عرصه سوم: شانزدهمین آیین ملی کوچه گردان عاشق در اغلب استان های کشور برگزار میشود. از ماههای پیش از رمضان، تیمهای شناسایی فعالیت های خود را آغاز کرده اند و قرار است با اجرای این طرح امسال 7000 خانواده نیازمند در سراسر کشور در حمایت غذایی طرح قرار گیرند.
به نقل از روابط عمومی جمعیت امام علی ، خانواده هایی که تحت حمایت طرح هستند از محروم ترین اقشار ساکن در محله های حاشیه و روستاهای دورافتاده در سراسر کشور می باشند. کلیه هزینه های اجرای این طرح از محل کمک های مردم نیکوکار تامین می شود. قابل ذکر است که توزیع این تعداد کیسه مایحتاج منوط به تامین هزینه آن در طول ماه رمضان توسط خیرین محترم می باشد.
برای آشنایی با فعالیت این طرح و یا مشارکت در آن به این لینک مراجعه کنید.
جمعیت مستقل امداد دانشجویی امام علی یک سازمان مردم نهاد غیر سیاسی و غیر دولتی می باشد که با هدف کاهش آسیب های اجتماعی از سال ۱۳۷۸ به صورت رسمی فعالیت می کند. همچنین این سازمان مردم نهاد از سال ۲۰۱۰ دارای مقام مشورتی در شورای امور اجتماعی – اقتصادی سازمان ملل متحد است. جامعه هدف خدمات امدادی جمعیت را کودکان و زنان آسیب دیده یا در معرض آسیب که اغلب ساکن محله های حاشیه و معضل خیز هستند، تشکیل می دهند. تمام اعضای جمعیت امام علی به صورت داوطلبانه و رایگان فعالیت می کنند و کلیه هزینه ها و برنامه های جمعیت از محل کمک های مردمی تامین می شود.
88 درصد درمان اعتیاد توسط سمنها انجام میشود
مدیرکل ورزش و جوانان همدان گفت: 88 درصد درمان اعتیاد توسط سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی صورت میگیرد و تنها 12 درصد آن از سوی بخش دولتی انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، سیدعبدی افتخاری به نقش مهم سازمانهای مردمنهاد در مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و ابراز داشت: 88 درصد درمان اعتیاد توسط سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی صورت میگیرد و تنها 12 درصد آن از سوی بخش دولتی انجام میشود. مدیرکل ورزش و جوانان همدان با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد نیز در این هفته برنامههای متعدد و متنوعی برگزار میکنند، افزود: سمنها نیز در برگزاری برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر حضوری فعال خواهند داشت.
در خبری دیگر معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان همدان گفت: طرح «طبیعت بدون سیگار» هشتم تیرماه با همکاری سازمان های مردم نهاد در پارک مردم همدان برگزار خواهد شد. به گزارش مهر اسدالله ربانی گفت : مهمترین هدف در برگزاری این طرح، تبیین اهمیت و توجه مردم به پاکسازی طبیعت در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون با همکاری سمن ها برنامه های فرهنگی از جمله برگزاری نمایشگاه، تهیه مستند، تهیه پوستر و طرح طبیعت بدون سیگار در حال برگزاری است، گفت: در حوزه آسیب های اجتماعی بیش از ده ها برنامه فرهنگی در دست اجرا است.
تجمع کارکنان ذوب آهن اردبیل مقابل استانداری؛ شانزده ماه زندگی بدون حقوق
کارگران ذوب آهن اردبیل در اعتراض به شرایط حقوقی خود و نگرفتن دستمزد بیش از ۱۶ ماه، در برابر استانداری اردبیل تجمع کردند. به گزارش سبلانه، کارگران ذوب آهن اردبیل که به گفته خود بیش از ۱۶ ماه است حقوق دریافت نکردهاند، در اعتراض به این وضع، در برابر استانداری اردبیل در خیابان امام خمینی اردبیل تجمع کرده و خیابان را بر روی خودروها بستند.
کارگران ذوب آهن که تعدادشان به یکصدنفر میرسید با در دستداشتن پلاکاردهایی، خواهان رسیدگی مسئولین به شرایط معیشتی و حقوقی خود بودند. این کارگران با زبان روزه و در آخرین روز بهار، خواسته های خود را به گوش مسئولین استان رساندند اما تجمع در خیابان و بستن راه بر خودروها، باعث ورود نیروی انتظامی به ماجرا شد. پس از آن پلیس تجمع کنندگان را متفرق کرد اما نحوه برخورد پلیس با تجمع کنندگان باعث ایجاد درگیری شد که در نتیجه آن چند نفر از کارگران مصدوم شدند و توسط آمبولانسهای اورژانس، به بیمارستان منتقل شدند. بعد از این درگیری ها تجمع کارگران در خیابان پایان یافت.
علی یکی از کارکنان ذوب آهن اردبیل در گفتگو با خبرنگار سبلانه با بیان این که در آستانه ماه مبارک شرمنده خانواده اش شده است، گفت: امیدواریم مسئولین استانداری و دولت محترم که مدام از تدبیر و امید حرف می زنند، برای ما کاری کنند و شرایط کارگران ذوب آهن را درک کنند. او در پایان گفت: ما انتظار زیادی از دولت نداریم جز آن که به وظیفه خود در قبال قشر کارگر عمل کند.
