مخالفت نهادهای مردمی با ساخت جاده در «جنگل ابر»
اعضای شبکه سازمان های مردم نهاد استان سمنان در بیانیه ای با احداث جاده جدید در جنگل ابر مخالفت کردند.به گزارش ایرنا نشست این شبکه روز یکشنبه با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان و نمایندگان ۱۳ تشکل زیست محیطی در این اداره برگزار شد و اعضا در بیانیهای با احداث جاده جدید درجنگل ابر مخالفت کردند.
در این بیانیه که توسط نماینده تشکل ها قرائت شد آمده است: ما طبیعت دوستان ایران در ۱۰ سال گذشته دلاورانه و غیورانه از جنگل ابر که یک ناحیه بی نظیر اکوتون جنگلی است، دفاع کرده و این امانت را به آیندگان هدیه می دهیم.
در بخش دیگری آمده است: صد البته عنایت و حمایت رهبر معظم انقلاب را نیز درکنار خود داشته و آماده تر از هر زمانی ایستاده ایم تا به یادتان بیاوریم که ما زندهایم و در صحنهایم و احداث جاده در جنگل ابر را نمی پذیریم.
در این بیانیه ایران در زمره فقیرترین کشورها از نظر سرانه جنگل و فضای سبز – یک چهارم سرانه جهانی – عنوان و گفته شده است: از جنگل های موجود که کمتر از ۷ درصد خاک کشور را شامل می شود نباید کاسته شود، حال آنکه جاده غیرضروری در جنگل ابر طبق برآورد کارشناسان سازمان جنگلها، صدها هکتار از جنگل و یک میلیون درخت و نهال را نابود می کند.
در بند دو این بیانیه آمده است: شاهرود چهار راه اصلی مواصلاتی به شهرهای شمال کشور دارد (دو برابرکلانشهر تهران) و این شهر ۳۰۰ هزار نفری نیازی به راه جدید به شمال کشور ندارد و اگر هزاران میلیارد ریال بیت المال قرار است فقط صرف راهسازی شود بهتر است برای ارتقاء کیفیت این راه ها هزینه شود نه افزودن به تعداد راه های بی کیفیت که بلای جان هموطنان است بویژه آنکه جاده ابر هیچ مزیت اقتصادی نیز ندارد
مسابقه فوتبالِ تیمهای انجمن حمایت از کودکان کار و ستارگان سینما وموسیقی
هفدهم آذرماه سال ۱۳۹۳ مسابقه فوتبالِ تیمهای انجمن حمایت از کودکان کار و ستارگان سینما وموسیقی به میزبانی تیم هنرمندان در زمین فوتبال شهرداری برگزار شد. به گزارش وبسایت انجمن حمایت از کودکان کار علیرغم تلاش تحسینبرانگیز تیم انجمن، نتیجه بازی دو بر یک به سود تیم هنرمندان تمام شد که از حضور ستارگانی چون فرهاد جم و علی لهراسبی بهرهمند بود؛ حضوری که به همراه تشویقِ پرحرارت طرفداران حاضر، طعم تلخ شکست را به خاطرهای شیرین و فراموشنشدنی برای همه تبدیل کرد و باعثِ ترغیبِ بچههای انجمن به رویاروییِ دیگری با هنرمندان در مسابقهای به میزبانی انجمن حمایت از کار در آیندهای نزدیک شد.
انجمن حمایت از کودکان کار یک نهاد مردمی است که هدف اصلی خود را حمایت از کودکان کار عنوان کرده است. این انجمن در بخش معرفی خود آورده است : این نهاد غیر دولتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی است و به منظور ایفای مسوولیت اجتماعی و انسانی خود و با هدف حمایت از کودکان کار و کودکان در معرض آسیب از مرداد ماه سال ۱۳۸۱ با مجوز رسمی وزارت کشور و شماره ثبت ۱۴۶۰۷ تلاش خود را در این عرصه آغاز نموده است و بدون در نظر گرفتن ملیت، قومیت، جنسیت، رنگ، نژاد و مذهب به کودکان کار و در معرض آسیب، خدمات آموزشی و حمایتی خود را به صورت رایگان ارایه میدهد.
