از تیرماه ۱۳۵۹ تاکنون [۴۹ فریم]

تایید قانون انتخابات ریاست جمهوری

شورای نگهبان قانون انتخاب رئيس جمهور كشور جمهوري اسلامي ايران را تایید کرد

رد صلاحیت ۹۷٪نامزدهای ریاست جمهوری
رد صلاحیت ۹۷٪نامزدهای ریاست جمهوری

دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای اولین بار با حضور شورای نگهبان قانون اساسی برگزار شد از ۷۱ داوطلب تنها ۴ نفر تاید صلاحیت شدند و بیش از ۹۷ درصد داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شدند. کاندیداهای تایید صلاحیت شده: سیداکبر پرورش، عباس شیبانی، حبیب‌الله عسگراولادی مسلمان، محمدعلی رجایی.در این دوره محمد علی رجایی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.

رد صلاحیت ۹۱٪نامزدهای ریاست جمهوری
رد صلاحیت ۹۱٪نامزدهای ریاست جمهوری

در سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شمار داوطلبان نامزدی ۴۶ نفر بود اما شورای نگهبان فقط صلاحیت چهار نفر شامل علی خامنه ای، اکبر پرورش، رضا زواره ای و حسن غفوری فرد را تائید کرد.شمار داوطلبان نامزدی که رد صلاحیت شدند ۴۲ نفر یعنی ۹۱ درصد نامزدهای ثبت نامی بود.

ردصلاحیت ۳۲۱ داوطب مجلس دوم
ردصلاحیت ۳۲۱ داوطب مجلس دوم

در انتخابات دومین دورهٔ مجلس شورای اسلامی، ۱۵۸۶ نفر برای کاندیداتوری ثبت‌نام کردند که از این بین۳۲۱ نفر از داوطلبان صلاحیت‌شان توسط هیئت‌های اجرایی و شورای نگهبان رد شد. از تعداد ۱۲۷۵ نفر تأیید صلاحیت شده، ۱۱۵ نفر اعلام انصراف نمودند

رد صلاحیت زابلی و شورش در سیستان

در انتخابات مجلس دوم شورای اسلامی، رد صلاحیت سید محمدعلی زابلی از سیستان از سوی شورای نگهبان باعث شورش شماری از اهالی سیستان شد، معترضان دفتر امام جمعه را آتش زدند و قصد تصرف استانداری را داشتند که با حضور علی شمخانی و علی فلاحیان غائله سرکوب شد و زابلی بازداشت و به زندان افکنده شد

رد صلاحیت خلخالی و موسوی تبریزی
رد صلاحیت خلخالی و موسوی تبریزی

در پی رد صلاحیت خلخالی و موسوی تبریزی از سوی شورای نگهبان برای انتخابات دومین مجلس شورای اسلامی، آیت الله خمینی با این تصمیم مخالفت و آن را به صلاح ندانسته و به اعضای شورای نگهبان اجازه ملاقات و توضیح را نداد

شروع نظارت شورا بر انتخابات ریاست جمهوری

شورای نگهبان لایحه یشنهادی دولت درباره نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری که به تصویب مجلس رسیده بود را مورد تایید قرار داد

رد صللاحیت ۹۴٪ نامزدهای ریاست جمهوری
رد صللاحیت ۹۴٪ نامزدهای ریاست جمهوری

در انتخابات چهارم ریاست جمهوری، ۵۰ نفر نامزد شدند اما شورای نگهبان صلاحیت ۴۷ نفر را رد کرد.علی خامنه ای ، محمود مصطفوی کاشانی و حبیب الله عسگر اولادی سه نامزدی بودند که مورد تائید شورای نگهبان قرار گرفتند.مهدی بازرگان، اولین نخست وزیر ایران پس از انقلاب و نماینده وقت مجلس، از مشهورترین نامزدهای این انتخابات بود که شورای نگهبان صلاحیت او را رد کرد.سید علی خامنه‌ای دراین دوره توانست صاحب اکثریت آرا شود.

نظارت دفتر رهبر بر انتخابات مجلس

در انتخابات مجلس سوم برای اولین بار با پیشنهاد احمد خمینی و با وجود مخالفت ضمنی مهدوی کنی عضو وقت شورای نگهبان پای نظارت دفتر رهبری به انتخابات باز شد و محمد علی انصاری از دفتر رهبر در بازشماری آرا شرکت کرد.

