۱۲ سال تلاش نافرجام برای نظارت بر دارایی مقامات ۱
مجلس هفتم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم تا دهم، به مدت ۱۲ سال برای شفاف سازی دارایی و اموال مقامات، مسوولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، به همراه شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضاییه، ۲۶ گام مهم را پشت سرگذاشتند ولی در انتها به نقطه صفر بازگشتند.
۱۲ سال تلاش نافرجام برای نظارت بر دارایی مقامات ۲
مجلس هشتم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم تا دهم، به مدت ۱۲ سال برای شفاف سازی دارایی و اموال مقامات، مسوولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، به همراه شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضاییه، ۲۶ گام مهم را پشت سرگذاشتند ولی در انتها به نقطه صفر بازگشتند.
۱۲ سال تلاش نافرجام برای نظارت بر دارایی مقامات ۳
مجلس نهم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم تا دهم، به مدت ۱۲ سال برای شفاف سازی دارایی و اموال مقامات، مسوولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، به همراه شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضاییه، ۲۶ گام مهم را پشت سرگذاشتند ولی در انتها به نقطه صفر بازگشتند.
۱۲ سال تلاش نافرجام برای نظارت بر دارایی مقامات ۴
مجلس دهم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم تا دهم، به مدت ۱۲ سال برای شفاف سازی دارایی و اموال مقامات، مسوولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، به همراه شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضاییه، ۲۶ گام مهم را پشت سرگذاشتند ولی در انتها به نقطه صفر بازگشتند.
نتایج انتخابات شورای شهر پنجم در مراکز استانهای کشور
بررسی نتایج انتخابات شورای پنجم در مراکز استانها از سه واقعیت عمده حکایت دارد: ۱- نابرابری جنسیتی و تداوم حضور ناچیز زنان در شوراها ۲- دگرگونی سیاسی و جابجا شدن جایگاه اکثریت و اقلیت (اصلاح طلبان از اقلیت به اکثریت و اصولگرایان از اکثریت در شورای چهارم به اقلیت در شورای پنجم تبدیل شده اند.) ۳- تغییر ترکیب شوراها در اکثریت مراکز استانها
تغییرات سیاسی در شورای پنجم (مراکز استانها)
بررسی نتایج انتخابات شورای پنجم در مراکز استانها از سه واقعیت عمده حکایت دارد: ۱- نابرابری جنسیتی و تداوم حضور ناچیز زنان در شوراها. ۲- تغییر ترکیب شوراها در اکثریت مراکز استانها. ۳- دگرگونی سیاسی و جابجا شدن جایگاه اکثریت و اقلیت (اصلاح طلبان از اقلیت به اکثریت و اصولگرایان از اکثریت در شورای چهارم به اقلیت در شورای پنجم تبدیل شده اند.)
زنان در شورای کلان شهرها (دوره پنجم) ۱
بررسی نتایج انتخابات شورای پنجم در مراکز استانها از سه واقعیت عمده حکایت دارد: ۱- نابرابری جنسیتی و تداوم حضور ناچیز زنان در شوراها. ۲- تغییر ترکیب شوراها در اکثریت مراکز استانها. ۳- دگرگونی سیاسی و جابجا شدن جایگاه اکثریت و اقلیت (اصلاح طلبان از اقلیت به اکثریت و اصولگرایان از اکثریت در شورای چهارم به اقلیت در شورای پنجم تبدیل شده اند.)
زنان در شورای کلان شهرها (دوره پنجم) ۲
بررسی نتایج انتخابات شورای پنجم در مراکز استانها از سه واقعیت عمده حکایت دارد: ۱- نابرابری جنسیتی و تداوم حضور ناچیز زنان در شوراها. ۲- تغییر ترکیب شوراها در اکثریت مراکز استانها. ۳- دگرگونی سیاسی و جابجا شدن جایگاه اکثریت و اقلیت (اصلاح طلبان از اقلیت به اکثریت و اصولگرایان از اکثریت در شورای چهارم به اقلیت در شورای پنجم تبدیل شده اند.)
