عرصه سوم: آمارهای دولتی در ایران حاکی از وخامت اوضاع اقتصادی قشر گستردهای از مردم است. هرچند برای پی بردن به این واقعیت نیاز چندانی به آمار نیست و میتوان با نگاهی گذرا به اخبار و حوادث و گزارشهای مردمی این واقعبت را دریافت.
در همین ارتباط و به گزارش ایلنا، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که در نخستین همایش توسعه و عدالت آموزشی که امروز در دانشگاه شریف سخنرانی میکرد گفته است:« کشور ما از نظر توزیع ثروت ۷ میلیون فقیر شدید دارد که حتی امنیت غذایی آنها نیز در خطر است، این درحالی است که ۵ تا ۶ میلیون فوق ثروتمند در کشور وجود دارند.»
به عبارتی دیگر در خوشبینانه ترین حالت ممکن و با اعتماد به آمار دولتی، حدود ۱۰ درصد مردم کشور دچار فقر شدید بوده و حدود ۱۰ درصد مردم کشور فوق ثروتمند محسوب می شوند!
علی ربیعی ضمن تایید بالا رفتن آمار و گزارشها از سو استفادههای کاری از زنان گفتهاست :«زنان سرپرست خانوار دو برابر فقیرتر از مردان سرپرست خانوار هستند» وی همچنین خبر از تلاش دولت برای رفع این مشکل داده است.
وزیر تعاون همچنین با اشاره تلویحی به بی تفاوتی ۸ ساله دولت احمدینژاد گذشته نسبت به مباحث مربوط به کودکان بازمانده از تحصیل! از وجود ۱۷۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور خبر داده است
نگاهی به این آمار با در نظر گرفتن خطاهای مرسوم در آمار دولتی حاکی از شکاف طبقاتی گسترده میان مردم ایران و توزیع ناعادلانه ثروت در جامعه دارد که این خود به تنهایی میتواند عامل بروز بحرانهای اجتماعی و فرهنگی بسیاری در کشور گردد، کما اینکه در سالهای گذشته افزایش نرخ جرم و بزه در کشور شامل زورگیری، دزدی، اعتیاد و قاچاق مواد مخدر مويد این موضوع است.
حال باید دید دولت حسن روحانی که با شعار اعتدال توانسته عهده دار مسئولیت اداره کشور شود میتواند سر و سامانی به حوزه کار، تعاون و رفاه مردم دهد یا خیر.