۲۶ آذر اکران “گلنار” به نفع کودکان کار
انجمن حمایت از کودکان کار همچنین در روز ۲۶ آذر فیلم سینمایی ” گلنار” را در حمایت از کودکان کار اکران خواهد کرد. وبسایت این انجمن با انتشار این خبر نوشته است : در ادامه ی برگزاری برنامه های تقویم فرهنگی روابط عمومی انجمن حمایت از کودکان کار برنامه ی اکران های سینمایی این تقویم با عنوان “فصل خاطره ها” در فصل پاییز برقرار بود. اولین اکران این برنامه فیلم سینمایی “شهر موشها ۱و۲” در تاریخ چهارشنبه ۱۶ مهرماه همزمان با روز جهانی کودک در دو سانس از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد و اکران دوم از این مجموعه فیلم ” دزد عروسک ها ” در ۲۱ آبان ماه اکران شد.
اکران سوم این مجموعه که آخرین اکران در فصل پاییز خواهد بود فیلم “گلنار” به کارگردانی کامبوزیا پرتوی و تهیه کنندگی خانم طائرپور در تاریخ ۲۶ آذر ماه ساعت ۱۸:۳۰ در سینما تک پردیس سینمایی قلهک برگزار خواهد شد. این برنامه با حضور عوامل فیلم و جلسه ی گفتمان برگزار می شود. برای تهیه بلیت می توانید به سایت سینما تیکت و پردیس قلهک مراجعه نمایید.
بازارچه خیریه در آخرین روزهای آذر
موسسه خیریه “یاوری سبز” با هدف جمع آوری کمک به نفع خانواده های تحت پوشش این موسسه ، بازراچه نیکوکاری برگزار می کند. به گزارش وبسایت موسسه خیریه یاوری سبز، این بازارچه نیکوکاری مجتمع یاس در روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۷ و ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۳ در مجتمع یاس و از ساعت ۱۱ الی ۹ شب برپا خواهد شد.
در بخش معرفی موسسه خیریه “یاوری سبز” آمده است که :” موسسه خیریه یاوری سبز ثبت شده به شماره ۱۵۶۷۸ موسسه ای مستقل است که به هیچ سازمان و تشکیلاتی از قبیل سازمان بهزیستی یا کمیته امداد و غیره وابسته نیست و در طول چند سال فعالیت مستمر خود که تمامی حاصل کمک های اعضاء و خیرین می باشد کوشیده با تحت پوشش قراردادن تعداد زیادی خانواده نیازمند در مناطق محروم علاوه بر رفع نیازهای اقتصادی و بهداشتی – درمانی، خانواده نسبت به رفع کمبودهای فرهنگی و ارتقای سطح فکری و درسی فرزندان آنان که غالبا” از ایتام می باشند در خصوص فقر زدایی در مفهوم عمیق و واقعی آن گام بر دارد.”
مکان برگزاری این بازراچه نیکوکاری: خ نیاوران – بعد از سه راه یاسر – خ تبریزی – خ محمودی دو – کوچه امین – مجتمع مسکونی یاس
محصوران و زندانیان سیاسی، قربانیان نقض حقوق بشر هستند
عرصه سوم: در هفته گذشته کانون مدافعان حقوق بشر بر لزوم شکسته شدن حصر خانم زهرا رهنورد و آقایان میر حسین موسوی و مهدی کروبی و آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی تاکید کرد و خواهان بسط و گسترش زمینههای طرح آزادانه نظرها و تضمین امنیت برای صاحبان آرا و منتقدان و همچنین امنیت شهروندان در انجام فعالیت های مدنی شد.
این سازمان مدافع حقوق بشر در اطلاعیه ای که همزمان با روز جهانی حقوق بشر صادر کرده، حصر خانگی را مصداق نقض حقوق بشر دانست و از دولت خواست تا تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به مطالبات مردم که بخشی از آنها آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر از رهبران جنبش سبز- آقایان موسوی و کروبی- است، به کار گیرد.
در اطلاعیه کانون مدافعان حقوق بشر که در وب سایت این سازمان مردم نهاد منتشر شده، به آمار بالای قربانیان نقض حقوق بشر در سال های اخیر در حوزه آزادی بیان و عقیده و فعالیت در عرصه جامعه مدنی اشاره و تصریح شده که دربند کردن فعالان جامعه مدنی در عرصه های مختلف و همچنین منتقدان با گرایشهای مختلف فکری و سیاسی دلیل نبود آزادی بیان و عقیده است.
