دوهزار و ۱۰۰ تشکل مردم نهاد در امر مبارزه با مواد مخدر فعال هستند
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هم اینک دو هزار و ۱۰۰ گروه مردم نهاد و سمن در این زمینه فعالیت دارند. به گزارش ایرنا، «علیرضا جزینی» شامگاه چهارشنبه در نشستی خبری در گرگان اظهار داشت: همچنین ۸۰۰ گروه مردم نهاد در راستای درمان معتادان و ترک اعتیاد همکاری میکنند.
وی با بیان اینکه گروههای مردم نهاد مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از آن امسال ۷۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش دارد، افزود: یک هزار و ۵۳۰ مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد و درمان نیز شناسایی شده که تاکنون با ۹۰ درصد آنها برخورد قانونی صورت گرفته است.
جزینی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۳۲۵هزار نفر در کشور معتاد هستند، افزود: از این آمار یک درصد مصرف کنندگان در سال دوم دبیرستان اقدام به این کار کردهاند.
واکنش های گسترده به ممنوعیت رسانه ای خاتمی
در هفتهای که گذشت اعلام ممنوعیت رسانهای سید محمد خاتمی موجی از واکنشهای اجتماعی را برانگیخت. علاوه بر کاربران شبکههای اجتماعی گروهها و نهادهای بسیاری نیز نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند. روز دوشنبه ۲۷ بهمن سخنگوی قوه قضائیه ایران در نشست خبری خود گفت که رسانهها «حق ندارند» تصویر یا مطلبی از محمد خاتمی، رییس جمهوری اسبق ایران، منعکس کنند و با رسانههای به گفته او «متخلف» برخورد خواهد شد.
بازیچه تمامیت خواهان
کانون مدافعان حقوق بشر که ریاست آن بر عهده شیرین عبادی است در گزارشی به این موضوع واکنش نشان داد و آن را نشانه بازیچه شدن قوه قضاییه در دستان اقلیتی تمامیتخواه عنوان کرد. این نهاد مردم نهاد با اشاره به اصل۲۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص نشریات و همچنین ماده ۶ قانون مطبوعات که حدود آزادی بیان مطبوعات را مشخص میسازد، اعلام کرده است که سخنان دادستان تهران را فقط میتوان حافظ منافع اقلیتی دانست که مطامع سیاسی و منافع گروهی خود را عین امنیت ملی دانسته و قوه قضاییه را ملزم به رعایت آن میکنند.
اعتراض روحانیون
اعضای مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز از محدودیتهای ایجاد شده از سوی قوه قضاییه برای رئیس جمهور اسبق کشورمان ابراز تاسف کردند. به گزارش کلمه شورای مرکزی این تشکل روحانیان اصلاح طلب این اقدام را «نامتعارف، غیرقانونی و دارای جهت گیریهای سیاسی» دانسته و چنین برخوردی را «در شأن جمهوری اسلامی که باید حافظ حقوق مردم و شخصیتهای محبوب کشور باشد» ندانستهاند.
نگرانی از انتخابات مجلس
شورای هماهنگی راه سبز امید که نهادی است متشکل از چهره های نزدیک به رهبران جنبش سبز در خارج از کشور نیز با انتشار بیانیه به شدت نسبت به تصمیم اخیر قوه قضائیه واکنش نشان داد. در بخشی از این بیانیه آمده است: نه محصور ساختن موسوی و کروبی و رهنورد و زندانی کردن آزادگان، جایگاه ویژه و ممتاز و محبوبیت آنان را نزد افکار عمومی مخدوش کرده، و نه اعمال سانسور بر مطبوعات، از جایگاه خاص و محبوبیت آقای خاتمی خواهد کاست. خودکامگان تدبیری مشروع و قانونی برای گره فروبستهٔ خویش بیاندیشند و بیش از این، سرمایههای انسانی و ملی ایران را برای زورگویی و زرخواهی خود هزینه نکنند.
در بخش دیگر از این بیانیه آمده است: محصور ساختن آقایان کروبی و موسوی و خانم رهنورد، به حبس افکندن منتقدان آزاده و کنشگران ایراندوست، و تلاش برای قطع رابطهٔ آقای خاتمی با رسانهها، جملگی وجوه برجستهای از اوج بیپشتوانگی مردمی اقتدارگرایان، و جلوهای مهم از تنگنظری و قانونگریزی اقلیت حاکم به زور سلاح و سرکوب و خشونت است. شورای هماهنگی راه سبز امید در بیانیه خود تصریح میکند: آشکار است که نقش موثر اجتماعی ـ سیاسی جناب آقای خاتمی، بهویژه در نتیجهٔ انتخابات سال ۱۳۹۲، به چه اندازه در زمانهٔ منتهی به دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری (اسفندماه ۱۳۹۴) موجب هراس دشمنان مردمسالاری شده است.
برای مطالعه متن کامل این بیانیه کلیک کنید.
نامه اعتراضی در پی مرگ ۸ کارگر ساختمانی: دولت مقصر است
کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی ایران در پی مرگ هشت کارگر در اصفهان با نامهای خطاب به وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور آنها را به همراه دیگر مسئولان مقصر دانسته است.
