گزارشگران بدون مرز توقیف و لغو پروانه انتشار روزنامه مردم امروز را محکوم کرد
عرصه سوم: گزارشگران بدون مرز با صدور اطلاعیهای مطبوعاتی توقیف روزنامهٔ مردم امروز به دستور دادستانی تهران را محکوم کرد.
به گزارش تارنمای گزارشگران بدون مرز، متن اطلاعیه این سازمان مدافع روزنامهنگاران به شرح زیر است: گزارشگران بدون مرز توقیف روزنامهٔ مردم امروز را به دستور دادستانی تهران محکوم میکند.
این روزنامهٔ اصلاحطلب در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۹۳ برای انتشار عکس جرج کلونی در صفحه نخست خود و استفاده از نقل قول وی در تیتر «من هم شارلی هستم» در شماره ۲۳ دی ماه روزنامه، توقیف شده است. در تاریخ ۲۹ دی ماه، توقیف مردم امروز از سوی هیات نظارت بر مطبوعات ارگان سانسور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأیید و افزون بر آن پروانه انتشار روزنامه نیز با استناد به قانون مطبوعات بند هفت ماده شش مطبوعات برای «اهانت به دین مبین اسلام و مقدسات آن» لغو شد.
روزنامهٔ مردم امروز پس از انتشار ۱۹ شماره توقیف شد. اما از فردای انتشار این روزنامه و حتا پیش از انتشار آن رسانههای محافظهکاران و نزدیک به سپاه پاسداران و نهادهای امنیتی از این میان روزنامه کیهان که تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی منتشر میشود، با اعمال فشار خواهان توقیف این روزنامهشده بودند.
رسانهٔ افراطی کیهان که بلندگوی علی خامنهای است نه تنها به توقیف روزنامه راضی نشده است که در شماره دیروز خود، خواهان بازداشت روزنامهنگاران و به ویژه سردبیر روزنامه محمد قوچانی شده است. سردبیر مردم امروز پیش از این توضیح داده بود که این تیتر و عکس پیش از انتشار شماره جدید شارلی هبدو منتشر شده است.
رضا معینی مسوول دفتر افغانستان گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام کرد: «نخستین بار نیست که رسانههای محافظهکار و به ویژه افراطیهای کیهان توقیف روزنامهای را سازمان میدهند و سپس دستگاه قضایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم آنها را اجرا میکند. برای به سکوت وادار کردن رسانههای مستقل، راهبرد رسانههای کینپراکن نیز به خودسری مقامات حکومتی که پیش از این ابزار قضایی سرکوبگرانهٔ گستردهای در اختیار دارند، افزوده شده است»
ایران یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاعرسانی است. در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١۴این کشور، از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد.
طی سال جاری بیش از دو هزار غارپیما اقدام به پاکسازی غارها کردند
مدیر عامل انجمن غار نوردی و غارشناسی ایرانیان گفت: امسال ۲ هزار و ۲۰۰ غارپیما در سراسر کشور اقدام به پاکسازی غارهای استان خود از زباله کردند. یونس شریعتمداری به ایرنا گفت: انباشت و ماندگاری زباله در غارها موجب بروز نوعی قارچ میشود که سلامت غارنوردان و محیط زیست محیط را تحت تاثیر قرار میدهد زیرا غار یک فضای ایزوله است که هوا و نور ندارد از این رو عمل فرسایش زباله با کندی زیادی انجام میشود.
شریعتمداری افزود: انجمن غارنوردی و غارشناسی ایرانیان در برنامهای جامع اقدام به جمع آوری زباله در غارهای کشور کرده است که در مدت ۵ سالی که از اجرای این طرح میگذرد حدود ۴ تن زباله از غارهای کشور خارج کرده است.
مدیر عامل انجمن غار نوردی و غارشناسی ایرانیان ادامه داد: بر این اساس امسال ۲ هزار و ۲۰۰ غارپیما در سراسر کشور اقدام به پاکسازی غارهای استان خود از زباله کردند.
وی با تاکید بر پاک نگه داشتن غارها از زباله گفت: چند سال گذشته ۳ ایالت آمریکا دچار سندرم خفاشهای پوزه سفید شده بود که به موجب آن هزاران خفاش از بین رفت که در پی ان آفت در مزارع اطراف غارهایی که این خفاشها در ان زیست میکردند افزابش یافت و خسارات زیادی به کشاورزان وارد کرد زیرا خفاشها از آفات تغذیه میکردند.