کانون مدافعان حقوق بشر تصریح کرده که نبود آزادی بیان و عقیده، نقض فاحش حقوق بشر است؛ زیرا آزادی بیان و عقیده و آزادی انجام فعالیت های مدنی از مبرم ترین نیازهای جوامع بشری است که اساسی ترین حقوق انسان ها به شمار می آید.
کانون مدافعان حقوق بشر یک نهاد غیردولتی است که در سال ۱۳۸۰ و توسط پنج وکیل دادگستری به اسامی خانم شیرین عبادی ، آقایان محمدعلی دادخواه ، محمد سیف زاده ، محمد شریف و عبدالفتاح سلطانی شکل گرفت . در هنگام شکل گیری این کانون، چهارتن از موسسین به علت دفاع از پرونده های متهمان سیاسی – عقیدتی مواجه با محکومیت به تحمل حبس ودر آستانه اعزام به زندان بودند که در مرحله تجدیدنظر، مجازات حبس دو نفر ازآنان تبدیل به جزای نقدی شد ولی دو نفر دیگر یعنی آقایان عبدالفتاح سلطانی ومحمدعلی دادخواه هر کدام برای مدتی به چهار ماه در زندان اوین بسر بردند.
دفاع رایگان ازمتهمان سیاسی – عقیدتی و دفاع از خانواده آنها، تنظیم وانتشار گزارش فصلی وسالانه وضعیت حقوق بشر در ایران، ایجاد نهادهای مردمی حقوق بشری و برگزاری نشست های مطبوعاتی از مهمترین اهداف این کانون است.
پایان موفق اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق پس از پنج روز
بیش از ۲۶۰ نفز از کارگران معدن کوشک بافق در استان یزد که به نشانه اعتراض به عدم پرداخت حقوق و بعضی مزایای جانبی از ابتدای هفته جاری دست از کار کشیده بودند، با مداخله فرمانداری و اداره کار شهرستان بافق در مذاکره با کارفرما و دریافت وعده پرداخت حقوق معوقهشان تا ۲۶ آذر، کار در این معدن را در نوبت کاری صبح پنج شنبه از سر گرفتند. این کارگران با وعده کارفرما مبنی بر رسیدگی به مطالبات معوقه کارگران به اعتصاب پنج روز گذشته خاتمه دادند و فعلا به کار بازگشتهاند.
به گزارش کلمه و به نقل از خبرگزاری کار ایران، ایلنا، کارگران معدن بافق که اعتصاب خود را از روز ۱۵ آذر آغاز کرده بودند خواستار «پرداخت به موقع حقوق و مزایای ماهانه که هم اکنون نیز به تعویق افتاده است، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، رسیدگی کافی به سلامت کارگران و انجام معاینات و آزمایشهای پزشکی لازم، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار، حق جذب سرب و هزینههای غذایی، امنیت شغلی، عدم استفاده از دستگاههای فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستمهای برق و آب و تهویه» شده بودند.
هرچند که در سومین روز از اعتصاب، کارفرمای معدن، یک ماه از سه ماه حقوق معوقه کارگران را پرداخت کرد اما کارگران از اعتصاب دست نکشیدند و اینک با موافقت با همه مطالباتشان از سوی کارفرما، دوباره به کار بازگشتند.
گفته میشود مدیریت معدن با پرداخت ۱ ماه از ۹۰ روز حقوق به تأخیر افتاده کارگران در سومین روز اعتصاب و وعدهٔ رسیدگی به سایر مطالبات تا ۲۶ آذر ماه در پنجمین روز این اعتراض صنفی توانسته است کارگران را متقاعد کند که تا زمان وعده داده شده، به کار بازگردند.
در همین رابطه «مهدی طلایی مقدم» فرماندار شهرستان بافق در گفتگو با ایلنا، از پیگیری مطالبات کارگران در فرمانداری بافق خبرداد و گفت: روز گذشته طی جلسهای که در محل فرمانداری با حضور معاون فرماندار، کارفرمای معدن کوشک، رئیس اداره کار و برخی دیگر از روسای ادارات و نماینده کارگران تشکیل شد، در نهایت مقرر شد که مطالبات حقوقی آبان ماه کارگران معدن کوشک بافق، حداکثر تا ۲۶ آذر ماه پرداخت شود، همچنین مقرر شد در جلساتی که در اداره کار تشکیل میشود در ارتباط با مواردی از اجرای قانون کار و مشکلات کارگری که جزء خواستههای کارگران بود توسط رئیس اداره کار شهرستان بافق بررسی شود.
