمنها این تشکلها را نهادی غیر دولتی، غیرسیاسی و برخاسته از مردم عنوان کرد و اظهار داشت: ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد نیز از سال ۸۷ بر همین اساس شکل یافته ضمن اینکه با توجه به تغییر نام صورت گرفته از حمایت به توان افزایی و حمایت، تدوین سیاستهای لازم در جهت ارتقای توانمندی سازمانهای مردم نهاد فعال شهر تهران نیز مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش نسیم رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران بخشی از سیاستها و برنامههای تدوین شده پنج ساله دوم شهر تهران را مبتنی بر بکارگیری توانمندی سازمانهای مردم نهاد عنوان کرد و افزود: با توجه به شکل گیری ۱۵کارگروه تخصصی در ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم شهر تهران قطعا ارائه طرحها و برنامههای اصولی در این راستا ضمن کاهش هزینه پروژههای شهری توانمندسازی سمنها را نیز بدنبال خواهد داشت.
راستگو در پایان اقدامات سمنهای مناطق ۲۲گانه شهر تهران در زمان فعالیت خود در ستاد توان افزایی و حمایت از سازمانهای مردم نهاد را مثبت ارزیابی کرد و افزود: ستاد سمنهای شهر تهران به عنوان خانه سمنها همواره به روی تمامی سازمانهای مردم نهاد شهر تهران باز بوده و تمامی طرحهای پیشنهادی در ستاد ارزیابی خواهدشد. در این جلسه بر ضرورت تدوین برنامههای آموزشی برای سازمانهای مردم نهاد، نظارت بر چگونگی فعالیت آنها، حمایت از طرحها و برنامههای این سازمانها و همچنین برگزاری همایش و کارگاههای آموزشی در راستای توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد تاکید و مقرر شد معینهای مناطق ۲۲گانه برنامههای مرتبط با سمنهای خود را جهت بررسی بیشتر و حمایت به ستاد ارائه دهند.
بازدید علی دایی از انجمن حمایت از کودکان کار
بچههای کار برای علی دایی فوتبالیست صاحب نام کشورمان، از مرتضی پاشایی خواندند. علی دایی روز 22 اردیبهشت در میان کودکان کار دروازه غار حضور یافت و با خدمات انجمن حمایت از کودکان کار از نزدیک آشنا شد. به گزارش روزنامه هفت صبح کودکان تحت پوشش انجمن در این دیدار نقاشیها و نامههای خود را به علی دایی اهدا کردند و آهنگهای مرتضی پاشایی را برایش خواندند. فرزانه بنی هاشمنژاد مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار با برشمردن آسیبهای ناشی از فقر در منطقه ۱۲ تهران بویژه معتادان خیابانی، از علاقه زیاد کودکان به فوتبال و کمی سهم بازی و شادی در میان کودکان سخن و از علی دایی خواست تا نسبت به توسعه فضاهای ورزشی برای کودکان محروم منطقه اهتمام ورزد.
چهل درصد سازمانهای مردم نهاد خوزستان فعال نیستند
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان گفت: ۴۰ درصد سازمانهای مردم نهاد در طی سالهای ۸۴ تا ۹۲ از دایره فعالیت خارج شدند. به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد مخملزاده مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان افزود: ارتباط رسانهها و سازمانهای مردم نهاد در سالهای گذشته بسیار ضعیف بود و باید برای جبران این ضعف و معرفی سازمانها و نوع فعالیت آنها تمام تلاش خود را کرد.
مخملزاده با اشاره به ضرورت تبیین جایگاه سمنها تاکید کرد: هنوز این فرصت را داریم که جایگاه این مراکز را در جامعه تبیین کنیم و وضعیت آنها را بهبود بخشیم تا به جایگاه اصلی خود نزدیک شوند.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان بیان کرد: در حوزههای مختلف فرهنگی برای اینکه از آنها برای انجام فعالیت دعوت کنیم با مشکل مواجه هستیم و باید راه حلی برای این مشکل پیدا کرد. مخملزاده با اشاره به امکان انجام فعالیت در قالب موسسههای شناسنامه دار گفت: سازمانها مردم نهاد بعد از ثبت شدن، دیگر فعالیتهای آنها شناسنامه دار است و میتوانند به طور پیوسته با نهادهای دولتی در ارتباط باشند. وی افزود: نحوه تعامل سمنها با ارگانهای دولتی نیاز به فرهنگ سازی دارد و رسانهها میتوانند این فرهنگ سازی را تسهیل بخشند.