مدیر عامل انجمن غار نوردی و غارشناسی ایرانیان افزود: بعد از بررسی و تحقیق مشخص شد علت این سندرم ناشی از پوست و موی جامانده از گردشگران و غارنوردان در این غارها بوده است که به مرور موجب بروز افت و سندرم شد که موجب از بین رفتن تعداد زیادی خفاش شد. شریعتمداری گفت: حدود هزار و ۶۰۰ غار در کشور وجود دارد که تعدادی از آنها شناسایی و ثبت شدهاند و تعدادی هنوز شناسایی نشدهاند.
انجمن غار و غارشناسی ایرانیان یک سازمان مردم نهاد و غیر دولتی است که در سال ۱۳۸۸ پایه گذاری شد و هدف خود را کمک به ارتقا جایگاه غارنوردی و غارشناسی در کشور، ساماندهی غارنوردان و غارشناسان ایران و شناسایی غارها و همکاری با سازمانهای ذیربط به منظور حفاظت از آنها اعلام کرده است.
نیروهای امنیتی از دیدار نرگس محمدی با نائب رییس مجلس آلمان جلوگیری کردند
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران از ملاقات نرگس محمدی– نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر– با کلودیا روت- نائب رییس مجلس قانونگذاری آلمان- جلوگیری کردند.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، خانم روت که برای دیدار و گفتوگو با مقامهای ایرانی و همچنین فعالان مدنی به ایران سفر کرده بود، از خانم محمدی بهعنوان نائب رییس یک نهاد مدنی ایرانی مدافع حقوق بشر دعوت کرد تا برای انجام گفتوگو به محل اقامت او در هتل اسپیناس برود.
خانم محمدی که قصد داشت روز یکشنبه پنجم بهمن ماه ۱۳۹۳ به محل اقامت نایب رییس مجلس قانونگذاری آلمان مراجعه کند، در ساعت ۲۱ در مقابل هتل اسپیناس توسط افرادی که خود را مأموران وزارت اطلاعات معرفی میکردند، بازداشت شد. مأموران امنیتی پس از چند ساعت بازجویی از خانم محمدی که در یک محل نامشخص انجام شد، او را در نیمه شب و در محل میدان انقلاب آزاد کردند.
کانون مدافعان حقوق بشر ایران یک نهاد غیر دولتی که در سال ۱۳۸۱ و توسط چند چهره شاخص حقوق بشری و وکلای دادگستری پایه گذاری شد. این نهاد فعالیت خود را بر سه محور دفاع از زندانیان سیاسی ـ عقیدتی، اعلام موضع و نظر نسبت به موارد بارز نقض حقوق بشر و حمایت از خانواده فعالان سیاسی زندانی در چارچوب قوانین ایران اعلام کرده است.
اافتتاح بازارچه خیریه انجمن بانوان دیپلماتهای وزارت امور خارجه
بازارچه خیریه انجمن بانوان دیپلماتهای وزارت امور خارجه با حضور معاون زنان و بانون رئیس جمهور افتتاح شد. به گزارش ایسنا، هفتمین بازارچه خیریه انجمن بانوان دیپلماتهای وزارت امور خارجه صبح روز پنجشنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با حضور شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و بانوان ریاست جمهوری افتتاح شد.
در این مراسم افتتاحیه همسر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با تشکر از همسر منوچهر متکی و علیاکبر صالحی وزرای پیشین وزارت امور خارجه کشورمان برای راهاندازی انجمن بانوان دیپلماتهای وزارت امور خارجه، اظهار کرد: امروز همه ما با هر قومیت،نژاد، مذهب و فرهنگ دور هم جمع شدهایم تا مشکلات انسانهای نیازمند را حل کنیم. در ادامه ملی روخاس همسر سفیر ونزوئلا نیز در سخنان کوتاهی، گفت: من به عنوان نماینده کشور ونزوئلا که روابط دوستانهای با کشور جمهوری اسلامی ایران دارد اینجا هستم و از شما سپاسگزارم که زمینهای را فراهم کردید که در این امر خیر شرکت کنم.
فعالیت ۱۵ هزار موسسه خیریه در کشور
رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: بر اساس آخرین آمار خانه خیران، بیش از ۱۵ هزار موسسه خیریه در کشور فعالیت دارند. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی «حسن موسوی چلک» افزود: این موسسات خیریه در حوزه زنان سرپرست خانوار، بیماران صعب العلاج، سرطانی، بیماران روانی، کودکان یتیم و بدسرپرست، معلولان و سالمندان فعال هستند.
