عرصه سوم: با گذشت یک سال از فعال دولت اعتدال و امید، به نظر میرسد یکی از چالشهای اساسی دولت در این مدت مواجهه با مجلس شورای اسلامی بوده است.
عدم رای اعتماد به وزرای کلیدی دولت در دور اول، سوالات پی در پی از وزرا و همچنین استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری از مهمترین چالشهای دولت در این مدت به شمار میرود. علاوه بر این، مدتی است صحبت از استیضاح چند وزیر دیگر در آینده نزدیک به گوش میرسد که در صورت وقوع، باید منتظر افزایش برخوردها میان این دو قوه بود.
مجید انصاری معاون پارلمانی حسن روحانی در گفتگویی با خبرگزاری ایلنا میگوید: «یک مقدار استیضاح اخیر وزیر علوم تعامل خوب یکساله را تحت تاثیر قرار داد خصوصا با توجه به اینکه استیضاح در آغاز هفته دولت و سالگرد اولی سال تشکیل دولت تدبیر و امید بود. به نظر من زمان استیضاح مناسب نبود ما انتظار داشتیم با اقدامات توجیهی و بررسی هایی که صورت گرفته بود استیضاح رای نیاورد و آقای فرجی دانا بتواند به کار خود ادامه دهد.»
وی همچنین در مورد حجم سوالات طرح شده از وزرا در مجلس گفته است: «در مجموع طی یکسال گذشته وقت بسیاری از وزرا در قالب سوال گرفته شده که بیش از حد انتظار بوده که اگر آنها 24 ساعته هم کار کنند باز کار عقب افتاده وجود دارد و در این بین اگر قرار باشد هفتهای یکی دوبار در مجلس باشند و به سوال نمایندگان پاسخ دهند کارها گره میخورد. گرچه سوال میتواند فرصتی برای وزرا برای توضیح و تبیین عملکرد خود و پاسخ به ابهامات ایجاد کند و احیانا اگر در روند امور اشکالاتی وجود دارد اصلاح شود، اما اتظار دولت از مجلس در خصوص سوالات این است که آییننامه داخلی مجلس رعایت شود. بیش از 70 درصداز سوالات مربوط به وظایف وزرا نبوده که این خلاف آییننامه است. مانند سوالی که از آقای طیبنیا در مورد اظهارنظر رئیس بانک مرکزی در مورد دلار پرسیده شد که آن فقط یک اظهارنظر بود که خود وزیر هم انجام نداده بود. به نظر من این سوال خارج از آییننامه بود و نمیبایست به صحن علنی میآمد و بعد از آمدن هم حداقل انتظار این بود که با پاسخ وزیر موضوع منتفی میشد و کارت زرد بیمعنا بود.»