چرا باید مدیریت مالی وجود داشته باشد؟
عرصه سوم: برای تهیه یک بودجه شفاف، دقیق و مدون میتوانید گام به گام و مطابق چک لیست موجود در این مجموعه مقاله اقدام کنید. ما تلاش کردهایم تا در شش نوشتار آموزشی این چک لیست نه مرحلهای را شرح دهیم:
۱- چرا مدیریت مالی باید وجود داشته باشد؟
۲- برنامه ریزی در مورد اهداف تان
۳- چگونه و چرایی ها در مورد بودجه
۴- بدست آوردن ارقام تان
۵- اسپرِد شیت های بودجه
۶- تجدیدنظر و آوردن تعدیلات در بودجه
۷- فرآیند امور مالی در بودجه شخصی،بازرگانی، دولت و سازمانهای غیر دولتی
۸- در کجاها بودجه های بازرگانی بیشتر اهمیت دارد
۹- شفافیت مالی
مدیریت امور مالی صرفاً به معنای بدست آوردن درک واضح از وضعیت مالیتان است. این مهم به منظور استفاده درست از داراییهایتان در زندگی روزمره و برنامه ریزی برای آینده تان انجام میشود. اما در بسیاری از موارد به این معناست که شما به اینکه تا چه اندازه هزینه میکنید و به چه مقدار پس انداز میکنید، نظارت کنید.
برای شروع بد نیست، اما با این حال چنین شروعی نمیتواند به همه موارد پیچیده و همچنین گستره وسیع برنامه ریزی استراتژیک مالی پاسخگو باشد.
اصول اولیه:
- درآمد: درآمد خود را تحلیل و بررسی نمایید تا برایتان مشخص شود که چه مقدار هزینه برای پرداخت مخارج اولیه، مالیات و غیره موارد باید کنار بگذارید.
- جریان نقدی: یعنی مدیریت در صرف هزینهها و برنامه ریزی بعدی در مورد درآمدی که شما کسب میکنید.
- پس انداز: یعنی در دست داشتن پول نقد در امور اضطراری و یا ذخیره کردن آن برای سرمایه گذاری دست یافتنی.
- ایمنی خانواده: درک نیاز به ارائه خدمات به منظور مواظبت از خانوادهتان ( از طریق پرداخت بیمه و یا سایر موارد)
- سرمایه گذاری: برنامه ریزی با هدف افزایش داراییهایتان در یک مدت زمان مشخص
- استاندارد زندگی: تضمین دسترسی به رفاه بیشتر در زندگی با توجه به یک برنامه ریزی معقول مالی
- درک درست از اوضاع مالی: از تصمیماتی که اتخاذ میکنید نهایت استفاده را کنید. نتایج حاصل از آن برای شما درک بهتر از طرح مدیریت مالیتان در اختیار شما قرار میدهد.[1]
هیچ فردی از ابتدا با داشتن مهارتهای چگونگی مدیریت مالی به دنیا نیامده است.
بلکه با گذشت زمان به رشد عقلانی رسیدیم و حالا انتظار آن میرود که مدیریت امور مالی خود را با قدرت تمام بر عهده بگیریم. با این حال همانطور که افراد برای یادگیری رانندگی و یا نواختن یک آلت موسیقی نیاز به یک دوره فراگیری دارند، هر فرد نیز باید مهارت مدیریت امور مالی خویش را کسب کند و برای شروع این کار هیچ گاه دیر نیست.
برای شروع ابتدا فوراً به مزایای آن میپردازیم. افرادی که بودجه گذاری دقیق انجام میدهند شاید درآمد زیادی نداشته باشند اما با این حال قادر اند از درآمد زیادی که که بدست می آورند، عاقلانه استفاده کنند.[2]
برنامه ریزی در مورد اهدافتان
میتوانید از مواردی که در بالا ذکر شده و برای مدیریت امور مالی تان مناسب است، استفاده کنید. چنین موضوعاتی برای ایجاد انگیزه در مورد تنظیم اهدافمالی تان مفید هستند. تعیین یک هدف مالی اساسی به شما کمک میکند تا دارایی خود را با در نظر گرفتن اولویتهای تان به طور هوشمندانه مصرف نمایید.
برخی از موارد موجود در لیست بالا میتواند به نظر بسیار بزرگ و خارج از حیطه توانایی شما برسد و دست نیافتنی باشد. اما این امکان وجود دارد تا آن را به یک مرحله قابل حصول تبدیل کرد و آن مرحله، ایجاد یک بودجه است.