عرصه سوم: کرونا در حالی با سرعت در نقاط مختلف دنیا به جهان گشایی مشغول است که آمار مبتلایان آن اکنون از ۲.۵ میلیون نفر عبور کرده و تاکنون حدود ۱۷۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. در برخی کشورها مانند ترکیه و آمریکا آمار مبتلایان با سرعت چشمگیری افزایش مییابد و در برخی کشورها پس از اعمال مدتها قرنطینه حالا شاهد کاهش شدت همهگیری این بیماری ویروسی هستیم.
اما از ایران چه خبر؟
یادداشت شماره نه – ۲۰ آوریل ۲۰۲۰
امروز دوشنبه اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ می باشد؛ از امروز بنا به نظر دولت ضمن رفع محدودیت های ترددهای بین استانی، کلیه کسب و کارها در تهران (شهرستان ها از هفته گذشته) به استثناء مشاغل پر ریسک به وضعیت سابق برگشته و در خصوص مراکز خرید مسقف و پاساژها مقرر شده تا ساعت ۱۸ فعالیت داشته باشند؛ ظاهرا کرونا با بی توجهی مسئولین و بخشی از مردم رنجیده خاطر شده و تصمیم به عقب نشینی گرفته است !!! بنابر این باید به کسب و کار پرداخت ، پس ما هم بیاییم وقایع اتفاقیه از یادداشت قبل تا امروز را مرور کنیم :
۱- مطابق گمانه زنی ها و انتظارات آمار روزانه اعلام شده از سوی سخنگوی وزارت بهداشت در مورد تعداد مبتلایان و درگذشتگان سیر نزولی داشته است و مشوق برگشت به وضعیت قبل از شیوع کرونا و افزایش رفت و آمدهای ضروری و غیر آن در مردم شده است.
۲- بله، بازار لایوهای اینستاگرامی در این شب ها گرم شده ، قرار نیست همه مثل هم فکر کنیم و یا شبیه به هم باشیم ما میتوانیم نظرات مختلفی داشته باشیم اما در کنار هم زندگی کنیم و حرف یکدیگر را بشنویم این یعنی هم زیستی مسالمت آمیز، حسن آقامیری روحانی خلع لباس شده و احلام خواننده زن خارج از کشور با هم حرف زدند بدون هیچ مشکلی یا رضا صادقی با کامران و هومن هر سه خواننده ، یک اتفاق مهم در جامعه ایرانی
۳- تولیت آستان قدس رضوی و سایر اماکن مذهبی از تهیه دستورالعمل بازگشایی حرم ها در نیمه اردیبهشت ماه خبر دادند تصمیمی منطقی و عادلانه با توجه به بازگشایی سایر صنوف
۴- ماجرای وام یک میلیون تومانی و اعلام لزوم داشتن سیمکارت به نام سرپرستان خانوار که متقاضی وام می باشند متاسفانه منجر به عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تجمع مردم در جلوی دفاتر فروش سیمکارت گردیده که می تواند عامل بالقوه گسترش بیماری باشد.
۵- از جمله مزایای شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی شکوفا شدن طبع شعر شاعران است که تا قبل از این سودای سرودن چنین اشعاری را نداشتند :
بنازم قدرتت، ناز شستت
شده برچیده بزم مرده خواری
چه ساده گشته رسم سوگواری
نشان دادی که علم از ثروت و مال
بود نیکوتر و بهتر به هر حال …
سخن آخر : شرایط پس از کرونا به چه صورت خواهد شد؟ شکی نیست که سنجش تاثیر کرونا در فروپاشی خیلی از نظام ها و باورها چه در مردم و یا در دولتمردان در ایران و جهان نیاز به فرصت بیشتری دارد چه بسا بزودی تغییرات جدیدی را ببینیم. یقیناً آینده به سمت بحرانی میرود که ابعاد زلزله اقتصادی و اجتماعی آن با توجه به بیکاری و کاهش شدید درآمد اقشار ضعیف جامعه فاجعه آمیز خواهد بود. آینده مه آلود است. بنابراین باید خود را برای هر اتفاق غیر منتظرهای آماده کنیم.
کرونا یا فروپاشی