عرصه سوم: پنجمین یادداشت دریافتی از روزهای قرنطیه را در حالی منتشر می کنیم که بنا بر اعلام حسن روحانی برخی مشاغل تنها تا ۱۵ فروردین تعطیل خواهند بود. در اروپا اما کشورهای خود را برای چندین هفته قرنطیه عمومی آماده میکنند.
ایمنی گلهای
امروز پنجم فروردین 1399 می باشد؛ بحثی که این روزها در فضای مجازی جلب نظر می کند عدم توجه عده ای از مردم به ماندن در خانه و پرهیز از تردد و سفر غیر ضروری می باشد نکته ای که جای تامل و موشکافی از جهات مختلف دارد :
۱- خاموش باش باد بی نیازی خداوند وزیدن گرفته !!! عطامک جوینی با نثری زیبا حکایتی از تسخیر بخار به دست چنگیز خان مغول دارد :” چنگیز خان پس از فتح بخارا حرمتی بر مسلمانی ننهاد و با اسب به مسجد جامع وارد شد از پی او دیگر مغولان نیز با اسب و یراق جنگی در مسجد منزل کردند و در آن بساط میگساری و طرب فراهم کردند . صندوق های قرآن را بر زمین ریخته و آخور اسبان ساختند. صفحات قرآن زیر سم اسبان پاره پاره می شد و تلخ تر اینکه مشایخ و علما و سادات و مجتهدان شاهد چنین حرمت شکنی بودند در این میان یکی از سادات که از این نادیده ها در عجب بود از خردمندی پرسید: مولانا این چه حالست؟ خردمند پاسخ داد: خاموش باش، باد بی نیازی خداوند است که می وزد ! ” علی طهماسبی پژوهشگر متون مقدس و اسطوره ها سخن این خردمند را این گونه تفسیر می کند : “خداوند نه به این جماعت علما و … نیاز دارد و نه به قرآن ها … ” این حکایت را از این جهت باز گفتم که حال امروز ما شیوع کروناست از قم انگار باز باد بی نیازی خداوند وزیدن گرفته …
۲- پاسخ به این سوال که چرا مردم ایران هشدارها را جدی نمی گیرند و با تمامی تاکیدات بهداشتی راهی سفر و بازارهای شوغ می شوند شاید در این نکته نهفته باشد که ایرانیان فاجعه را بعنوان بخش جدایی ناپذیر از زندگی خود پذیرفته و از قبل با آن خو گرفته اند ؛ بیکاری ، تورم ، سیل و سیلاب، زلزله ، مرگ در جاده های غیر ایمن ، پراید و هزاران مشکل دیگر خوفناک تر از کرونا بنظر می آیند.
۳- برخورد دو گانه حاکمیت نیز از مهمترین علل در تایید این موضوع می باشد؛ در مقابل ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست ظاهری دکتر نمکی وزیر بهداشت که سعی می کند توصیه های سازمان بهداشت جهانی و پلتفرم های بین المللی را در این خصوص ترویج داده و جاری نماید؛ رئیس جمهور محترم بعنوان ریاست واقعی ستاد قرار دارد که اعتقاد به قرنطینه و ایزولاسیون نداشته و طرفدار ایمنی گله ای می باشد؛ در ایمنی گله ای آدم های زیادی میمیرند که برای دولت مزایای خوبی دارد از جمله حذف آدم های ضعیف که هزینه بیمه و درمان دارند و دوم سرعت بخشیدن به خارج شدن از پیک بیماری، تایید این ادعا صحبت های خانم دکتر مهرناز اسدی فوق تخصص ریه و رئیس بخش ریوی بیمارستان امام خمینی در صدا و سیما می باشد که گفتند “کرونا در ایران پاندومی شده پس نگران نباشید همه میگیرند.” این یعنی ترویج بی خیالی ، شکستن قرنطینه و …
۴- فرا افکنی مشکلات ، رویه ای بوده که همیشه مسئولین بعنوان ساده ترین ابزار برای عدم کفایت خود به آن توسل جسته اند، کرونا ساخته دشمن است و تحریم ها مانع دسترسی به دارو و تجهیزات بهداشتی شده اما این بار تئوری توطئه در شرایطی که آمریکا و کشور های اروپایی خود قربانی ویروس کرونا هستند حتی نزدیکان فکری به حلقه حاکمیت را اقناع ننموده است.
در قرنطینه خانگی