دستگیری ناظرین شورای نگهبان

در پی اختلاف بین شورای نگهبان و وزارت کشور، فرمانداری تهران در حدود 30 شعبه از شعب اخذ رأي، ناظرين شورای نگهبان را دستگير و زنداني كرد

تذکر انتخاباتی شورا به دولت

تذکر شورای نگهبان به دولت درباره عدم صلاحیت محمد اکبر زاده نماینده نیشابور در مجلس ، اکبرزاده که در انتخابات مجلس موفق به کسب رای مردم نیشابور شده بود با فشار شورای نگهبان برای اخراج از مجلس به دلیل عدم صلاحیت (عدم گذراندن خدمت سربازی) رو به رو شده بود اما وزارت کشور در این باره مقاومت کرد و در نهایت اکبرزاده در مجلس ماند

استعفا صافی گلپایگانی از شورا

پس از بالاگرفتن اختلافات در شمارش آرای تهران در انتخابات مجلس سوم و پس از مداخله مستقیم آیت الله خمینی و دستور او به این شورا مبنی بر تایید نتایج انتخابات، آیت الله صافی گلپایگانی به عنوان دبیر هیات نظارت از عضویت در شورای نگهبان استعفا داد و به قم بازگشت

۵ رد صلاحیت ۷۷ نامزد ریاست جمهوری
۵ رد صلاحیت ۷۷ نامزد ریاست جمهوری

در پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از کل ۷۹ نفری که در این انتخابات نامزد شدند ۷۷ نفر از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شدند.شورای نگهبان تنها ۲ نفر یعنی اکبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی را مورد تائید قرار داد.

رد صلاحیت ۶۲ نامزد خبرگان۲
رد صلاحیت ۶۲ نامزد خبرگان۲

دومین دوره انتخابات مجلس خبرگان در مهر ۱۳۶۹ و پس از به قدرت رسیدن آیت‌الله خامنه‌ای برگزار شد. در این دوره ۱۸۰ نفر ثبت‌نام کردند که ۶۲ نفر آنها رد صلاحیت شدند

رد صلاحیت نمایندگان مجلس سوم
رد صلاحیت نمایندگان مجلس سوم

با تفسیر جدیدی که شورای نگهبان از مفهوم نظارت بر انتخابات که به عنوان «نظارت استصوابی» ارائه داد ۸۰ نفر از نامزدهای طیف چپ و همسو با مجمع روحانیون مبارز رد صلاحیت شدند.۴۰ نماینده مجلس سوم نیز جزو ردصلاحیت شده ها بودند که در نوع خود اتفاق جدیدی بود.

رد صلاحیت ۱۲۴ کاندیدای ریاست جمهوری۶
رد صلاحیت ۱۲۴ کاندیدای ریاست جمهوری۶

در ششمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۲۸ نفر در انتخابات نام نویسی کردند که شورای نگهبان صلاحیت ۱۲۴ نفر را رد و صلاحیت تنها چهار نفر را تائید کرد.اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت، احمد توکلی از نزدیکان به جناح راست و از منتقدان دولت آقای هاشمی در آن زمان، رجبعلی طاهری فرمانده سپاه شیراز در سال های نخست پس از انقلاب، نماینده کازرون در مجلس و استاندار تهران در دولت اول آقای هاشمی، و همچنین عبدالله جعفرعلی جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چهار نامزدی بودند که مورد تائید قرار گرفتند.

مخالفت با بازرسی از انتخابات میاندوره‌ای مجلس

«از نظر اين شورا حكم مذكور با قانون اساسي و قوانين عادي سازگاري ندارد، زيرا قانون اساسي براي تضمين سلامت انتخابات نظارت شوراي نگهبان را پيش‌بيني كرده، بر حسب نظر تفسيري شورا اين نظارت هم استصوابي است، قانون عادي هم براي رسيدگي به كار مجريان بازرسي وزارت كشور را پيش‌بيني كرده، با اين وضع محلي براي بازرس ديگري در قانون وجود ندارد، وزارت كشور هم تحت نظر رياست جمهوري است كه وظايف قانوني خود را در حوزه كار آن وزارت از طريق وزير كشور اعمال مي‌نمايد. لذا انتظار هست در حكم مذكور تجديد نظر فرمائيد.»

