نامه بیش از صد تن از فعالان سابق دانشجویی به سران قوا در خصوص سوء قصد به عبدالله مومنی
عرصه سوم: به گزارش وبسایت کلمه ؛ بیش از صد نفر از اعضای سابق شوراهای مرکزی انجمنهای اسلامی دانشگاهها و دفتر تحکیم وحدت با نوشتن نامه ای سرگشاده خطاب به به حسن روحانی رییس جمهوری خواستار شناسایی، محاکمه و مجازات عاملین و آمرین(احتمالی) سوء قصد به جان عبدالله مومنی شدند.
شامگاه پنجشنبه ۲۵ دی ماه عبدالله مومنی، زندانی سیاسی سابق، در برابر منزلش با سلاح سرد مورد سوء قصد قرار گرفت. دو جوان موتورسوار که مقابل در ورودی منزل عبدالله مومنی، فعال سیاسی اصلاح طلب – در خیابان شادمان تهران- کمین کرده بودند، به او حمله کردند. خوشبختانه ضاربان نتوانستند آسیب جدی به این فعال سیاسی وارد کنند و تنها بر روی سینه او جراحتی سطحی ایجاد کردند.
عبدالله مومنی، از چهره های شاخص جنبش دانشجویی در دهه ۸۰ و سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) است که اسفند ماه سال ۹۲ پس از تحمل پنج سال حبس بی وقفه در زندان اوین آزاد شده بود. او در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال 88 از حامیان مهدی کروبی بود.
در بخشی از نامه فعالان دانشجویی آمده است :«نظر به اینکه برادر عزیز و ارجمندمان جناب آقای عبدالله مومنی پس از سپری کردن سالهایی مدید از عمر و جوانی خود در پشت میله های زندان، چند صباحی بیشتر نیست که دوران محکومیتش به اتمام رسیده و طبعآ مثل هر شهروند دیگر جمهوری اسلامی از حقوق شهروندی، آزادی و امنیت سایر شهروندان برخوردار است. مع الاسف مطلع شدیم در زمانی که هنوز اندکی از انبوه مرارت و رنج زندان سالیان، بر جان و دل او و خانواده اش التیام نیافته اخیرآ دستانی نابکار با سوء قصدی نافرجام حیات و زندگی این انسان آزاده و شرافتمند را هدف گرفته و با حمله به وسیله ی آلت قتاله قصد کشتن او را نموده اند.
بدینوسیله امضاکنندگان این نامه از آن مقامات ارجمند درخواست می نمایند تا دستور فرمایند مقامات ذیربط نسبت به شناسایی، محاکمه و مجازات عاملین و آمرین(احتمالی) این پروژه ی تروریستی اقدامات قانونی را معمول نموده و افکار عمومی را از نتیجه مطلع سازند.»
اعتصاب همزمان هزاران معلم در چند استان و چندین شهر
هزاران معلم در چندین شهر کشور در اعتراض به مشکلات معیشتی اقدام به اعتصاب و تجمع کردند. این معلمان معترض، پیش از این هم طوماری را با ۶۰۰۰ امضا برای رئیس مجلس ارسال کرده بودند.
به گزارش کلمه، این اعتصاب که در روزهای سه شنبه ۳۰ دی و چهارشنبه اول بهمن صورت گرفت، در چند استان کشور از جمله تهران، البرز، سمنان، کردستان، فارس و آذربایجان غربی با همراهی گسترده معلمان همراه بود. منابع خبری نزدیک به معلمان و گزارش دادهاند که در شاهرود، قزوین، اسلامشهر، رباط کریم، شهر قدس، کرج، شهریار، شیراز، شاهرود، سقز، بانه، مریوان و … معلمان به این اعتصاب بزرگ پیوستهاند.
اعتراض معلمان متوجه وضع معیشتی خود، بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش و خدمات ضعیف بیمه طلایی است. آنها میگویند «در حالی که بودجه برخی نهادهای خاص در سال آینده بیش از ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است، معلوم نیست دولت برای افزایش نزدیک به ۲۰ درصدی بودجه آموزش و پرورش چه توجیهی دارد.
