عرصه سوم: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روزهای گذشته از مرز ۴ میلیون نفر عبور کرد، این در حالی است که آمار رسمی از بهبودی ۱.۵ میلیون نفر و مرگ حداقل ۲۸۰ هزار نفر در سراسر جهان خبر میدهند.
در چین که مدتها پیش مدعی کنترل ویروس شده بود بعد از مدتها تعداد مبتلایان جدید دو رقم شد و به عدد ۱۴ رسیده است، این در حالی است که در کره جنوبی نیز در روز گذشته ۳۴ نفر به تعداد مبتلایان اضافه شده است.
اما از ایران چه خبر؟
یادداشت شماره سیزده – ۱۱ مه ۲۰۲۰
مدیریت کرونا با جیب خالی
امروز دوشنبه بیست و دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ است در حالی که بیش از نیمی از ماه رمضان در سایه کرونا سپری شده است؛ مهم ترین واقعه هفته که بنظر ارتباطی هم با بیماری کرونا در کشور ندارد توییت آیت الله خامنهای بود که در تقدیر از امام سوم شیعیان وی را شجاع ترین چهره اسلام نامید که با فدا کردن خود برای مصلحت واقعی تن به صلح داد. آیا خبری در راهست؟! در هفته ای که گذشت رویدادهای زیر قابل ذکر است:
۱- وزیر آموزش و پرورش از بازگشایی مدارس از بیست و هفتم اردیبهشت ماه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فراهم کردن تمهیدات لازم در ضدعفونی کردن مدارس خبر داد و اضافه نمود حضور دانشآموزان اجباری نیست و تنها برای رفع مشکلات و سوالات از معلمان میتوانند به مدرسه مراجعه کنند.
۲- رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با انتشار کلیپی کرونا را دروغ بزرگ خواند و خبر از خیانت با بزرگ نمایی بیماری داد.
۳- جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته با حضور مجازی (ویدئو کنفرانس) آیت الله خامنهای برگزار شد در این جلسه حسن روحانی رئیس جمهور گزارشی از اقدامات و وضعیت کشور در ارتباط با موضوع کرونا ارائه نمودند همچنین آیت الله خامنه ای ضمن قدردانی از خدمات کادر پزشکی و بیمارستانی در این خصوص ایران را با کشورهای غربی مقایسه و موفق تر دانسته و در مورد زمان بازگشایی مساجد و اماکن مقدس خود را تابع نظر ستاد معرفی کرد.
۴- معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران نسبت به روند افزایشی کرونا در برخی شهرها و از جمله پایتخت هشدار داد؛ ماهر با اعلام اینکه به نظر میرسد که باید به سمت شرایط قرنطینهای شدیدتر پیش رویم، تاکید کرد: وضعیت فعلی به هیچ وجه مطلوب نیست. کاهش هزار نفر بستری به کمتر از ۳۰۰ مورد در روز، ناشی از قرنطینه، سخت گیریها و رعایت مردم بود که تا ۲۳ فروردین ادامه داشت. با ابلاغ پروتکلها و باز شدن اصناف، مردم پروتکلها را به دست فراموشی سپردند. شاید هم برای بازگشت مردم به جامعه اندکی زود بود.
۵- وزیر بهداشت در تناقض با صحبتهای معاون برنامه ریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با بیان اینکه آمار مرگ و میر کرونا روز بروز در حال کاهش است، گفت مسیر کرونا به سمت مهار و کنترل است. با همراهی مردم از خرداد به بعد روزهای بهتری خواهیم داشت. نمکی تاکید کرد انگلیس چندین برابر ما برای مقابله با کرونا خرج کرده است با این حال مرگ و میر و ابتلا به کرونا در این کشور چندین برابر ایران است. این در حالی است که ما با وجود تحریم و با جیب خالی و البته با همت و غیرت مردم، کادر درمان و… توانستیم یک پنجم کشورهای یاد شده ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا داشته باشیم.
۶- علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری اعلام کرد مراکز مذهبی و صنوفی مثل آرایشگاهها به تدریج بعد از ماه مبارک رمضان بازگشایی میشود. وی افزود خوشبختانه شاهد کاهش آمار مرگ اما افزایش شناسایی بیماریها در سراسر کشور هستیم؛ ما امروز به مرز گرفتن ۳۰ هزار تست در روز نزدیک میشویم و بنا داریم به یک و نیم میلیون تست برای تکمیل طرح غربالگری برسیم.
سخن آخر: دکتر محمدرضا یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه مفید طی یادداشتی که در رسانه ها منتشر شده میگوید «۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور درآمد کافی برای زندگی شرافتمندانه را ندارند» این در شرایطی است که با وقوع بیماری کرونا درآمد جمع وسیعتری کاهش چشمگیر داشته و ساختارهای اقتصادی ایران روز بروز بر اثر تحریمها ، فساد سیستماتیک و … شکننده تر می شود در این شرایط حتی کور سوی امیدی دیده نمی شود.
مدیریت کرونا با جیب خالی