عرصه سوم: بررسی ادواری جهانی پرونده حقوق بشری ایران از دقایقی پیش در مقر سازمان ملل در شهر ژنو آغاز شده است.
مشروح این جلسه به نقل از کمپین بین المللی حقوق بشر به شرح زیر است. این گزارش هر ده دقیقه یک بار به روز میشود. برای دیدن ویدیو پخش مستقیم به زبان فارسی اینجا کلیک کنید
ساعت ۸:۳۷ به وقت اروپای مرکزی
جلسه بررسی گزارش دوره ای حقوق بشر ایران در ساعت ۹ صبح به وقت ژنو با حضور هیات ایرانی در جلسه آغاز شد. درساعت ۹ صبح جواد لاریجانی به هیات همراه به جلسه وارد شد. پیش از او دهها تن از همراهان او ازقوه قضاییه، وزارت خارجه و همچنین سازمان های غیردولتی و همراه هیات ایرانی در جلسه حضور داشتند. پیش از آغاز جلسه خبرنگار بیبیسی فارسی از
محمدجواداردشیر لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه سخنان خود را با قرائت قرآن آغاز کرد. او گفت که باعث افتخار است که در جلسه ۲۷ ام شورای حقوق بشر شرکت کند. او گفت که ایران به شدت به مکانیسم یو پی ار ارزش قائل است. او همچنین گفت گزارش ملی ایران که به جلسه ارائه شده، چندین وزارت خانه و کمیسیون مجلس و همچنین قوه قضاییه به صورت فعال مشارکت کرده اند. او همچنین گفت که افراد مختلفی از هیات ایرانی گزارشهای خود را درحین جلسه ارائه خواهند کرد.
جوادلاریجانی گفت جمهوری اسلامی ایران به صورت کامل برای تقویت و حمایت حقوق بشر در سطح بین المللی مشارکت می کند. او گفت ایران همکاری کاملی با این مکانیسم سازمان ملل دارد: «از چهارسال پیش تلاش زیادی برای تقویت حقوق بشر بر مبنای چند فرهنگی کرده است. در حوزه ظریفیت سازی و آموزش حقوق بشر ایران فعالیت های عمده ای داشته از جمله آموزش قضا و کارکنان قوه قضاییه از جمله کارکنان زندان. این آموزش حقوق بشر همچنین برای نیروهای پلیس و خانواده های کارکنان دولتی هم مطرح بوده است. خواست مردم باید توجیه همه تصمیمات دولت باشد. » او گفت که رنگ و زبان و نژاد و مذهب هیچ کدام باعث تبعیض نمی شود و در ایران تبعیض وجود ندارد.
جوادلاریجانی گفت که تلاش زیادی برای تقویت سازمان های غیردولتی و احزاب سیاسی کرده است: « در چهار سال گذشته، تغییرات عمده ای در حوزه حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی رخ داده است.» او به برنامه های خانواده و همچنین بیمه و بهداشت اشاره کرد. در حوزه آموزش برای همه، او گفت تقریبا ۹۵ درصد جمعیت حتی در مناطق روستایی، مردم سواد دارند. او گفت که ایران جزو شش کشوری در جهان است که برابری در آموزش دارد.او همچنین به برنامه های حفاظت از کودکان در ایران اشاره کرد از جمله کارگروه ملی حمایت از حقوق کودک در دو سال گذشته. او گفت که ایران پروتکل الحاقی کنوانسیون حقوق کودک را در این زمان امضاء کرده است. او گفت که استقلال قوه قضاییه از قانون اساسی می آید که سه قوه از همدیگر مستقل هستند برای اینکه سوء استفاده از قدرت پیش نیاید. او گفت چنین وضعیتی برای عملکرد قوه قضاییه و حاکمیت قانون کلیدی است و همه شهروندان در پیشگاه قانون برابر هستند و می توانند وکیل بگیرد و شکنجه در ایران وجود ندارد.
جواد لاریجانی همچنین بازداشت های خودسرانه در ایران انکار کرد و گفت هیچ بازداشت خودسرانه ای در ایران وجود ندارد. او همچنین گفت که نظارت جدی بر روی کار دادگاه ها وجود دارد.