در تاریخ هشتم دی ماه امسال جمعی از معلمان در نامهای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مطالبات و تقاضاهای خود را از مسئولان مطرح کردند. به دنبال این نامه واکنشهایی از سوی معلمان در خصوص بیان نیازها و دغدغههای خود به وجود آمد. در راستای رساندن مطالبات جامعه فرهنگیان به گوش مسئولان، معلمان و فرهنگیان برخی از مدارس در روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۳۰ دی ماه و ۱ بهمن ماه) در اقدامی مسالمت آمیز با عدم حضور در کلاسها خواستار توجه مسئولان و پیگیری مطالبات به حق خود شدند.
آنها در این اقدام که بر مسالمت آمیز بودن آن تاکید داشتند با بیان دغدغهها و نیازهای خویش خواستار رسیدگی هر چه سریعتر در خصوص وضعیت حقوقی و رفاهی خانواده بزرگ معلمان شدند. این تنها باری نبود که معلمان به مسوولان نظام نامه نوشتند. آنان در تاریخ ۲۳ دی ماه سال جاری نیز با امضای طوماری خطاب به رییس مجلس مشکلات خود را طرح کردند.
متن کامل طومار ارسالی شش هزار امضایی معلمان به رئیس مجلس که در روزهای گذشته به مجلس تحویل داده شده است را میتوانید در اینجا بخوانید
بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران در حال پیگیری است
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران گفت: موسس انجمن صنفی روزنامه نگاران بودهام و در حال حاضر به دنبال آن نیستم که انجمنی فعال شود که چند روز دیگر تعطیل شود.
به گزارش ایرنا وی افزود: من اگر وفادارتر از دیگران نباشم به اندازه آنها دلسوز هستم، آرام این مسیر را دنبال میکنم. این کار باید با مبانی حقوقی دنبال شود و به دوستان اطمینان میدهم که انشاءالله نتیجه خواهیم گرفت.
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران سندیکای سراسری روزنامهنگاران در ایران است، که در مهرماه سال ۱۳۷۶ پس از روی کار آمدن محمد خاتمی تأسیس شد. در ۴ تیر ۱۳۸۷ این انجمن توسط دیوان عدالت اداری به علت حکومتی «سست بودن پایههای تاسیس»، واجد انحلال اعلام شد. علی جنتی در ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ خبر رفع مشکل انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران را برای ادامه فعالیت داد. این انجمن که در دولت قبلی بنا بر شکایت وزارت اطلاعات از آن به دستور دادستان سابق کل کشور –سعید مرتضوی– بسته شده بود با پسگرفتن این شکایت منع قانونی برای فعالیت ندارد. انجمن اما به رغم این وعدهها هنوز بازگشایی نشده است.
خرافات درباره بیماری صرع حتی در میان قشر تحصیلکرده
مدیرعامل انجمن صرع ایران با اشاره به اینکه مشکلات فرهنگی برای بیماران صرع سنگینتر از بیماری آنان است، گفت: نداشتن آگاهی از بیماری و وجود خرافات در بین مردم حتی افراد تحصیلکرده هم مشاهده میشود.
به گزارش ایرنا حمیده مصطفایی در ادامه گفت: مشکلات فرهنگی و اجتماعی آنان موضوع مهم دیگری است که رسانهها نقش اساسی در رفع این معضل دارند و همه ما باید برای ارتقاء زندگی آنان تلاش کنیم.
مصطفایی با اشاره به اینکه این بیماری در تمامی گروههای سنی مشاهده میشود، اظهار کرد: کودکی بیشترین دوران شیوع این بیماری است.
مدیرعامل انجمن صرع ایران بیان کرد: کودکان مبتلا به این بیماری به دلیل مشکلات فرهنگی و انزوای شدید از امکانات محروم میشوند که این موضوع مشکلاتی را برای آنان بوجود میآورد. وی با اشاره به محدودیت بیماران صرع برای ورزشهای شنا، غواصی و کوهنوردی، بیان کرد: بیماران صرع همانند سایر اعضای جامعه با رعایت اصول ایمنی و در فضاهای ورزشی مناسب میتوانند ورزش کنند.