فرماندار بافق در ادامه افزود: با پیگیریهایی که انجام شد فعلا حقوق یک ماه از مجموع [سه ماه] مطالبات معوقه کارگران توسط کارفرما پرداخت شده، اما باید در نظر بگیریم که باقی خواستههای کارگران باید به تدریج مرتفع شود و با فرصتی که به کارفرما دادهایم انتظار داریم سریعا به این مشکلات رسیدگی کنند.
طلایی مقدم اضافه کرد: با توجه به روند جلسه و تصمیمی که در نهایت گرفته شد قرار بر این شد که کارگران از امروز در محل کار حاضر شوند تا در اسرع وقت بقیهٔ مطالباتشان پیگیری شود. وی تصریح کرد: خوشبختانه با مساعدت کارگران، آنها فعلا به کار بازگشتهاند و امیدواریم بارفع مشکلات زودتر به مطالباتشان دست یابند.
عمدهترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینههای غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاههای فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستمهای برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود. همچنین کارگران خواهان رسیدگی کارفرما به وضعیت پرداخت دیهٔ دو کارگر این معدن که سال گذشته در حین کار در این معدن کشته شده بودند، هستند.
همچنین یکی از کارگران معدن کوشک در گفتگویی ضمن ابراز امیدواری از پیگیری روند رسیدگی به وضعیت کارگران این معدن در فرمانداری بافق به گفت: در حال حاضر کارگران به امید اینکه وضعیت مطالباتشان توسط فرمانداری دنبال میشود و تعهداتی که کارفرما به مسولین داده به کار برگشتهاند اما حقیقت این است که ما هنوز نگرانیهایی داریم که تا وصول مطالباتمان باقی خواهد ماند. وی همچنین به پرداخت یک ماه از حقوق کارگران اشاره کرد و گفت: یک ماه از سه ماه حقوق پرداخت شده اما اضافه کاری کارگران به دلیل اعتراض پرداخت نشده است. وی گفت: خواسته ما این است حقوقمان از سوی کارفرما به رسمیت شناخته شود و پس از این اعتراض جدی، اوضاع بهتر از گذشته شود.
در عین حال یکی از کارگران این معدن که در بخش زیر زمین مشغول به کار است در ارتباط با شرایط سخت کار در این بخش گفت: روزانه بیش از ۶۰۰ پله را برای رسیدن به زیر زمین طی میکنیم و مجددا باز میگردیم و تنها بابت این سختی کار ۶ هزار تومان در ماه دریافت میکنیم و این منصفانه نیست.
این کارگر در نظر گرفته نشدن شرایط سختی کار و بیتوجهی به پرداخت به موقع حقوق و مزایا را تنها یکی از دلایل کارگران برای انجام اعتراض صنفی برشمرد و گفت: هرچند که کارگران معدن کوشک در بین معادن اطراف با کمترین حقوق و دستمزد کار میکنند اما شرایط سخت کار و پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایا یکی از دلایل اعتراض آنها بود. وی گفت: شاید عمدهترین دلیل کارگران برای اعتراض صنفی این بود که میخواستند از سوی کارفرما به رسمیت شناخته شوند و حقوق انسانیشان نادیده گرفته نشود. این کارگر افزود: کدام کارگری میخواهد کار را تعطیل کند در حالی که اگر چرخ تولید با رعایت حقوق کارگر بچرخد همه سود میبرند.
انجمن اسلامی دانشگاه تهران: به اسم مبارزه با فتنه، از دانشگاهیان باج میخواهند
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علومپزشکی تهران در بیانیه ای به مناسبت روز دانشجو، با بیان اینکه راه نجات کشور در آرامش و وحدت و آشتی است، خواستار گشایش عرصه نقد و بررسی، آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصرهای غیرقانونی و غیرشرعی شد و تاکید کرد که اینها در این شرایط خواسته همه خردمندان و خیرخواهان است.