او سپس به تاسیس معاونت های مختلف مانند معاونت اطلاعات و آموزش های انجام شده برای قضات از طریق این معاونت اشاره کرد و گفت که دادرسی عادلانه در ایران انجام می شود. لاریجانی همچنین گفت که ایران با مکانیسم های مختلف سازمان ملل در فضلای احترام همکاری می کند. او همچنین به انتخاب احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه انتقاد کرد و آن را سیاسی خواند. او همچنین به تحریم های علیه ایران اشاره کرد و گفت چنین تحریم هایی به حقوق فرهنگی و اقتصادی صدمه زده است. او همچنین فعالیت ضدتروریسم ایران اشاره کرد و از کشتن دانشمندان هسته ای ایران یاد کرد و گروه مجاهدین ایران در این زمینه انتقاد کرد.
درحالی ایران در خصوص وضعیت اعدام متهمان مواد مخدری مورد انتقاد جامعه بین المللی است، جواد لاریجانی با اشاره با آمارهای بین المللی گفت ایران هشت برابر همه کشورهای جهان به کشف هرویین و تریاک اقدام می کند. او با «تروریسم مواد مخدر» خواندن این پدیده گفت که بیش از ۴۰۰۰ هزار نفر از شهروندان ایرانی جان خود را در راه مبارزه با مواد مخدر از دست داده اند.
او بار دیگر تاکید کرد که ایران به صورت کامل برای تقویت حقوق بشر در مکانیسم های بین المللی همکاری خواهد کرد. این درحالی است که از سال ۲۰۰۵ ایران از اجازه دادن به گزارشگرهای ویژه و گزارشگر های موضوعی سازمان ملل برای ورود به ایران خودداری کرده است.
پس از جوادلاریجانی کشورهای مختلف به اظهار نظر در مورد گزارش ایران پرداختند. هر کشوری ۱ دقیقه و پنج ثانیه وقت داشت.
آفریقای جنوبی با خوشامد گویی به دولت ایران، پیشنهاد کرد در زمینه اقلیت های مذهبی و برابر آنها اقداماتی انجام دهد. نماینده اسپانیا با اشاره به مساله مواددمخدر، گفت که ایران قانون مجازات خود را اصلاح کند و جرائم مواد مخدری را شامل اعدام نکند. او همچنین به همجنس گراها اشاره کرد و گفت که تحت قوانین ایران این افراد می تواند اعدام شوند و خواستار تغییر قوانین ایران شد. او همچنین خواستار حذف مجازات قطع دست و سنگسار شد.
نماینده مصر، با اشاره به آنچه تلاش های مثبت ایران خوانده شد، از ایران خواست که مکانیسم حقوق بشر ملی خود را تقویت کند. او همچنین در مورد کارگران مهاجر و کنوانسیون مربوطه خواستار اقدام ایران شد.
نماینده سودان به عنوان سخنرانی بعدی، تلاش های ایران را درزمینه بهداشت و آموزش ستود. او همه یک دقیقه خود را به ستودن اقدامات و گزارش ایران اختصاص داد. او به ایران پیشنهاد داد به اقدامات خود برای دفاع از حقوق شهروندانش در برابر تحریم ادامه دهد.
نماینده سوئد گفت که وضعیت حقوق بشردر ایران جدی است. او به تبیعض حقوقی علیه اقوام از جمله بهاییان اشاره کرد و همچنین به محدودیت های اینترنتی و همچنین شبکه های اجتماعی اشاره کرد و خواستار متوقف کردن آن شد. او خواست که روزنامه نگاران و محدویت های آنها متوقف شود.
نماینده سوئیس نسبت به وضعیت اعدام در ایران اشاره کرد و گفت مایه نگرانی است و به خصوص پرونده ریحانه جباری. او به ایران پیشنهاد کرد که همه کسانی را به خاطر تجمع مسالمت آمیز دستگیر شده اند آزاد کند.