پیش بینی میشود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون نفر به بیماری صرع مبتلا باشند که اگر متوسط خانوادهها را ۴ نفر در نظر بگیریم حدود ۴ میلیون نفر در کشور با این بیماری در ارتباط هستند.
انجمن صرع ایران یک نهاد خیریه است و انگونه که در بخش معرفی وبسایت خود نوشته است یکی از قدیمیترین نهادهای مردمی است که عمر فعالیت آن به سالهای دهه ۳۰ بر می گردد.
یک هفته مهلت خانه موسیقی برای بازگشایی کلاسهای فرهنگسراها
حمیدرضا نوربخش در نشست ماهانه اعضای این خانه درخصوص تعطیلی کلاسهای موسیقی در فرهنگسراها گفت: از یک سال پیش که بحث تعطیلی این کلاسها مطرح شد، برخی مسائل و مشکلات مانند بحث تنزل کیفیت آموزش در فرهنگسراها مطرح شد، که ما هم آنها را قبول داشتیم و گفتیم این خواسته منطقی است و پذیرفتیم که آموزش ضعیف به هنرجو لطمه میزند و قرار شد خانه موسیقی در کنار آنها در جهت کیفیت آموزش، نظارت و تضمین آن، باشد.
به گزارش انجمن موسیقی ایران، وی ادامه داد: «حدود یک ماه قبل بر اساس قول شفاهی دوستان نشست خبری گذاشتیم و اعلام شد که بعد از ماه صفر کلاسها برقرار شود اما متاسفانه این قول تا به امروز عملی نشده است». نوربخش افزود: «ما در یک سال اخیر به مماشات و رفیق بازی متهم شدیم که چون ارتباطاتی داریم آنطور که باید، عمل نمیکنیم. ما احساس میکردیم واقعا مشکلاتی وجود دارد سعی میکردیم با تعامل اینها را حل کنیم اما تا امروز این قول عملی نشده است.»
مدیرعامل خانه موسیقی با اشاره به مهلت خانه موسیقی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: ما یک هفته دیگر هم تحمل میکنیم تا نظر و مشورتی را که برای استادان و مدرسان موسیقی فرهنگسراها دادیم، این کلاسها بازگشایی شود؛ چون حق شهروندان و وظیفه شهرداری است که از این امکانات استفاده کنند، اگر نشود ما وظایف صنفی خود را انجام خواهیم داد.
نوربخش افزود: در این مدت بارها میخواستند کمپینی درست کنند، تحصن کنند و طومار امضا کنند که ما گفتیم صبر کنید تا کیفیت و نظارت لازم اعمال شود و قول دادیم با همکاری دوستان در سازمان فرهنگی و هنری کلاسها بازگشایی میشود که امیدوارم تا یک هفته دیگر این کلاسها بازگشایی شوند.
در بخش معرفی خانه موسیقی آمده است که این نهاد به عنوان تشکیلات صنفی، غیردولتی و غیر سیاسی کلیه هنرمندان دست اندر کار موسیقی در رشتههای مختلف است که در سال ۷۹ و با انگیزه حفظ، گسترش، اعتلا، اشاعه و معرفی موسیقی و موسیقی دانان ایرانی تاسیس شده است.
مولاوردی: دولت بدون مشارکتهای مردمی موفق نخواهد بود
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با حضور در جمع تعدادی از مردان بهبود یافته از اعتیاد گفت: دولت بدون جذب مشارکتهای مردمی در تحقق اهداف خود موفق نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، «شهیندخت مولاوردی» چهارشنبه شب در جریان بازدید از مراحل آماده سازی سرای مهربانو توسط جمعیت مردم نهاد «طلوع بینشانها» این مطلب را عنوان کرد. این مرکز قرار است به زودی افتتاح شود و تعدادی از زنان آسیب دیده اجتماعی را در خود جای دهد.
وی افزود: در چارچوب برنامههای دولت برای جذب مشارکت مردمی و نهادهای مدنی به منظور توانمند سازی و مقابله با آسیبهای اجتماعی بزودی برای نخستین بار شاهد افتتاح سرای مهربانو خواهیم بود. معاون رییس جمهوری با بیان اینکه این مرکز با مشارکت سمنها و مردم راه اندازی میشود، ادامه داد: باور داریم دولت بدون جذب مشارکت مردمی در تحقق اهداف خود موفق نخواهد بود بنابراین برای هرگونه همکاری و حمایت در این زمینه اعلام آمادگی میکنیم.