گزارشی از یک نشست ؛ ٢٠٠هزار دانشآموز افغان امسال به مدرسه میروند
انجمن حمایت از حقوق کودکان و زنان پناهنده و آواره – حامی – روز چهارشنبه سوم تیرماه، نشستی را با عنوان «نشست هماندیشی عدالت اجتماعی و آموزش کودکان پناهنده در ایران» برگزار کرد؛ نشستی که تعدادی از مسئولان دولتی و فعالان حقوق کودکان در آن حضور داشتند. فاطمه اشرفی، رئیس انجمن حمایت از حقوق زنان و کودکان پناهنده و آواره در ابتدای این نشست گفت: «ما اگر به دستور و فرمان گشاینده رهبری درباره تحصیل همه کودکان افغان در مدارس ایرانی، از نگاه کودکان افغانستانی که بعد از این به مدارس ایرانی راه پیدا میکنند، توجه میکنیم بیشک باید به سرمایههای انسانی عظیمی فکر کنیم که از این به بعد، سفیران فرهنگ و تمدن ایرانی در خاک کشورشان خواهند شد که با کمترین تلاش و هزینه مبلغ تمدن ما خواهند بود. قطعا بهبود زندگی افغانهای مقیم ایران میتواند انگیزههای جدی و بالاتری را برای بازگشت داوطلبانه و ادغام پایدارشان به کشورشان فراهم کند.»
او ادامه داد: «از حدود یکمیلیون افغانستانی دارای مدرک اقامتی معتبر، ٣۴٠هزار نفر به مدرسه میروند. اگر انتظار داشته باشیم تسهیلات بهطور همهجانبه برای همه کودکان لازم التعلیم و بازمانده از تحصیل افغانستانی در مدارس رسمی ایران فراهم شود، باید جمعیتی بیش از ۵٠٠هزار نفر را داشته باشیم که قاعدتا با چالشهای فراوان اجرایی، اداری، مالی و… روبهرو خواهیم شد و از این رو است که ضرورت دارد با هماهنگیهای میان بخشی همه با هم اعم از سازمانهای دولتی، غیردولتی و حتی بینالمللی که علاقهمند به موضوع کودکان پناهنده و مهاجر افغانستانی در ایران هستند، تلاش شود راهحل مشترکی برای اجرایی کردن این دستور ایجاد کنیم.»
رسول اسلامی، مدیرکل آسیای غربی وزارت امورخارجه دومین سخنران این نشست بود. او با بیان اینکه اصل آموزش اتباع غیرایرانی پذیرفته شده، گفت: «آمار باسوادان مهاجر افغان در سال ۵٨ ششدرصد بود و اکنون به بیش از ۶۰درصد رسیده است. یک میلیون اتباع افغان به صورت رسمی و یک و نیم میلیون نفر از آنان بهصورت غیر رسمی در جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که ۵۰درصد این جمعیت را کودکان زیر ۱۸سال تشکیل میدهند.»
محمدعلی صالحی، معاون اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور نیز با بیان اینکه ١٧هزار دانشجو از وزارت علوم و همچنین وزارت بهداشت فارغالتحصیل شدهاند، گفت: «فارغالتحصیلانی هستند که پزشک متخصص و حتی فوق تخصص شدهاند و اکنون نقش قابل توجهی در سازندگی افغانستان دارند.»
به گفته او اکنون ١٢هزار دانشجوی افغان در ایران درحال تحصیل هستند. معاون اداره کل حقوق اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان اینکه هر ساله جمعیت دانشآموزان افغان و پناهنده به کشور اضافه میشود، گفت: «٣۶٠هزار دانشآموز پناهنده در سال گذشته در مقاطع مختلف تحصیل کردند که میانگین هزینه هر دانشآموز یکمیلیون و ٨٠٠هزار تومان بوده است و پیشبینی میشود که در سال تحصیلی جدید و با توجه به دستور مقام معظم رهبری، حدود ٢٠٠هزار دانشآموز افغان به مدارس ما اضافه خواهد شد. بالاترین و انسان دوستانهترین اقدام مربوط به اقدامی است که مقام معظم رهبری در سال جاری اعلام کردند چنان که احتمال دارد تا ٢٠٠هزار دانشآموز پناهجو به آموزش و پرورش اضافه شده و تعداد دانشآموزان پناهجو به ۵٠٠هزار نفر برسد که با این آمار ما از نظر جمعیت دانشآموزی پناهندگان اولین کشور خواهیم بود.»
متن کامل این گزارش ده صفحه ای را می توانید از اینجا دریافت و مطالعه کنید. انجمن حامی یک نهاد غیر دولتی است که حمایت از زنان و کودکان آواره را در سرلوحه اقدامات و برنامه های خود قرار داده است. برای آشنایی بیشتر با این انجمن اینجا را کلیک کنید.