نماینده کشور سوریه گفت به گرمی از حضور جوادلاریجانی استقبال می کند و گزارش ایران را جامع خواند. نماینده تاجیکستان، سری لانکا، مقدونیه و تونس و ترکمنستان از جمله دیگر نمایندگانی بودند که در ادامه صحبت کردند.
نماینده انگلیس پیشنهاد کرد که اعدام نوجوانان سریع متوقف شود. دوم پیشنهادکرد که همه زندانیان در همه مراحل تحقیقات به وکیل و مشاوره حقوقی دسترسی داشته باشند. گفت که انگلیس از افزایش اعدام به شدت نگران است. او همچنین به وضعیت روزنامه نگاران و زندانی کردن آنها انتقاد کرد. اعترافات اجباری و شکنجه ووضعیت بهاییان از مواد مورد انتقاد او بود.
نماینده آمریکا از ایران خواست که آزار روزنامه نگاران را متوقف کند و جیسون رضاییان را آزاد کند. او خواستار آزادی مذهبی و آزاد رضا عابدینی شد. او همچنین نگرانی عمیق آمریکا را نسبت به وضعیت مطبوعات و همچنین اقلیت های مذهبی ابراز کرد. او گفت که آمریکا از اینکه ایران اجازه نمی دهد که گزارشگر ویژه به ایران وارد شود نگران است.
نماینده اروگوئه سپس به تحولات مثبت در ایران در حوزه حقوق کودک اشاره کرد و گفت می خواهد بداند که چگونه در عمل از حقوق کودکان دفاع می شود. او خواستار ایران شد که دختران و زنان همچون پسران و مردان در برابر باشند و خواستار حذف اعدام شد.
در ساعت ۹:۱۰ به وقت اروپای مرکزی
نماینده ونزوئلا و نماینده ویتنام مواردی را در خصوص گزارش ایران ارائه و پیشنهاداتی مطرح کردند. نماینده ویتنام گفت که شاهد تلاش های دولت ایران درطی چهارسال گذشته بوده اند از جمله در مورد حقوق کودک و نظارت بر فعالیت های دادگاه ها.
نماینده یمن با خوشآمد گویی به جوادلاریجانی گفت که از گزارش جزیی ایران قدردانی می کند. نماینده افغانستان نیز اقدامات ایران برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران و به خصوص حمایت از مهاجران افغانی تقدیر کرد. نماینده الجزایر نیز همچنین گفت که از طرح های مختلف قانونی برای بهتر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران تقدیر می کند به خصوص در زمینه زنان و کودکان. او از ایران خواست که اقدامات لازم برای بهبود وضعیت جامعه مدنی صورت پذیرد.
نماینده آنگولا نیز گفت که اقدامات ایران درزمینه بهداشت و حفاظت از کودکان حمایت می کند. نماینده آرژانتین گفت که نگران وضعیت حقوق بشر در ایران است. او گفت پیشنهاد می کند که ایران اقدامات جدی انجام بدهد برای همکاری با مکانیسم های بین المللی حقوق بشر. او به اشاره به تبعیض علیه همجنس گراها و اقلیت های مذهبی انتقاد کرد و خواستار متوقف کردن شد. او گفت که موضوع توقف ایران بررسی کند.
نماینده ارمنستان نیز گفت که از اینکه جامعه ارمنیان ایرانی می توانند حقوق خود را داشته باشند قدردانی کرد. او پیشنهاد کردکه ایران از طرح هایی که گفت وگو بین اقوام و فرهنگ ها و مذاهب مختلف می کند حمایت کند.
نماینده استرالیا گفت که ایران مجازات اعدام و به خصوص اعدام نوجوانان را متوقف کرد. آزادی بیان، انجمن ها را احترام بگذارد و روزنامه نگاران و زندانیان سیاسی را آزاد کند. او همچنین خواست ایران مطمئن کند که به آزادی اقلیت های مذهبی احترام می گذارد و همچنین خواست گزارشگر ویژه به ایران سفر کند. نماینده اتریش، همچنین با اشاره به سخنان روحانی در مورد اقلیت های مذهبی گفت امیدوار است همه اقلیت های مذهبی را احترام بگذارد. او گفت که امیدوارم است که کسانی که حمله اسیدی کرده اند را ایران به عدالت بسپرد. نماینده اتریش پیشنهاد کردکه به تبعیض علیه همه اقوام و مذهب ها مثل بهایی ها و صوفی ها و دراویش پایان دهد. اعدام علیه نوجوانان را علیه متوقف کند و همچنین کنوانسیون شکنجه را بپذیرد.