مخملزاده ادامه داد: با شروع فعالیتهای مردم نهاد و بعد از مصوبه سال ۸۴ تا سال ۹۲ حدود ۱۰۰ سازمان مردم نهاد در استان خوزستان ثبت شدند که ۴۰ درصد آنها به شیوههای مختلف از دایره فعالیت خارج شدند. از سال ۹۳ تاکنون نیز۵۰ پروانه فعالیت صادر و ۶۰ پرونده در انتظار ثبت است.
پس از ۲۲ روز کارگران «قطار شهری اهواز» به اعتصاب خود پایان دادند.
کارگران پروژه عمرانی «قطار شهری اهواز» روز سه شنبه ۲۹ اردیبهشت و پس از گذشت بیست و دو روز اعتصاب، به کار بازگشتند و به این ترتیب اعتراض صنفی این کارگران سرانجام بدون تحقق مطالباتشان پایان یافت.
به گزارش ایلنا، کارگران معترض قطار شهری اهواز از بخشهای حفاری، ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات، اجرا، فنی، حراست و… ۴ ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکردهاند به همین دلیل از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت) حدود ۶۰۰ کارگر پیمانی از مجموع حدود هزار کارگر شاغل در این واحد دست از کار کشیده و هر روز مقابل درب ورودی کارگاه مرکزی تجمع کردند.
آنان در میانه اعتصاب و با تهدید شرکت پیمانکاری کیسون مبنی بر اخراج 170 کارگر در سیزدهمین و پانزدهمین روز اعتصاب، تضمین امنیت شغلی کارگران پس از پایان اعتصاب را نیز به مطالباتشان افزودند با این حال در روز یکشنبه 27 اردیبهشت 60 کارگر غیر بومی پس از تسویه حساب به طور رسمی اخراج شدند.
کارگاه توانمندسازی سمنها در شیراز برپا میشود
معاون فرهنگی و امور جوانان ورزش و جوانان فارس از برپایی کارگاه توامندسازی سمنهای جوان با حضور سمنهایی از سراسر کشور طی شهریور ۹۴ خبر داد. علی رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کارگاههای توانمندسازی سمنهای جوانان به شکل دورهای در استانها مختلف برگزار میشود، گفت: قرار بود که این کارگاه در استان فارس طی اردیبهشت برگزار شود که با توجه به سفر ریاست جمهوری، شیراز نوبت خود را به بجنورد واگذار کرد تا در شهریور میزبان این کارگاه باشد. وی با بیان اینکه کارگاهها پنج روزه هستند، گفت: چگونگی ارتباط با سازمانهای دولتی و خصوصی، حیطه فعالیتی و محدودیتهای سمنها از جمله موضوعاتی هستند که با حضور اساتید مختلف و سمنهای قدیمی به سمنهای جوانان آموزش داده میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه در سال گذشته برای سمنهای جوان چندان اعتباری در نظر گرفته نشد و بیشتر یکسری برنامههایی برای آنها دنبال شد، عنوان کرد: این پیشنهاد ارائه شده که در سال ۹۴ برای هر سمن جوان که تازه کار خود را آغاز میکند مبلغی معادل پنج میلیون تومان در نظر گرفته شود ولی اینکه آیا این امر محقق خواهد شد یا نه در تیرماه مشخص میشود. معاون فرهنگی و امور جوانان ورزش و جوانان فارس گفت: رویکرد این است که سمنهای جوان پس از اینکه توانمند شده و توانستند روی پای خود بایستند به سمت اخذ مجوز فعالیت رسمی از وزرات خانه هدایت شوند.