رد صلاحیت ۲۳۴ نامزد ریاست جمهوری۷
رد صلاحیت ۲۳۴ نامزد ریاست جمهوری۷

در انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری ۲۳۸ نفر به عنوان نامزد انتخابات نام نویسی کردند اما شورای نگهبان در نهایت صلاحیت چهار نفر را تائید کرد.علی اکبر ناطق نوری، رئیس مجلس پنجم، محمد خاتمی رئیس کتابخانه ملی، رضا زواره ای رئیس وقت سازمان ثبت و محمد ری شهری اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی چهار نامزدی بودند که به رقابت پرداختند.

رد صلاحیت ۲۱۴ نامزد خبرگان سوم
رد صلاحیت ۲۱۴ نامزد خبرگان سوم

در سومین دوره انتخابات مجلس خبرگان، بعد از بررسي صلاحيتها، شوراي نگهبان، باصدور اطلاعيه‌اي اعلام داشت که بعد از بررسي صلاحيتها از ميان 396 نفر ثبت نام کننده اوليه، 167 نفرتائيد شدند، 214 نفرتائيد نشدند، 13 نفرانصراف دادند و از 187 نفر دعوت شدگان به امتحان 60 نفردرامتحان شركت نكردند.

بازشماری ارای مجلس ششم در تهران
بازشماری ارای مجلس ششم در تهران

در بیانیه صادره پس از بازشماری آراء در انتخابات مجلس ششم که توسط وزارت کشور انتشار یافت ۲۸ نفر در مرحله اوّل به عنوان نمایندگان مردم تهران به مجلس ششم راه یافتند. به طور مثال غلامعلی حداد عادل و علی‌اکبر محتشمی‌پور به فهرست نمایندگان پیروز اضافه شده بودند و اکبر هاشمی رفسنجانی از رتبه سی‌ام به رتبه بیستم ارتقاء یافت، علیرضا رجایی نیز پس از بازشماری آراء و ابطال تعدادی از صندوق‌ها از راه یابی به مجلس بازماند.

ابطال ۵۳۴ صندوق انتخابات مجلس ششم

در انتخابات ششمین دوره مجلس پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات، شورای نگهبان مدعی تخلفات گسترده در انتخابات گردید و پس از نامه سید علی خامنه‌ای، رهبر ایران، و توصیه ایشان به شورای نگهبان مبنی بر اینکه «صندوقهایی که مخدوش بودن آن از نظر شورای نگهبان به اثبات رسیده است و با معیارهای شورای نگهبان قابل تأیید نیست، باید ابطال گردد» بازشماری آراء برخی از صندوقها پیگیری شد و از مجموع ۳۰۷۷ صندوق موجود بیش از ۱۳۶۲ صندوق بازشماری شد که در نهایت منجر به ابطال ۵۳۴ صندوق از میان ۳۰۷۷ صندوق شد.

رد صلاحیت ۸۰۴ کاندیدای ریاست جمهوری
رد صلاحیت ۸۰۴ کاندیدای ریاست جمهوری

در هشتمین انتخابات ریاست جمهوری ۸۱۴ نفر به عنوان نامزد انتخابات ثبت نام کردند، اما ویژگی اصلی تائید ۱۰ نامزد انتخاباتی از سوی شورای نگهبان بود.احمد توکلی، علی شمخانی، عبداله جاسبی، محمود مصطفوی کاشانی، حسن غفوری فرد، منصور رضوی، شهاب الدین صدر، علی فلاحیان و مصطفی هاشمی طبا رقبای محمد خاتمی در این انتخابات بودند.

رد صلاحیت ۸۰۴ کاندیدای ریاست جمهوری
رد صلاحیت ۸۰۴ کاندیدای ریاست جمهوری

در هشتمین انتخابات ریاست جمهوری ۸۱۴ نفر به عنوان نامزد انتخابات ثبت نام کردند، اما ویژگی اصلی تائید ۱۰ نامزد انتخاباتی از سوی شورای نگهبان بود.احمد توکلی، علی شمخانی، عبداله جاسبی، محمود مصطفوی کاشانی، حسن غفوری فرد، منصور رضوی، شهاب الدین صدر، علی فلاحیان و مصطفی هاشمی طبا رقبای محمد خاتمی در این انتخابات بودند.

ادامه فعالیت دفاتر نظارتی شورا

دیوان عدالت اداری دستور وزیر کشور دولت دوم خاتمی مبنی بر تعطیلی دفاتر نظارتی شورای نگهبان برای انتخابات را ابطال کرد. این حکم در پی شکایت احمد جنتی از وزرات کشور صورت گرفت. وزارت کشور معتقد بود که ایجاد دفاتر دائمی نظارتی شورای نگهبان در شهرها و استان های مختلف غیر قانونی هستند زیرا فرایند نظارت بر انتخابات فرایندی دائمی نیست و فقط منوط به ایام انتخابات است.

رد صلاحیت ۳۶۱۰ کاندیدای مجلس هفتم
رد صلاحیت ۳۶۱۰ کاندیدای مجلس هفتم

در انتخابات هفتمین دوره مجلس 8172 نفر ثبت نام کردند ولی صلاحیت بیش از ۳۶۰۰ نفر توسط شورای نگهبان رد شد.

ردصلاحیت ۱۰۰۲ کاندیدای ریاست جمهوری
ردصلاحیت ۱۰۰۲ کاندیدای ریاست جمهوری

تعداد نامزدهای ثبت نام کرده در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری به ۱۰۱۰ نفر رسید که شورای نگهبان محمد معین را به همراه ۱۰۰۲ نفر دیگر رد کرده است.اکبرهاشمی رفسنجانی، محمدباقر قالیباف، مهدی کروبی، علی اردشیر لاریجانی، محسن رضایی و محمود احمدی نژاد ا شش نامزدی بودند که شورای نگهبان صلاحیت آنها را تائید کرد.شورای نگهبان پس از اعتراض اصلاح طلبان به رد صلاحیتمصطفی معین و محسن مهرعلیزاده و نامه رهبر جمهوری اسلامی به این شورا مبنی بر تجدید نظر در این مورد، صلاحیت این دو را تائید کرد.

رد صلاحیت ۳۲۹ کاندیدای خبرگان چهارم
رد صلاحیت ۳۲۹ کاندیدای خبرگان چهارم

چهارمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ۴۹۳ نفر برای نامزدی در انتخابات ثبت‌نام کردند که در ابتدا با رد صلاحیت گسترده در برخی حوزه‌ها تعداد نامزدها و کرسی‌های نمایندگان برابر بود.شورای نگهبان پس از طی چند مرحله بررسی صلاحیت نامزدها در نهایت ۳۱۱ نفر را رد صلاحیت کرد.

رد صلاحیت ۲۰۹۷ کاندیدای مجلس
رد صلاحیت ۲۰۹۷ کاندیدای مجلس

در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی از انتخابات، بیش از هفت هزار نفر از شهروندان ایرانی، در مهلت قانونی ثبت نام، نامزد تصدی این مسئولیت شدند . از این تعداد، تنها 4500 نفر، توسط شورای نگهبات تایید صلاحیت شدند.

مشورت با مراجع درباره حوادث ۸۸

تعدادی از اعضای شورای نگهبان با برخی مراجع تقلید و افراد ضاحب نفوذ مذهبی و سیاسی دیدار کردند تا بتوانند تایید آنها درباره صحت انتخابات سال 88 را دریافت کنند.

آمادگی برای باز شماری آرا

شورای نگهبان اعلام کرد آماده دریافت درخواست بازشماری آراء از سوی آقایان موسوی و کروبی است.

تایید پیش از موعد انتخابات ۸۸

در شرایطی که خیابان های ایران شاهد تظاهرات اعتراضی درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم بود دبیر شورای نگهبان، طی نامه‌ای به وزیر کشور، صحت انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را تایید کرد.

انتشار گزارش تفصیلی شورا از انتخابات ۸۸

شورای نگهبان پیرامون انتخابات جنجالی دهمین دوره ریاست جمهوری در خرداد 88 گزارش تفصیلی منتشر کرد.

شورا به دنبال سرکوب معترضان
شورا به دنبال سرکوب معترضان

سخنگوی شورای نگهبان، خواستار برخورد شدید با عوامل پاره کردن عکس آیت االله خمینی در تجمع معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری 88 شد.

رد صلاحیت ۳۴۴۴ کاندیدای مجلس
رد صلاحیت ۳۴۴۴ کاندیدای مجلس

در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در انتخابات مجلس شورای اسلامی ۵۲۸۳ تن نام‌نویسی کردند که بیش از دوهزار نفر توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند و در نهایت ۳۴۴۴ نامزد در انتخابات شرکت کردند.

خط و نشان شورا برای «عاملان فتنه»

سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: عاملان فتنه 88 نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

رد صلاحیت ۶۷۸ کاندیدای ریاست جمهوری۱۱
رد صلاحیت ۶۷۸ کاندیدای ریاست جمهوری۱۱

در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۶۸۶ نفر نام‌نویسی کرده‌بودند که تنها 8 نفر از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.

روایت سخنگو از رد صلاحیت‌‌ هاشمی
روایت سخنگو از رد صلاحیت‌‌ هاشمی

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی سابق شورای نگهبان ایران، گفت که این شورا از طریق علی لاریجانی و حسن روحانی به اکبر هاشمی رفسنجانی پیغام داد که او در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شده و بهتر است انصراف دهد، اما آقای هاشمی رفسنجانی این توصیه را نپذیرفت.

رد صلاحیت ۷۴۰۳ کاندیدای مجلس دهم

در دهمین دورهٔ انتخابات مجلس شورای اسلامی با ثبت نام ۱۲۱۲۳ نفر، هیئت نظارت شورای نگهبان، با رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت ۶۱٪ از کاندیداها، بی‌سابقه‌ترین و گسترده‌ترین رد صلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی ایران را رقم زد. برخی از نمایندگان در مجلس نهم نیز، توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند و مجوز حضور در بین کاندیداها برای انتخابات مجلس دهم را نیافتند.، پنجاه نفر از نمایندگان مجلس نهم میان رد صلاحیت شدگان قرار داشتند.

رد صلاحیت عباسی‌فرد عضو سابق شورا

شورای نگهبان صلاحیت محمدرضا عباسی فرد که سابقه 12 سال عضویت در شورای نگهبان را داشت برای نامزدی انتخابات مجلس خبرگان رد کرد.

رد صلاحیت ۶۳۵ کاندیدای خبرگان
رد صلاحیت ۶۳۵ کاندیدای خبرگان

در پنجمین انتخابات مجلس خبرگان ۸۰۱ نفر از جمله ۱۶ زن ثبت‌نام کردند که اتفاقی بی‌سابقه بود. اما شورای نگهبان ۶۴۰ نفر از نامزدهای این انتخابات از جمله نوه آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی را رد صلاحیت کرد.

صلاحیت تمامی کاندیداهای زن رد شد
صلاحیت تمامی کاندیداهای زن رد شد

در پنجمین انتخابات مجلس خبرگان، صلاحیت هیچ‌یک از زنان، برخی از اعضای کابینه، و برخی از اعضای سابق این مجلس مورد تأیید قرار نگرفت.

درخواست حکم حکومتی از رهبری

حسن روحانی رییس جمهوری از رهبر جمهوری اسلامی تقاضای حکم حکومتی برای حل مشکل رد صلاحیت شدگان کرد، تقاضایی که پاسخی بدان داده نشد.

رد صلاحیت مینو خالقی
رد صلاحیت مینو خالقی

شورای نگهبان در نامه‌ای به استاندار اصفهان ارای منتخب سوم مردم این شهر در انتخابات مجلس دهم را باطل کرد. بدین ترتیب مینو خالقی با وجود کسب اکثریت ارا از ورود به شورا باز ماند.

رد صلاحیت محمود احمدی‌ نژاد

شورای نگهبان صلاحیت محمود احمدی نژاد و حمید بقایی را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دهم رد کرد.

رد صلاحیت ۹۹.۶٪ کاندیدای ریاست جمهوری۱۲
رد صلاحیت ۹۹.۶٪ کاندیدای ریاست جمهوری۱۲

در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۶۳۶ نفر ثبت‌نام کردند که شورای نگهبان تنها صلاحیت شش نفر را تایید کرد. حسن روحانی، ابراهیم رییسی، محمد باقر قالیباف، مصطفی هاشمی طبا، اسحاق جهانگیری، مصطفی میرسلیم شش نامزد تایید صلاحیت شده بودند که در نهایت قالیباف و جهانگیری انصراف دادند.

تعلیق عضویت سپنتا نیکنام
تعلیق عضویت سپنتا نیکنام

پس از برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخاب مجدد سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد، علیه او در دیوان عدالت اداری طرح دعوی شد و دیوان هم به استناد نظر شرعی شورای نگهبان که نامزدی اقلیت های مذهبی در شهرهای مسلمان نشین را خلاف شرع می داند، عضویت وی را تعلیق کرد.

هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای انتخابات
هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای انتخابات

طبق ابلاغ رهبر جمهوری اسلامی وظایف صحن مجمع تشخیص مصلحت در امر نظارت به‌ جمع برگزیده‌ای از اعضای مجمع انتقال یافت و انتخاب این جمع برعهده اعضای مجمع قرار گرفت .بر اساس تفویض صورت گرفته، وظیفه نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام توسط «هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» انجام می‌­شود.

اعتراض به ایجاد دو شورای نگهبان

اعتراض علی مطهری به ابلاغیه رهبر در سال 96 درباره تشکیل هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام/ مطهری این موضوع بدعتی تازه و آن را به وجود دو شورای نگهبان تعبیر کرد و به آن اعتراض کرد.

دست دادن با مردان دلیل رد صلاحیت!
دست دادن با مردان دلیل رد صلاحیت!

دو سال پس از تشکیل دوره دهم مجلس شورای اسلامی در ایران، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، رسما تایید کرد که مینو خالقی به دلیل اینکه تصویری از دست دادن او با مردان وجود داشت علیرغم پیروزی در انتخابات، رد صلاحیت شد و از ورود به مجلس بازماند.


منابع تایم لاین



ورود شورای نگهبان به فعالیت‌های انتخاباتی به ۲۳ تیر ۱۳۶۰ برمی‌گردد. در این تاریخ شورا قانون انتخابات ریاست جمهوری را که توسط مجلس تصویب شده بود تایید کرد. چهار روز بعد شورای نگهبان اولین رد صلاحیت‌های تاریخ جمهوری اسلامی را اعمال کرد تا انتخابات دومین دوره ریاست جمهوری با رد صلاحیت ۶۷ نفر و تایید تنها ۴ نفر برگزار شود. 

در آبان همان سال به هنگام برگزاری سومین دور انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان با رد صلاحیت۴۲ نامزد انتخاباتی، بار دیگر صلاحیت تنها ۴ نفر را تایید کرد. 

روند رد صلاحیت‌ها در فروردین ۶۳ به انتخابات مجلس دوم رسید. در این دور۳۲۱ نامزد رد صلاحیت شدند. اما در تیرماه ۱۳۶۴ شورای نگهبان با تایید لایحه پیشنهادی دولت به مجلس، برای اولین بار مسئولیت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری را برعهده گرفت.

چند روز بعد در انتخابات ریاست جمهوری چهارم شورای نگهبان با رد صلاحیت ۴۷ نفر از ۵۰ نامزد انتخاباتی نقش پر رنگ خود را برای همیشه در انتخابات ریاست جمهوری به رخ همگان کشید. 



دور دوم همراه بود با برگزاری انتخابات‌های مجلس سوم، چهارم، خبرگان رهبری دوم و ریاست جمهوری پنجم. شورای نگهبان در انتخابات مجلس سوم از ۱۰۹۶ کاندیدای مجلس صلاحیت ۲۹۱ را تایید نکرد. در این دوره با بالا گرفتن اختلافات میان وزارت کشور و شورای نگهبان برخی از ناظران این شورای در تهران و به دستور فرمانداری این شهر بازداشت شدند. 

رد صلاحیت ۷۷ نفر از میان ۷۹ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پنجم یکی دیگر از اقدامات جالب توجه شورای نگهبان در این دوره بوده است. ایده نظارت استصوابی در سالهای پایانی این دوره به اجرا درآمد…. 



شورای نگهبان در سومین دوره خود بر انتخابات‌های مجلس پنجم، ریاست جمهوری ششم، ریاست جمهوری هفتم نظارت کرده است. به موجب همین نظارت شورای نگهبان در انتخابات مجلس پنجم از ۵۳۶۵ نامزد انتخاباتی، صلاحیت ۲۰۸۹ را رد کرد. در ۲۱ خرداد ۱۳۷۲ صلاحیت ۱۲۴ نفر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ششم را رد کردند تا تنها ۴ نفر (اکبر هاشمی رفسنجانی، احمد توکلی، رجبعلی طاهری و عبدالله جعفرعلی جاسبی) امکان رقابت عمومی را پیدا کنند. رد صلاحیت‌ها در انتخابات ریاست جمهوری هفتم نیز ادامه داشت به گونه‌ای که از ۲۳۸ نامزد انتخاباتی، تنها صلاحیت چهار نفر برای رقابت عمومی تایید شد. 



چهارمین دوره شورای نگهبان همزمان بود با برگزاری انتخابات مجلس خبرگان سوم، مجلس ششم، ریاست جمهوری هشتم و مجلس هفتم. در این دوره همچون سنوات پیشین رد صلاحیت‌ها ادامه داشت به گونه‌ای که از ۳۹۶ نفر نامزد انتخابات مجلس خبرگان صلاحیت ۲۱۴ نفر رد شد. انتخابات مجلس ششم اما علاوه بر رد صلاحیت ۶۹۹ نفر از  ۶۸۵۳ کاندیدا، کار به بازشماری آرا و حتی ابطال ۵۳۴ صندوق رای کشیده شد. در هشتمین انتخابات ریاست جمهوری نیز این شورا با رد صلاحیت ۸۰۴ کاندیدای انتخاباتی تنها صلاحیت ۱۰ نفر را برای حضور در رقابت عمومی تایید کرد. 

انتخابات هفتمین دوره مجلس با رد صلاحیت ۳۶۱۰ نامزد انتخاباتی از میان ۸۱۶۹ کاندیدا همراه بود. در این دوره از انتخابات، شورای نگهبان صلاحیت نفر از نمایندگان مجلس ششم را رد کرد که این اتفاق منجر به تحصن نمایندگان مجلس شد. 



دوره پنجم شورای نگهبان از حیث نظارت بر انتخابات بسیار پرتنش و پر حادثه دنبال شد. در این دوره شورا بر انتخابات‌های ریاست جمهوری نهم، خبرگان چهارم، مجلس هشتم و ریاست جمهوری دهم نظارت کرد. 

نظارت‌ شورا در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری منجر به رد صلاحیت ۱۰۰۲ نفر از ۱۰۱۰ کاندیدای انتخابات شد. این نظارت در انتخابات خبرگان چهارم باعث رد صلاحیت ۳۲۹ نفر از مجموع ۴۹۳ کاندیدای خبرگان شد. در انتخابات مجلس هشتم این روند ادامه یافت به گونه‌ای که ۲۰۹۷ نفر از ۷۵۹۸ کاندیدا این مجلس با مهر رد صلاحیت مواجه شدند. 

اما پر تنش‌ترین انتخاباتی که شورای نگهبان تا امروز در آن نقش داشته انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۱۳۸۸ بود انتخاباتی که علاوه بر رد صلاحیت ۴۷۱ نفر و تایید تنها ۴ نامزد برای حضور در رقابت عمومی، در نهایت باعث ظهور یک جنبش سیاسی اجتماعی میلیونی در میان مردم ایران شد.



در این دوره نظارت بر انتخابات‌های مجالس نهم و دهم، ریاست جمهوری یازدهم و خبرگان پنجم بر عهده شورای نگهبان بود. حاصل نظارت شورای نگهبان بر انتخابات مجلس نهم رد صلاحیت ۳۴۴۴ نفر از ۵۲۸۳ کاندیدای انتخاباتی بود. در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تنها ۸ نفر توانستند از سد شورای نگهبان عبور کنند و مابقی ۶۷۸ کاندیدای انتخاباتی همگی رد صلاحیت شدند. اکبر هاشمی رفسنجانی سرشناس‌ترین چهره‌های رد صلاحیت شده توسط شورا بود. در انتخابات خبرگان پنجم نیز آمار رد صلاحیت‌ها کاماکان بالا بود. در این دور شورای نگهبان صلاحیت ۶۴۰ نفر منجمله تمامی ۱۶ کاندیدای زن و همچنین افرادی نظیر سید حسن خمینی و یا محمد رضا عباسی فرد عضو سابق شورای نگهبان رد شد. رد صلاحیت مینو خالقی پس از انتخاب توسط مردم اصفهان یکی دیگر از تصمیمات پر حاشیه شورا در این دوره بوده است.



شورای هفتم تا به امروز تنها بر انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نظارت کرده است. انتخاباتی که با رد صلاحیت ۱۶۳۰ نفر از ۱۶۳۶ کاندیدای ریاست جمهوری در سال خرداد ۱۳۹۶ برگزار شد. میزان رد صلاحیت‌ها در این دوره برابربا ۹۹.۶٪ بوده است که این بیشترین درصد رد صلاحیت در تاریخ جمهوری اسلامی است.