نماینده بحرین نسبت به وضعیت اقلیت های مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرد. او گفت ایران همه اقدامات لازم را انجام بدهد که اقلیت های مذهبی از آزادی های همه شهروندان برخوردار باشند. نماینده بنگلادش ایران مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه با مساله فقر در برخی از مناطق مواجه است و همچنین ترک مدارس توسط دختران در مناطق مختلف و خواستار اقداماتی در این زمینه شد.
نماینده بلژیک، بولیوی، بوتان، بوسنی، برزیل، برونئی، بورکینافاسو، بروندی، کانادا، چاد، شیلی، چین، کاستاریکا، کوبا و قبرس کشورهای دیگری بودند که د یک دقیقه پیشنهادات و نظرات خود را مطرح کردند.
نماینده برزیل گفت پیشنهاد می کند که ایران در خصوص خشونت علیه زنان در عموم در هر شکلی ایران اقدامات لازم انجام بدهد و با اشاره به اسیدپاشی های اخیر گفت که خواستار برخورد ایران با این موضوع و همچنین موضوعاتی مانند اقلیت های مذهبی و وضعیت روزنامه نگاران است. نماینده کانادا به ایران پیشنهاد کرد که همه کسانی را که در اوریل ۲۰۱۴ به زندان اوین حمله کردند پاسخگو کند. او پیشنهاد کرد که اعدام فقط برای جرائم جدی استفاده شود و هیچ گاه برای نوجوانان به کار برده نشود. او علاوه بر موضوع زنان و مشارکت آنها به موضوع آزادی بیان پرداخت و خواستار رفع تبعیض بر مبنای جنسیت شد.
در ساعت ۱۰:۳۵ به وقت اروپای مرکزی
پاسخ های جواد لاریجانی و اعضای هیات همراه
پس از اظهار نظر کشورها جواد لاریجانی به اظهار در مورد پیشنهادات کشورها پرداخت و گفت با اینکه ممکن است با خیلی ازپیشنهادات موافق نباشد ولی از نفس پیشنهادات استقبال می کند. او سپس از دکتر امیری به عنوان قاضی و یکی از مسوولین دولتی خواست که اظهارات خود را مطرح کند. او سخنان خود را به فارسی آغاز کرد ولی رییس جلسه او را متوقف کرد و گفت مترجم وجود ندارد. اما با آمدن مترجم به کار خود ادامه داد. او گفت که در ایران تجمعات مسالمت آمیز مجوز می گیرند و فعالیت انجمن ها آزاد است. او گفت با انتخاب روحانی او یکی از همکارانشان را که به اقوام تعلق دارد به عنوان دستیار در زمینه اقوام انتخاب کردند و طی یک سال اخیر او با سفر به استان ها جلسات مختلفی با اقلیت ها برگزار کرده است. او در سال گذشته ۳۳۵ نفر از مدیران استانی و شهرستانی به در پست های کلیدی از اهل سنت انتخاب شدند. او گفت دبیر امنیت ملی عرب و بنده به عنوان قائم مقام وزیر کشور به قوم کرد تعلق داریم. او گفت که اقوام از صحبت کردن به زبان محلی آزاد هستند. او گفت در جمهوری اسلامی ایران به سازمان های مردم نهاد توجه ویژه ای می شود. او گفت ۱۷ هزار سازمان مردم نهاد مجوز فعالیت گرفته اند که در موضوعاتی مانند حقوق بشر و محیط زیست فعالیت می کنند. او سپس به اینکه همه مسوولین ایران براساس رای مردم انتخاب می شوند اشاره کرد. او گفت میانگین حضور مردم در انتخابات بیش از ۶۰ درصد بود. او از حق آزادی و انتخابات دموکراتیک در ایران سخن گفت و گفت انتخابات را هیات های اجرایی برگزار می کنند که اعضای آن معتمدین مردمی هستند.
