عرصه سوم: بیش از ۲۰۰ کارگر شاغل در شرکتهای چهارگانه سبز مهاباد که شامل«کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می شوند، بیش از ۱۱ ماه است حقوقی دریافت نکرده اند. همچنین ۱۴۲ کارگر این مجتمع کشاورزی در سال ۹۳ اخراج شده اند. کارگران میگویند دلیل اخراج این کارگران پیگیری مطالبات صنفیشان بوده است.به گزارش ایلنا کارگران در تشریح جزئیات معوقات خود می گویند؛ این معوقات حقوقی مربوط به ۹ ماه حقوق سال ۹۳ (از تیر ماه ۹۳ تا کنون) است و در سال جاری نیز کارگران حقوقی دریافت نکردهاند. به این ترتیب کارگران طی ۱۱ ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند.کارگران شروع مشکلات شرکتهای چهارگانه سبز مهاباد را از سال ۸۶، یعنی زمانی میدانند که این مجتمع کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شد.
یکی از کارگران با اشاره به سوابق ۱۸ تا ۲۸ ساله کارگران این مجتمع کشاورزی،گفت: امنیت شغلی کارگران با افزایش مشکلات این مجتمع کشاورزی بیش از پیش به خطر افتاده است به طوری که ۱۵۰ نفر از کارگران در سال ۹۳ با سوابق بیش از ۱۷ سال بدلیل اعتراض به افزایش مشکلات کارگران، با پایان قرار داد کاری اخراج شدهاند.
به گفته کارگران؛ اکنون قریب به ۸ سال است که این مجموعه به دلیل ناتوانی در پرداخت تسهیلاتی که از بانکها و موسسات مالی دریافت کرده و از سوی دیگر فروش دارییهای مجموعه با «وضعیت بحرانی» به کار ادامه میدهد.
سندیکای کارگران شرکت واحد؛ نیروهای امنیتی اجازه برگزاری مجمع عمومی نمی دهند
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در نامه ای به وزیر کار، خواستار تعیین مکانی برای برگزاری مجمع عمومی این سندیکا شد.
به گزارش کلمه، در این نامه با اشاره به اینکه در ۱۳ خرداد ۱۳۸۴ رانندگان و کارگران شرکت واحد با برگزاری مجمع عمومی، سندیکای خود را بازگشایی کردند، آمده است: از آن زمان تا به حال بارها اقدام به فراهم کردن شرایط برگزاری مجمع عمومی برای تعیین هیات مدیره کرده اند که هر بار با فشار نیروهای امنیتی این مهم میسر نشده است.
در ادامه این نامه تصریح شده است: سندیکا از وزارت کار که متولی ایجاد فضای مناسب برای تشکیل سندیکاهای مستقل کارگری نیز می باشد، درخواست دارد محلی را برای برگزاری مجمع عمومی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تعیین و به سندیکا اعلام نمایند.
احضار صدها شهروند بختیاری به نهادهای قضایی و امنیتی
هزار سمن جوانان تا پایان سال فعال میشود
معاون وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه در دولت یازدهم تعداد سمنهای فعال جوانان به بیش از ۵۰۰ سمن افزایش یافته است، گفت: قرار است در سال ۹۴ این رقم با هدفگذاریهای انجامشده به هزار سمن برسد که البته حوزههای فعالیت آنها متنوع است.
به گزارش تسنیم معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: زمانی که دولت یازدهم بر سر کار آمد، ما 197 سمن را از دولت قبل تحویل گرفتیم که فقط در چند حوزه خاص و برای گروههای خاص تدارک دیده شده بود.
گلزاری با بیان اینکه 23 میلیون جوان در کشور داریم و مسائل حوزه جوانان فقط با بودجه حل نمیشود، اظهار داشت: بسیاری از آسیبهای اجتماعی جوانان در ایران ناشی از روحیه فردگرایی و خودخواهی است که فعالیت در سمنها میتواند موجب رفع این روحیه و رشد اخلاقیات شود.
معاون وزیر ورزش در پایان تأکید کرد: در واقع صبر، تحمل و مدارا در قالب فعالیتهای اجتماعی شکل میگیرد و البته این فعالیتهای جمعی باید با هماهنگی و سازماندهی باشد چرا که بدون هماهنگی باعث عصیان میشود.
نامه تشکلهای صنفی فرهنگیان به رئیس قوه قضاییه: حبس و تبعید راهحل نیست
تشکل های صنفی فرهنگیان در نامه ای به رئیس قوه قضاییه، از او خواستند صدای معلّمان ایران را بشنود و برای آزادی عاجل چهار معلم زندانی تمهیدات لازم را فراهم کند تا از شکاف ایجاد شده بین فرهنگیان و مسؤولان امر کاسته شود.
به گزارش کلمه، در این نامه که با امضای شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور منتشر شده، با اشاره به اینکه “ما نمی توانیم در صدد نشان دادن سیمای رحمانی از خود به جهان باشیم ولی رویکرد ما در پاسخ به انتقادات معلمان، غیر رحمانی باشد”، آمده است: جامعه ی میلیونیِ فرهنگیان ایران، بارها با مکاتبات و طومار های متعدّد خواستار آزادی معلّمان در بند، آقایان رسول بداقی و محمود باقری شده اند. متاسفانه به جناب آقای بداقی، پس از تحمّل سال ها زندان، ساعتی مرخّصی، حتّی برای شرکت در مراسم ختم والده ی بزرگوارشان داده نشده است. علیرغم این درخواست های محقق نشده اخیراً دو معلم دیگر نیز به نام های علی اکبر باغانی و علیرضا هاشمی، به خاطر مسائل صنفی زندانی شده اند.
متن کامل این نامه را در اینجا می توانید مطالعه کنید.