به گزارش کلمه، این تشکل دانشجویی در بیانیه خود تصریح کرده است: آنان که پیش ازین نیز کینه از دانش و دانشگاه به دل داشتند، امروز نیز تیغ بر گلوی دانشگاه نهاده اند. همانان که به اسم مبارزه با فتنه، از دانشگاهیان باج می خواهند تا شایستگان شکیبا را از عرصه دانشگاه کنار زنند و فرومایگان را بر اریکه ها بازگردانند. اینان در میدان سیاست با سایه ها می جنگند، حال آنکه در میدان وجدان های مردم خاکریزهایشان پی در پی در حال سقوط است.
متن کامل این بیانیه در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
شانزدهم آذر یادواره ای است برای ما دانشجویان تا با الهام از یک نقطه درخشان در طول تاریخ دانشگاه، امروز و فردای خود را روشن سازیم. شانزدهم آذر به ما می آموزد که نباید بر سر استقلال و آزادی و ایمان خود معامله کنیم. به ما می آموزد که از کاشانه خویش در برابر تهاجمات، مردانه تاپای جان بایستیم و دفاع کنیم.
ما دانشجویان از آن سه آذر اهورایی آموختیم که در برابر تجاوز به حریم دانش و دانشگاه ساکت نمانیم و نخواهیم ماند. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران بارها در برابر آنانکه حرمت و امنیت دانشجویان را به جیفه قدرت و سیاست فروختند و خواستند دانشگاه را به میدان قدرتنمایی خود بدل سازند فریاد دادخواهی برآورده اما گوش شنوایی نیافته است. اگر در واقعه حمله به کوی دانشگاه تهران بجای ایراد قضایای مهمله، عاملان و آمران را معرفی و مجازات می کردند، راه برتکرار فجایعی چنین بسته می شد.
آنان که پیش ازین نیز کینه از دانش و دانشگاه به دل داشتند، امروز نیز تیغ بر گلوی دانشگاه نهاده اند. همانان که به اسم مبارزه با فتنه، از دانشگاهیان باج می خواهند تا شایستگان شکیبا را از عرصه دانشگاه کنار زنند و فرومایگان را بر اریکه ها بازگردانند. اینان در میدان سیاست با سایه ها می جنگند، حال آنکه در میدان وجدان های مردم خاکریزهایشان پی در پی در حال سقوط است.
درس بزرگ شانزده آذر همین است؛ دانشگاه عرصه خودنمایی اقتدارگرایان نیست. دانشگاه نمی خواهد جیره خوار قدرتمندان و دست نشانده سیاست بازان باشد، بلکه می خواهد تا گام در مسیر استقلال نهد؛ می خواهد تا اداره امور خود را، خود بدست گیرد. آیا اساتید و دانشجویان لایق آن نیستند تا متصدیان امور دانشگاه را خود انتخاب کنند؟
ره آورد مدیران و روسای سفارشی جز ازدست رفتن استقلال و آزادی دانشگاه و عدالت آموزشی چه بوده است؟ جز آنکه حق تحصیل و فرصت بورسیه های آموزشی را به جایزه ای به پاس خوش خدمتی نورچشمی هایشان بدل کردند.
حق تحصیل در دانشگاه اگر تنها تابع صلاحیتهای علمی نباشد، اگر گرایش فکری و فرهنگی، و سیاسی و مذهبی، و جنسیت و قومیت و سوابق خدمت بدان تعلق گیرد، دانشگاه به باشگاه باجگیران بدل خواهد شد. چه اینکه با روشهای سلیقه ایِ جذب دانشجو و هیأت علمی و اعطای بورسیه های بدون آزمون و توصیهای، می رفت تا چنین شود.
اشتیاق بیش از اندازه به توسعه کمی دانشگاه و بالابردن آمار مقالات و شمار دانشجویان و اساتید و پردیس های دانشگاهی، گره آموزش عالی را نه تنها نمی گشاید، که کورتر می کند. راه حل مشکل وابستگی مالی دانشگاه را باید در پیوند دانشگاه با صنعت و تجارت جست، نه تبدیل دانشگاه به بنگاه تجاری. توسعه کمی هرچند لازم است اما چنانچه متوازن و همآهنگ با رشد کیفی نباشد، گره بر گره می افزاید.
خواستۀ ما از متصدیان دستگاه آموزش عالی آنست، که روند اصلاح رویه های ناصواب را فرونگذارند. پیگیری فسادهای رخ داده از جمله در جریان بورسیه های غیرقانونی ونیز رسیدگی به تظلم خواهی دانشجویان و اساتید مظلوم ضامن احقاق حق دانشگاه است. اگر رویکرد حق طلبانه وزیران دانا همچنان تداوم یابد، امید می رود که فرجی در امر دانشگاه حاصل شود.