جوادلاریجانی سپس گفت که از یکی از همکارانش و روزنامه نگاران مشهور به تعبیر او به عنوان دکتر انتظامی دعوت کرد نظراتش را بگوید. او گفت از زمان آمدن روحانی پیشرفت های جدی دروضعیت مطبوعات پیش آمده است. او گفت پیشینیه قانون مطبوعات به ۱۰۷ سال قبل بر می گردد و حقوق مطبوعات قبل از حدود آمده است. او گفت طبق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی حق ندارد به سانسور در مطبوعات و اعمال نفوذ در مطبوعات اقدام کند. او گفت در قانون مطبوعات حقوق رسانه ها و روزنامه نگاران لحاظ شده و بر آزادی بیان تاکید شده مشروط بر نبود افترا و نقض حقوق شخصی افراد و …. او همچنین از هیات منصفه در دادگاه های مطبوعاتی گفت. او نظارت بر مطبوعات را در کمیته نظارت بر مطبوعات تشریح کرد. او گفت ترکیب این هیات نشان می دهد سازوکارهای لازم برای جلوگیری از فشار دولت بر مطبوعات تعبیه شده است. او گفت ۶۱۰۰ نشریه مجوز گرفته که نیمی از آن منتشر می شود. او گفت ۲۴۰۰ عنوان در دو سال گذشته و یک هزار آن در یک سال گذشته مجوز گرفته اند. او گفت سی درصد نشریات کشور به صورت محلی است و حدود ۱۰۰۰ نشریه در مناطق مرزی و با گویش ها و زبان های محلی است. او گفت در یک سال گذشته ۱۳۰ نشریه با مدیریت زنان امکان انتشار پیدا کرده است. او همچنین گفت ۶۲۹ خبرنگار خارجی در یک سال گذشته از ایران دیدارکرده اند و دفاتر نشریات خارجی در ایران نیز افزایش پیدا کرده است.
دکتر صادقی معاون قوه قضاییه پس از آقای انتظامی سخن گفت. او به عدالت قضایی اشاره کرد و گفت «خداوند به ما فرمان داده است که امانت را به صاحبانشان برگردانیم حتی اگر به زیان خود ویا بستگانمان باشد. او می گوید که حتی در میان دشمنانتان عدالت ورزید.» این روحانی، سپس به شرح برخی از مفاهیم دینی و تجلی آن در قوانین ایران از جمله علنی بودند محاکمات، لزوم مستند بودن احکام به قانون، اعاده حیثیت از متهمان در صورت اشتباه و .. را به عنوان بخشی از قوانین تجلی بخش از مفاهیم مذهبی برشمرد. او گفت در راستای تامین حقوق متهم و شاهد و جامعه نوآوری های زیادی در قوه قضاییه صورت گرفته است از جمله رعایت حقوق شهروندی در همه مراحل دادرسی، تشکیل پلیس و داگاه ویژه کودکان، امکان مداخله سازمان های مردم نهاد در مراحل دارسی، و لزوم حضور وکیل در همه مراحل دادرسی از بازداشت و تحقیقات تا انتها.
او گفت بیشتراز ۸۰ درصد کشفیات مواد مخدردر ایران متعلق به ایران و بنابراین قابل فهم خواهد بود که ۸۰ درصد مجازات های در این زمینه متعلق به ایران باشد. او گفت کسی به خاطر مذهب دستگیر و زندانی نمی شود مگر اینکه به خاطر جاسوسی و همه از همه حقوق مربوط بهره مند هستند.