وی با بیان اینکه به عنوان نماینده دولت در محل «سرای مهربانو» حضور یافتهام، اضافه کرد: حضور من نشان از توجه دولت به این موضوع دارد هرچند به سهم خود برای پیشبرد اهداف این مرکز کمک خواهم کرد.
خانه ای برای ۲۵۰ زن کارت خواب
نائب رییس هیات مدیره جمعیت طلوع بینشانها نیز در این مراسم گفت: سرای مهربانو که بزودی افتتاح خواهد شد شعبهای از موسسه طلوع بینشانها است که به زنان کارتن خواب و آسیب دیده اجتماعی به صورت رایگان خدمات ارائه میدهد. «سارا چرتابیان» با بیان اینکه این سرا ظرفیت پذیرش ۷۰ نفر را در فاز نخست دارد، افزود: البته در فاز دوم، این فضا توانایی پذیرش ۲۵۰ زن را خواهد داشت.
وی ادامه داد: سرای مهر دارای مساحتی حدود پنج هزار مترمربع است که در حال حاضر برای اجرای فاز اول این پروژه بخشی از آن در حال تعمیر، بازسازی و تجهیز است و این بازسازی نیز توسط مردان بهبود یافته سرای امید مردان انجام میگیرد. چرتابیان از دختران و زنان آسیب دیده اجتماعی به عنوان «دختران خدا» یاد کرد و گفت: افراد پس از ورود به سرای مهربانو تحت درمانهای روانی، آموزش و هویت سازی و فرآیند درمانهای پزشکی و دندانپزشکی و… قرار میگیرند تا طی این پروسه آماده بازگشت به خانواده و بدنه جامعه شوند، همچنین جمعیت طلوع بینشانها زمینه اشتغال زایی را نیز برای بهبودیافتگان در کارگاههایی مانند قالیبافی، خیاطی و سفال سازی و… ایجاد میکند.
۱۰ تا ۱۵
هزار کارتن خواب در تهران
مدیر عامل جمعیت طلوع بینشانها هم در این مراسم گفت: در سال ۱۳۸۴، تعدادی از مهرورزان با ایمان به بهبودی و با نیت حمایت و جلب اعتماد آسیب دیدگان اجتماعی و افراد بیخانمان و کمک به فرایند بهبودی، با توزیع تعداد محدودی غذا در میان آنها، آیینی را پایه گذاری کردند که اکنون پس از قریب به ۱۰سال، هر هفته، سه شنبه شب و بدون وقفه با نام «آیین مهرورزی» برگزار میشود.
اکبر رجبی مشهود اظهار داشت: توزیع غذا درواقع مجال و بهانهای است برای ایجاد ارتباط موثر با افرادی که به طور هم زمان با معضل کارتن خوابی و بیماری اعتیاد مواجه هستند. وی ادامه داد: در شهر تهران ۱۰ تا ۱۵ هزار کارتن خواب مرد و ۵۰۰ کارتن خواب زن وجود دارد در حالیکه این آمار همواره در حال افزایش است بطوری که تا چهار سال پیش تعداد زنان کارتن خواب در تهران ۲۰۰ نفر بود.
رجبی مشهود درباره هزینههای این مرکز توضیح داد: به جز هزینههای خوراک که ماهیانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است باقی هزینهها ارزشی است بدان معنا که خدماتی مانند پزشکی و آموزشی به صورت رایگان ارائه میشود. وی با تاکید بر کمکهای مردمی و خیران به این مجموعه گفت: این موسسه بیش از ۱۰ هزار عضو دارد و در حال حاضر به عنوان تنها حامی تخصصی در زمینه معضل کارتن خوابی، میکوشد تا با حفظ و اشاعه آیین مهرورزی نگاه جامعه را به موضوع اعتیاد و کارتن خوابی تغییرداده و کمک کند تا افراد بیشتری با مشارکت در این فرایند وارد چرخه درمان و بهبودی شوند.