در این نامه آمده است: «در کشوری که هرکس از راه میرسد بسازبفروش میشود و مسئولین و نمایندگان آن به فکر نیروی انسانی نیستند نیروی انسانی آن تلف و عمر ساختمانهایش ۲۰ یا ۳۰ سال میشود. فقط بدانید که مقصر هستید.» این نامه مسئولان مختلف را متهم کرده که به عنوان متولیان اصلی ساخت و ساز در کشور «هیچ اهمیتی» به زندگی کارگران ساختمانی در ایران نمیدهند.
سهشنبه ۲۸ بهمن هشت کارگر ساختمانی در اصفهان به خاطر سقوط آسانسور حمل بار کشته شدند. آنها برای ساخت برج ۱۶ طبقهای مشغول کار بودند. کارگران برای پایین آمدن از آسانسوز استفاده کردند که این حادثه اتفاق افتاد. یکی از ملاحظات ایمنی این است که کارگران سوار آسانسور حمل بار نشوند. سال گذشته در ایران ۱۸۰۰ کارگر در حوادث کار جان خود را از دست دادند که حدود نیمی از این حوادث برای کارگران ساختمانی اتفاق افتاده است.
مسئول کانون انجمنهای صنفی کارگران استان اصفهان نیز در گفتگو با خبرگزاری ایلنا میگوید: هیچ نهاد صنفی برای دفاع از حقوق کارگران ساختمانی از جمله انجام نظارت صنفی در هنگام ساختمان سازی در استان اصفهان وجود ندارد. علی یزدانی تاکید میکند که اگر نهاد صنفی تشکیل شود دیگر نمیتوان به آسانی کارگران ساختمانی را مجبور کرد که تحت هر شرایط ناامنی کار کنند و کمتر میتوان مدعی شد که دلیل وقوع حوداث در کارگاههای ساختمانی خطای کارگر بوده است.
گروه موسیقی کامکارها به یاری کودکان سرطانی بوکان شتافتند
کنسرت گروه موسیقی کامکارها با هدف کمک به کودکان سرطانی برای نخستین بار چهارشنبه شب در شهرستان بوکان برگزار شد. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان گفت: قسمتی از درآمد حاصل از برگزاری این کنسرت صرف امور خیریه و برای کودکان سرطانی شهرستان بوکان هزینه میشود.
رضا عباسی همچنین از برگزاری کنسرت عزیز شاهرخ در روزهای هفتم و هشتم اسفندماه سال جاری خبر داد و گفت: این کنسرت به همت انجمن حمایت از بیماران سرطانی صبا و به نفع بیماران سرطانی نیازمند این شهرستان برگزار میشود. انجمن حمایت از بیماران سرطانی صبا یک نهادمردم نهاد و خیریه است که از سال ۱۳۹۳ در شهرستان بوکان راه اندازی شده است.
شهرستان بوکان با ۲۲۷ هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان غربی قرار دارد.
هشدار انجمن صنفی روزنامهنگاران: وزارت کار میخواهد تشکل جایگزین ایجاد کند
انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران با انتشار بیانیهای نسبت به اقدامات غیرمسوولانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مداخله آن در امورتشکلهای کارگری ابراز نگرانی کرد و از اعضای این نهاد صنفی خواست ضمن حفظ هوشیاری نمایندگان خود را در مسیر پیگیری امور مربوط به بازگشایی انجمن تنها نگذارند.
به گزارش کلمه در این بیانیه آمده است: “متاسفانه با خبر شدیم که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مدتی قبل به بهانه رایزنی و اخذ نظر مشورتی روزنامه نگاران با دعوت از اعضای این انجمن و یا روزنامه نگاران غیر عضو، اقدام به برگزاری جلسات توجیهی برای ایجاد تشکل جایگزین انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران کرده است. این در حالی است که وزارتخانه مذکور به موجب دستور رییس جمهوری محترم ازمدتها قبل ماموریت یافته زمینه برگزاری مجمع عمومی عادی انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران و متعاقب آن بازگشایی انجمن را فراهم کند، اما تاکنون هیچگونه اقدام درخورتوجهی در این زمینه صورت نگرفته است. مضافا اینکه اساسا و مطابق مفاد قانون کار و مقاوله نامههای سازمان بین المللی کار، مداخله دولت در ایجاد تشکلهای کارگری و کارفرمایی ممنوع است.”
هیات مدیره «انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران» ضمن ابراز نگرانی از این اقدامات غیر مسوولانه، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هشدارمی دهد دست ازمداخله در امورتشکلهای کارگری بردارد وتبعات داخلی و بین المللی این رفتارها را مدنظر قراردهد.”
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران سندیکای سراسری روزنامهنگاران در ایران است، که در مهرماه سال ۱۳۷۶ پس از روی کار آمدن محمد خاتمی تأسیس شد. در ۴ تیر ۱۳۸۷ این انجمن توسط دادستانی تهران و با حکم سعید مرتضوی پلمب شد. به رغم وعدههای دولت حسن روحانی این انجمن هنوز نتوانسته فعالیت کامل خود را از سر بگیرد.