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۲
چالش های کالبدی مدیریت شهری توزیع نامتعادل و نامتوازن مراکز خدماتی در مناطق مختلف شهرها، عدم وجود نظارت سریع و دقیق در مورد تغییرات فضاهای سبز و کمیت و کیفیت خدمات آموزشی، درمانی، مذهبی، ورزشی، تفریحی، گردشگری و فرهنگی و نفوذ نامناسب کاربریهای اداری در بافتهای مسکونی و ایجاد شب مردگی در نقاط مرکزی شهر از عمدهترین چالشهای کالبدی مدیریت شهری پیش روی اصلاح طلبان است.
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۳
چالش بافت های فرسوده مساحت بسیار زیاد و تراکم جمعیتی بالا در بافت های فرسوده، عدم اعطای وامهای نوسازی به تمام متقاضیان، وجود آسیبها، ناهنجاریها، انحرافات به دلیل شکلگیری فضاهای بیدفاع شهری در محلات دارای بافت فرسوده، عدم امکان امدادرسانی و ارائه خدمات به جمعیت ساکن در بافتهای فرسوده در صورت وقوع بحران و اتفاقات غیرمنتظره از عمده ترین چالشها در حوزه بافتهای فرسوده پیش روی اصلاح طلبان است.
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۴
چالش حمل و نقل و ترافیک عدم نوسازی ناوگان و توجه به ارتقای کیفی خدمات حملونقل عمومی و نیمه عمومی، کمبود واگنهای تحت بهرهبرداری مترو، عدم استفاده از انرژیهای پاک مدرن، کمبود پارکینگ و مدیریت غیرمکانیزه پارک حاشیهای در اکثر معابر و نامناسب بودن معابر شهری و پایانهها و حملونقل عمومی از عمده ترین چالشها در حوزه حمل و نقل و ترافیک پیش روی اصلاح طلبان است.
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۵
چالش محیط زیست و خدمات شهری سهم پایین حملونقل عمومی در استفاده از انرژیهای پاک و عدم محدودیت برای تردد خودروها و وسایل نقلیه فرسوده و دودزا در سطح شهر، بیتوجهی به رعایت استانداردهای ساختمانی در امر صرفهجویی در مصرف انرژی، بیتوجهی به اعمال سیاستهای حمایتی در توسعه انرژیهای نو در سطح شهر، افزایش تولید پسماند و عدم تفکیک آن در مبدأ و کم توجهی به کنترل آلودگی پسماند و فاضلاب بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی در شهرها و عدم دفن اصولی پسماندهای شهری و کمبود نیروهای انسانی کارآمد و متخصص در حوزههای فنی و تخصصی خدمات شهری از عمدهترین چالشها در حوزه محیط زیست و خدمات پیش روی اصلاح طلبان است.
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۶
چالش ایمنی و مدیریت بحران نبود امکانات و تخصص مناسب در دسترس امدادرسانان، عدم وجود هرگونه برنامه عملیاتی و دقیق برای مدیریت بحران، عدم ارائه آموزش کافی به شهروندان در صورت مواجهشدن با حوادث و بحرانها، وجود بافتهای مسکونی غیراستاندارد و فرسوده در شهرها و عدم وجود استانداردهای ضروری ساختوساز و وجود دستگاههای موازی و متعدد در امدادرسانی از عمدهترین چالشها در حوزه ایمنی و مدیریت بحران پیش روی اصلاح طلبان است.
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۷
چالش های اجتماعی و فرهنگی عدم واقعبینی در شناسایی مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه و تصمیمگیری بر مبنای تفکرات سلیقهای، روشن نبودن جایگاه شهرداری در کاهش و پیشگیری از آسیبها و درمان آسیبدیدگان، افزایش معضلات اجتماعی و فرهنگی، شناخت ناکافی از ظرفیت مشارکتهای مردمی در توسعه خدمات اجتماعی و کمتوجهی به آنان، برخوردهای خشن و نامناسب و دور از شأن مردم توسط برخی از مأموران شهرداری، تحقق نیافتن ارائه خدمات الکترونیکی و هوشمند شهری از عمدهترین چالشها در حوزه اجتماعی و فرهنگی پیش روی اصلاح طلبان است.