کسانی که امروز به حال دانشگاه دلواپس شده اند، باید نگاهی به گزارش بورسیه های غیر قانونی بیندازند. کسانی که دم از مبارزه با فتنه می زنند، ای کاش لحظه ای وجدان های خود را به داوری بگیرند: آیا لب گشودن به اعتراض و انتقاد، فتنه گریست، یا تباه کردن سرمایه های کشور به پای ماجراجویی ها و خودنمایی ها؟
کسانی که خود را پرچم دار مبارزه با فتنه می دانند، مدتهاست از خطوط قرمز خودخوانده عبور کرده و فتنه ها در دامن پرورده اند. اینان همانهایی هستند که در برابر مذاکرات و تلاشها برای رفع تحریم از کشور صف آرایی می کنند؛ تحریمها و هزینه هایی که نه حاصل ایستادگی بر حق ملت، که دسترنج دوره زمامداری خود آنهاست. در برابر مجموعه آموزش عالی کشور سنگ اندازی می کنند و در رجزخوانی های هر روزه شان تهدیدهای باج خواهانه را از قلم نمی اندازند.
امروز به لطف آگاهی و مشارکت ملت گشایش هایی چند حاصل شده که سزاوار سپاس و ستایش است. آحاد مردم، به ویژه دانشگاهیان و نخبگان، “امید” خود را که بذر هویت ایشان است، نزد دولت مردان به ودیعت نهاده اند. انتظار مردم از دولتمردان آن است که در برابر فشارها و نزاع ها، و تنگ نظری ها و تندروی هایی که وجدان جامعه را آزرده است، پشتیبان مردم باشند. در برابر میر غضب ها و محتسب هایی که دگر اندیشان را با ابروان گره کرده به طعن و لعن می رانند و دین و دولت را بدنام می کنند، هم روشنفکران و هم دولتمردان وظیفه ای خطیر دارند. اینان به اسم “امر به معروف و نهی از منکر” درمیان قشرهای گوناگون جامعه شکاف و تفرقه ایجاد می کنند. اصل اصیل امر به معروف و نهی از منکر ضامن قوام عرصه عمومی نقد و بررسی در جامعه است، نه توجیهی برای خشونتها و تنگ نظری ها. اگر حقیقتا به این آموزۀ مترقی باور دارند چرا هرروز عرصه را برای منتقدان تنگ تر و تنگ تر می کنند؟ قطعا جریان های تندرو در برابر گشایش فضای نقد مقاومت می کنند، اما باید در نظر داشت عقب نشینی در برابر عربده های زیاده خواهان راه به جایی نمی برد.
چرا امروز دانشجویان منتقد همچنان باید از حق تحصیل محروم شوند؟ چرا کسانی به جرم ابراز عقیده و اظهار مخالفت باید همچنان در بند باشند؟ چرا بر خلاف نص صریح اصول متعدد قانون اساسی، همچنان مجازاتهای بدون دفاعیه، بدون محاکمه، بدون شاهد و بدون قاضی صالح و بی طرف در حال اجراست؟ مگر نه اینکه اجرای عدالت در گرو استقلال دستگاه قضاست؟ هیچ یک از مسوولان کشور از جمله روسای سه قوه فراتر از نظارت و پاسخگویی به ملت نیستند. ای کاش بدانند آن هنگام که قلم به محکومیت معترضان می فرسایند و زبان به تهدید منتقدان می گشایند، یک یکِ بندهای قانون اساسی را به بند می کشند.
اصلی ترین مطالبه ما، و بلکه اساسی ترین حق و در عین حال وظیفه همه ما یک حرف است: اجرای بدون تنازل قانون اساسی؛ و دریغ که این مهم همچنان بر زمین مانده است. امروز عاقلان از هر گروه و گرایش سیاسی، راه نجات کشور را در آرامش و وحدت و آشتی می بینند. خالی کردن میدان، عرصه را برای تندروی ها مهیا می کند. گشایش عرصه نقد و بررسی، آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصرهای غیرقانونی و غیرشرعی در این شرایط خواسته همه خردمندان و خیر خواهان است.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران