عرصه سوم: ایران سرزمین اقوام و ادیان گوناگونی است. مردمانی که فرای تفاوت های زبانی، مذهبی و قومی همواره برای توسعه کشور خود تلاش و کوشش کرده اند. اینک معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفته است که اقلیتهای دینی جوان میتوانند در قالب سمن مجموعههای خود را تشکیل دهند و قول داد که این سازمان نیز به عنوان مجموعه ای از دولت در جهت توانمندسازی آنها حمایت کند.
محمدرضا رستمی در همایش جوان ایرانی، صلح جهانی افزود: ما در وزارت ورزش و جوانان قصد داریم برای ایجاد امکان گفتگوی مستمر با جوانان ایرانی ۲۳ میلیون جوان کشور را در مجموعه سمنها متشکل کنیم. سازمان ملل متحد نیز در سال جاری مشارکت نهادمند جوانان را محور قرار داده است.
وی تاکید کرد: باید در جهت پایان دادن به سوء استفاده از جوانان در عرصه بین المللی به ویژه خشونتهای فرقهای در خاورمیانه عمل کنیم. راه پایان دادن به این خشونتها و سوء استفاده از جوانان “گفتگو” است و باید حرفهای جوانان و ادیان الهی را در این زمینه بشنویم.
سمن ها کانون قدرتمند پیگیری مطالبات زیست محیطی هستند
رئیس سازمان محیط زیست کشور روز دوشنبه هفته گذشته سفری یک روزه به استان مرکزی داشت. ابتکار که از حامیان جدی فعالیت نهادهای مدنی است در این سفر نیز سخنان دلگرم کننده ای برای سمن ها داشت.معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور سمن ها را کانون قدرتمند و قانونی پیگیری مطالبات به حق مردم در حوزه محیط زیست دانست و تاکید کرد که سمن ها باید با فعالیت موثر و برنامه ای، به بهترین شکل مدافع حقوق شهروندان باشند.
ابتکار در جمع فعالان محیط زیست استان مرکزی گفت: سازمان مردم نهاد صدای رسا و گویای جامعه اند که با پیگیری و نظارت مجدانه هدایتگری در اصلاح امور و شتاب بخشی به مولفه های توسعه را دنبال می کنند و دولت تدبیر و امید نیز بها دادن به سمن ها با هر زمینه فعالیت را در اولویت کار خود دارد.
وی ادامه داد: بدون مشارکت مردم و حضور آنان در همه عرصه ها به ویژه عرصه زیست محیطی، دولت قادر به خدمتگزاری نیست و فلسفه وجودی شکل گیری دولت تدبیرو امید بر پایه مشارکت شهروندان بنا شده است.ابتکار افزود: سازمان های مردم نهاد در بخش محیط زیست در واقع قهرمانان جامعه مدنی هستند که بر اساس مصوبه دولت عضو کارگروه آمایش محسوب می شوند. نماینده شبکه های زیست محیطی هر استان به عنوان تصمیم سازان مردمی باید در راهبردها و اقدامات هر استان نقش خود را به درستی ایفا کنند و با نظارت و مشارکت و ایده های سازنده این بخش را تقویت کنند.
معصومه ابتکار با بیان اینکه شبکه ملی سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در کشور شکل گرفته گفت: امید است نمایندگان مردم در سمن های محیط زیست با نگاه کارشناسی و حساسیت لازم پیگیر مطالبات مردم در بخش زیست محیطی باشند.
استاندار: واگذاری بخشی از فعالیت دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری به سمنها
قاسم سلیمانی استاندار چهارمحال و بختیاری وعده داد که بخشی از فعالیت های دستگاههای اجرایی در این استان را به سازمان های مردم نهاد واگذار کند. او که در همایش سازمانهای مردم نهاد استان صحبت می کرد گفت : در واگذاری کار به سمنها باید دید مثبت و تعامل دوجانبه وجود داشته و تشکلها نباید دنبال اسناد محرمانه باشند زیرا این مسئله محیط بیاعتمادی را به وجود میآورد.
وی افزود: مسئولان دستگاههای استان لازم است هر کجا امکان واگذاری کار به سازمانهای مردم نهاد باشد این کار را انجام دهند چرا که مردم صاحبان اصلی نظام هستند.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: دولت اعتقاد دارد واگذاری کار به مردم باید در بخشهای مختلف صورت گیرد چرا که دولت وقتی توانمند است که خود ناظر و بخش خصوصی و مردم، مجری باشند.
اطلاعیه مشترک تشکل های زیست محیطی زاگرس در مورد بحران آتش سوزی جنگلها
آتش سوزی های پرشمار در سطوح جنگلی منطقه زاگرس و غرب ایران باعث شد تا حدود ۲۰ تشکل های زیست محیطی از استانهای غربی ایران، اطلاعیه ای صادر کنند و از ایرانیان یاری و حمایت بخواهند.
در این اطلاعیه آمده است : اخبار نگران کنندە آتش سوزیهای فراوان و فراگیر هر روزە از گوشه ای از زاگرس به گوش می رسد، دیگر به هیچ عنوان نشستن و نظارە گر کردن قابل قبول نبودە و قبل از هرکسی این زاگرس نشینان هستند کە باید به پاس دین، زندگی، فرهنگ و قدمت خویش از هر جایگاە و از هر قشر و از هر منطقه ای به پا خاسته و فریاد دوباره ایستادن برآورند و آستین حفاظت بالا بزنند. گذر شتابان زمان و ویرانی بسیار پرشدت تر از همیشه، تمامیت زاگرس را در ورطه نابودی قرار دادە است و شاید دیگر درختان بلوط این دیار با همه استقامت اسطوره وارشان، تاب زیستن نیاورند چرا که هنوز شعله های آتش گرفتن زاگرس بر دستان وارثانش تاول نزدە و در سرفه های مرگبار بلوط خمی به ابرو نیامدە است.
بنابراین ما دوستداران حق حیات زیستگاە زاگرس ضمن اعلام آمادگی، حمایت همه جانبه را به منظور مقاومت و مقابله با بلایای زاگرس از تمامی هم میهنان خواستاریم و همراە و همگام با دوستداران محیط زیست بار سنگین دوبارە زیستن زاگرس را با هر عنوان و هر عملی بە دوش کشیدە تا پایداری، ابهت و عظمت زاگرس را همانگونه که شایسته است به آن برگردانیم تا کماکان مظهر بخشندگی و دهندگی باقی بماند.»
این اطلاعیه از سوی تشکل های زیست محیطی انجمن سبز چیا مریوان، انجمن سبز ماپریس جوانرود، انجمن سبز زاگرس گیلانغرب، ئاژوان سبز کامیاران، پاژین بانه، جمعیت کردستان سبز از سنندج، رفتگران طبیعت سنندج، شنه نوژین سنندج، شنه پای زمین ایلام، جامعه حمایت از عناصر طبیعی و محیط زیست کرمانشاه، جمعیت حفظ و احیا محیط کوهستان (پراو) کرمانشاه، ژین و ژینگه کرمانشاه، جمعیت زیست محیطی موچش دهگلان، انجمن سبز کاریزه سراب قامیش، لاوان ژینگه جوانرود، انجمن حامیان و حیات محیط زیست کردستان و برخی از فعالان و حامیان محیط زیست شهرهای ثلاث باباجانی، مهاباد و پاوه صادر شده است.