جوادلاریجانی گفت که خیلی واضح است که ایران تلاش زیادی برای همکاری با مکانیسم یو.پی.ار انجام می دهد چون مکانیسم منحصر به فردی است که همه کشورهای جهان موقعیت برابری دارند: « هر چه بیشتر سرمایه گذاری کنیم که این روند غنی شود حقوق بشر بیشتر به دور از تعصب و گزینش تقویت می شود.» او سپس به برخی از نگرانی ها پاسخ داد. او گفت در بسیاری از پیشنهادات و انتقادات در مورد ریحانه جباری و اعدام اوست. او سپس به توضیح این پرونده پرداخت و گفت هفت سال پیش یک دختر معشوق خود را کشت. او گفت که جباری وکلای زیادی داشت و قضات بسیاری در گروه های مختلفی او را قضاوت کردند و او از خود دفاع کرد و دادگاه در نهایت حکم داد که قتل از درجه اول است. او گفت این قصاص است و حق خصوصی قربانی و خانواده اوست. او گفت که لابی زیادی کرده اند که بخشش خانواده قربانی را به دست بیاورند. او گفت دلیلش شاید این بوده که تبلیغات شدیدی بوده که علیه این پرونده بوده است. او گفت که در جلسه با پسر این مقتول خواستار بخشش شده است. او گفت پسر او گفته است که آنها می خواسته اند این کار را بکنند اما به خاطر تبلیغات رسانه ها این کار را نکردند. او گفت که متاسف است که دوشهروند ایرانی جان خود را از دست داده اند. او پیشنهاد کرد که کشورهای غربی به قصاص نگاه کنند. او گفت که کشورهای غربی باید قبول کنند که کشورهای دیگر هم نوع خوب زندگی خودشان را دارند و نباید از کشورهای دیگر بخواهند روش آنها را بروند. او همچنین به مساله همجنس گرایی اشاره کرد و گفت حتی در آمریکا برای پنجاه سال به عنوان بیماری نگاه می شد. او اضافه کرد که ناگهان که همجنس گرایی حقوق بشر شد حالا از همه کشورها می خواهند که این مساله را برگیرند. او در مورد ریحانه جباری گفت که هیچ کسی در این پرونده نگفت که مشکل قوه قضاییه ماچه بوده و فقط گفتند که قوه قضاییه اشتباه می کند….
در ساعت ۱۱:۰۵ به وقت اروپای مرکزی
ادامه سخنان نمایندگان کشورها
نماینده چین به اقدامات ایران در زمینه فقر و بهداشت و فراهم کردن الکتریستیه به شهروندان در مناطق روستایی اشاره کرد و همچنین از تاثیرات تحریم برای حقوق افراد جامعه ایرانی سخن گفت. او از ایران خواست که کیفیت خدمات عمومی را به خصوص در مناطق روستایی افزایش دهد.
نماینده کاستاریکا خواستار اجازه ورود به گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران شد و همچنین خواستار متوقف کردن حکم اعدام شد. نماینده قبرس خواستار توقف حکم اعدام در ایران شد. نماینده کشور چک از خواستار اقداماتی برای جلوگیری از آزار و اذیت روزنامه نگاران شد و همچنین خواست به پروتکل های شکنجه بپردازد و همچنین ایران اعدام را متوقف یا حداقل در مورد نوجوانان متوقف کند. او همچنین خواستار آزادی اقلیت های مذهبی و قومی در ایران شد.
نماینده دانمارک گفت از گزارش مربوط به شکنجه و بازداشت های خودسرانه نگران است. او همچنین نسبت به نبودن وکیل برای متهمان در مراحل مختلف سخن گفت وخواستار تغییر آن شد. موضوع اقلیت های جنسیتی و اقلیت های مذهبی همچون بهایی مورد توجه او قرار گرفت. او خواستار این شد برنامه های نفرت آمیز علیه بهاییان پخش کردن متوقف شود و همچنین از حقوق برابر نسبت به بقیه شهروندان برخوردار باشند.