موسوی با بیان اینکه فعالیت موسسات خیریه بر اساس حمایتها و مددکاری اجتماعی انجام میشود، گفت: این کمکها از سوی گروههای مختلف شامل افراد مذهبی، بازاریان، مسوولان اجرایی، معتمدان، ورزشکاران و پهلوانان دریافت میشود.
رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: چشم انداز آینده موسسات خیریه در کشور نیاز به یک بازبینی دارد چرا که نیازهای ما در جامعه تغییر کرده است. وی با بیان اینکه همواره موسسات خیریه شرکای دولتها بودهاند، افزود: ما نیازمند این هستیم که تا حدودی نگاه خود را به موسسات خیریه تغییر دهیم. موسوی چلک اضافه کرد: مهمترین اولویت ما این است که به اقدامات خیرخواهانهای دست بزنیم که جامعه به آنها نیاز دارد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی موسسات خیریه در تمام دنیا این است که باید بستری برای توانمندسازی نه وابستگی افراد فراهم کنیم؛ چرا که اگر در قالب مستمری باشد باید منابع بیشتری بپردازیم. رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: باید ظرفیتهای اجتماعی در جامعه را افزایش داد تا این افراد روی پای خود باشند و توانمندسازی آنان به وابستگی به موسسات خیریه تبدیل نشود.
یک هفته پس از تحصن گسترده معلمان درخواست برای دیدار فوری با رئیس جمهور
بعد از گذشت یک هفته از تحصن معلمان در اعتراض به وضع معیشتی خود، شورای مرکزی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور با صدور بیانیهای به تحلیل ریشههای این اعتراض صنفی به نسبت گسترده و نقد شیوه برخورد دولتمردان و نمایندگان مجلس با اعتراضات صنفی معلمان پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا این تشکل صنفی فرهنگیان در بخشی از این بیانیه از رئیس جمهور درخواست کرده است که به منظور آگاهی از مطالبات صنفی معلمان، امکان دیدار حضوری با نمایندگان تشکلهای صنفی فرهنگیان را فراهم کند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «از آنجا که بودجهٔ سال آیندهٔ آموزش و پرورش از ابتدا با کسری مواجه است و بر خلاف ادعاهای مطرح شده، رشد ۲۱درصدی بودجهٔ سال۱۳۹۴، حتی جبران کسری چهار هزار میلیارد تومانی سال ۱۳۹۳ را نیز نخواهد کرد، و ازآنجا که به گفتهٔ مسئولان، بیش از ۹۸درصد بودجه، صرف حقوق پرسنلی این وزارت خانه میگردد، انتظار ترمیم حقوق و یا بهبود کیفیت آموزش، منتفی است. براین اساس واقعیتهای بودجهٔ سال آیندهٔ این نهاد، در بحثهایی همچون پاداشِ پایان خدمت، هزینههای جاری مدارس، سرانهٔ دانش آموزی، هزینههای رفاهی و حتی در بخش حقوق و حق التدریس معلمان و بسیاری از هزینههای ضروری دچار مشکلات جدی خواهد بود. این در حالی است که بودجهٔ برخی از وزارت خانه و نهادها، رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است.
نمایندگان کانونهای صنفی با علم به این موارد و قبل از طرح بودجه در کمیسیون تلفیق، با تعدادی از نمایندگان مجلس و رؤسای کمیسیونهای ذی ربط در خصوص مشکلات فرهنگیان و بودجه آموزش و پرورش گفتگو کردند. پاسخ اغلب نمایندگان محترم تکراری، ملال آور و توأم با بیاعتنایی و بیتوجهی به وضعیت معیشتی جامعهٔ فرهنگیان بود.
برخی از نمایندگان محترم مجلس به شیوهای غیر کارشناسی، از تعداد زیاد فرهنگیان، ساعات کاریِ کم آنها و… سخن میگفتند. در حالی که غافل از این بودند که، تعداد معلمان در کشورهای پیشرفته نیز زیاد است و این امر چیزی از رفاه و آسایش مادی و روحی آنها نکاسته است. و به این نکته نیز بیتوجه بودند که ساعات کاری معلمان، به اقتضای طبیعت این شغل، تنها با ساعات کاری دانشگاهیان قابل مقایسه است. همچنین به این واقعیت توجه نمیکردند که بودجههای کلانِ چند هزار میلیارد تومانی تربیتی و فرهنگی نه در اختیار آموزش و پرورش، که در دست نهادهایی است که هرگز خود را موظف به پاسخ گویی در قبال ناهنجاریهای تربیتی، فرهنگی و اجتماعی نمیدانند.»
متن کامل این بیانیه را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.