چالش های مدیریت شهری و راهبردها ۸
چالش اقتصاد و معیشت شهری وجود رانت و فساد در واگذاری برخی از موقعیتها و امکانات و سوءاستفاده از بیتالمال و حقوق شهروندان، بیکاری و وجود شغلهایی با دستمزدهای ناکافی، منابع درآمدی غیراصولی و غیر پایدار شهرداریها و عدم شفافیت شهرداریها در انجام هزینهها و بیاطلاعی عموم شهروندان از درآمدها و مخارج شهرداریها، کمبود متخصص در حوزههای برنامهریزی و بودجهای شهرداریها، برخوردهای خشن و دور از شأن با دستفروشان از عمدهترین چالشها در حوزه اقتصاد و معیشت شهری پیش روی اصلاح طلبان است.
آمار کاندیداهای انتخابات پنجمین دوره شوراها
ثبت نام کاندیداهای انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا، به اتمام رسید تا گام اول انتخابات، پایان یابد. در این مرحله، رشد ۱۴ درصدی کاندیداها نسبت به دوره چهارم و حضور پررنگ چهره های شناخته شده نشان از داغ بودن تنور انتخابات این دوره از شوراهای شهر و روستا دارد. ثبت نام کاندیداها بین روزهای ۳۰ اسفند ۹۵ تا ۶ فروردین ۹۶ ادامه داشت.
آمار کاندیداهای انتخابات میاندوره ای مجلس دهم
نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات میاندوره ای مجلس دهم که در چهار حوزه انتخابیه برگزار می شود اعلام شد. براساس نتایج اعلامی از مجموع ۲۸۷ کاندیدا، صلاحیت ۹۰ نفر آنها تایید شده است. صلاحیت ۹۸ نفر رد و صلاحیت ۵۱ نفر محرز نشده است ضمن اینکه ۴۸ کاندیدا نیز انصراف داده اند.
جرایم انتخاباتى و ستادهاى مسئول
رسیدگی به جرایم انتخاباتی از وظایف قوه قضاییه و تحت ماموریت ستاد ویژه انجام می پذیرد. قوه قضاییه ماموریت دارد تا در تهران و سایر استانهای کشور، با هماهنگی و برنامه ریزی مناسب نسبت به پیشگیری از جرائم انتخاباتی و رسیدگی به شکایات واصله، در مراحل مختلف انتخابات، اقدام و با قید فوریت با متخلفان برخورد قانونی کند.
زمانبندی انتخابات شوراها
انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا، از امروز با تشکیل هیات های اجرایی کلید خورد. این انتخابات قرار است روز ۲۹ اردیبهشت همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. کاندیداهای انتخابات شوراها از روز ۳۰ اسفند به مدت ۶ روز فرصت دارند تا نسبت به کاندیداتوری خود اعلام کنند.
پروسه انتخاب اعضای هیات نظارت بر انتخابات شوراها ۲
هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها براساس آمار اعلامی ستاد انتخابات کشور، انتخابات دوره سوم شوراها با مشارکت ۶۴.۸۳ درصدی، پرشورترین و انتخابات دوره دوم شوراها با مشارکت ۴۹.۹۶ درصدی کم رونق ترین تجربه شهروندان ایرانی در انتخابات شوراهای شهر و روستا بوده است.
پروسه انتخاب اعضای هیات نظارت بر انتخابات شوراها ۱
هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها ۱- انتخاب نمایندگان دو کمیسیون شوراها و اصل نود مجلس ۲- انتخاب هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها از میان منتخبان دو کمیسیون شوراها و اصل نود در صحن علنی ۳- انتخاب اعضای شورای عالی نظارت استانها در مجمع نمایندگان استانها