عرصه سوم: هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد کمیته حقوق بشر این کمیسیون گزارش مفصلی را از نقض حقوق بشر آمریکا منتشر می کند.
در جلسه روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که به ریاست علاء الدین بروجردی برگزار شد سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد که آمریکا در رتبه نقض حقوق بشر هم در داخل کشور و علیه شهروندان آمریکایی و هم جنایات این قدرت سلطه گر در سایر کشورها، کارنامه سیاهی در نقض حقوق بشر دارد عجیب تر این که کشوری که خود سردمدار نقض حقوق بشر است، مدعی سایر کشورها در زمینه حقوق بشر بوده و سایر کشورها را تحت عنوان حقوق بشر، تحریم و تهدید می کند از این رو کمیسیون امنیت ملی مجلس بر آن شد که گزارش مفصلی از نقض حقوق بشر آمریکا منتشر می کند.
این تصمیم در حالی گرفته شده که تابه حال هیچ گزارشی کلی و جامعی از سوی این کمیته در رابطه با وضعیت حقوق بشر در داخل ایران منتشر نشده است.
کمیته حقوق بشر یکی از کمیتههای 4 گانه تخصصی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است که در طی 12 سال اخیر به جز فعالیتهای محدودی در سال 88 و بعد از رسانه ای شدن خبر بازداشتگاه کهریزک تحرک خاصی در این کمیته دیده نشده است. در همان زمان کمیسیون اگرچه موضع متفاوتی از دولت دراینباره نگرفت، اما با طرح اتفاقات کهریزک و تشکیل کمیته حقیقتیاب و عضویت برخی از اعضای کمیسیون در آن کمیته، گزارشی ارائه کرد که برای اولینبار از قاضی سعید مرتضوی بهعنوان آمر انتقال بازداشتیهای ٨٨ به بازداشتگاه کهریزک نام برده شد. این تحرک حداقلی در حالی است که در گزارش های سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر دایم راجع به وضعیت نابسامان این حوزه در ایران هشدار داده میشود.
اگر از سه دوره اخیر مجلس بگذریم، آخرین تحرکهای قابل توجه این کمیسیون در مجلس ششم بوده است که با ریاست محسن میردامادی به مواردی در موضوع سیاست داخلی پرداخته بود که شاید تا آن مقطع زمانی سابقه نداشته است.
طرح جرم سیاسی، ممنوعیت شنود و استراقسمع، حمایت از حقوق متهمان و محکومان، الزام حراستها به اجرای قوانین موضوعه کشور، طرح تشکیل هیأت منصفه، ممنوعیت ورود نیروهای مسلح به دانشگاهها و مراکز آموزشعالی و حوزه علمیه و بیوت مراجع از جمله فعالیتهای کمیسیون امنیت ملی مجلس برای ورود به سیاست داخلی بود. البته همه این طرحها به نتیجه نرسید اما حداقل دغدغه آن در کمیسیون مربوطه وجود داشته و پیگیری میشد.
حال در شرایطی مجلس دهم تصمیم بر تفحص و افشای موارد نقض حقوق بشر در امریکا گرفته است که جمهوری اسلامی مکررا از تلاشهای سایر کشورها و یا سازمان های بینالمللی برای پیگیری و اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران به عنوان دخالت در امور داخلی کشور یاد میکند و در طی سالهای اخیر هیچگاه به احمد شهید که از سال 2011 تا همین چند هفته پیش گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران بود اجازه ورود به ایران داده نشد.