نمایندگان فلسطین، ارتیره، استونیا، اتیوپیا، فنلاند، فرانسه، آلمان، غنا، یونان، گواتمالا، مجارستان، ایرلند، هند، اندونزی از دیگر کشورهایی بودند که به نوبت به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند. نماینده یونان به اینکه زنان به همه عرصه های زندگی از جمله ورزش اشاره کرد که بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. نماینده ایرلند نسبت به تبعیض اقلیت های مذهبی مثل بهایی ها و همچنین استفاده فزآینده از از اعدام انتقاد کردو خواستار توقف آن است. او گفت که ایران باید تضمین کند کسی را زیر هجده سال به اعدام محکوم نمی کند. نماینده اسرائیل گفت که نماینده ایران بخواهد که به اسم کشورش احترام بگذارد. نماینده اسراییل نیز نسبت به افزایش بیشتر از ۸۰۰ نفر در ایران انتقاد کرد و همچنین از ایران خواست از اعدام افراد زیر ۱۸ سال جلوگیری کند. اینکه زنان می توانند در سن ۹ سالگی ازدواج کنند و همچنین تبعیض براساس جنسیت از موارد مورد انتقاد او بود و خواستار توقف تبعیض ایران در این زمینه ها شد. نماینده ایتالیا به ایران پیشنهاد کرد که اعدام نوجوانان را متوقف کند. او گفت که سن ازدواج زنان و مردان را به ۱۸ سال ارتقاء دهد. او گفت که همه حقوق برای افراد اقلیت های مذهبی از جمله بهایی ها باید توسط دولت ایران در نظر گرفته شود.
نماینده ژاپن دو پیشنهاد داد که ایران در مورد دستگیری روزنامه نگاران اطلاعات بیشتری ارائه کند. دوم ایران اقداماتی انجام دهد که دسترسی عمومی به اینترنت را افزایش دهد.
در ساعت ۱۲:۰۴ به وقت اروپای مرکزی
نماینده هلند گفت به سختی با اعدام مخالف است و تعداد اعدام ها نگران کننده است. او پیشنهاد کرد که دولت ایران تضمین بدهد که جریان آزادی اطلاعات و اینترنت وجود دارد و افراد به خاطر ابراز عقیده زندانی نمی شوند. او همچنین به موضوع اقلیت های قومی و مذهبی پرداخت و خواستار آزادی فعالیت های آنها و توقف تبعیض علیه آنها شد. نماینده نیوزلند به قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، تبعیض علیه اقلیت های مذهبی پرداخت و در این زمینه توصیه هایی مطرح کرد. نماینده نیجریه خواستار آزادی همه وکلا و فعالان حقوق بشر شد.
نماینده کشور نروژ گفت که عمیقا از تعداد بالای اعدام نگران است و از ایران خواست که اعدام را متوقف کند. او همچنین خواستار توقف اعدام در ملاء عام شد. او همچنین از ایران خواست که فضای عمومی را باز کند. او از ایران خواست همه اعضای شهروندان از حقوقی که در قانون اساسی ایران مطرح شده برخوردار باشند از جمله آزادی بیان ازادی انجمنی و ازادی سیاسی و همچنین همه اقوام مذهبی و قومی از حقوق برخوردار هستند.
در ساعت ۱۲:۱۰ به وقت اروپای مرکزی
بعد از نماینده نروژ، نمایندگان کشورهای، عمان، پاکستان، پاراگوئه، پرو، لهستان، پرتغال، قطر، جمهوری کره، رومانیا، فدراسیون روسیه، سنگال، سیرالئون، سنگاپور، اسلوواکی، اسلوانی، ازبکستان و مکزیک سخن می گویند.
نماینده پاراگوئه که اخیرا به شورای حقوق بشر پیوسته و می تواند در خصوص مکانیسم های ویژه تاثیر گذار باشد گفت که ایران را تشویق می کند که ایران پروتکل های بین المللی را امضا کند. او گفت متاسف است که قانون مجازات اسلامی ایران همچنان سنگسار را همچنان نگه داشته است. او خواستار که تبعیض علیه زنان باید اولویت باشد. او پیشنهاد کرد که ایران سنگسار را به عنوان یک مجازات بردار و همچنین مطمئن سازد که افراد زیر ۱۸ سال حکم اعدام دریافت نمی کنند. نماینده لهستان هم خواستار همکاری بیشتر ایران با مکانیسم های بین المللی شد. او خواستار پاسخ مثبت به مکانیسم های ویژه سازمان ملل شد و خواستار توقف حکم اعدام شد. او همچنین خواست که سن ازدواج به ۱۸ سال ارتقاء پیدا کند و اینکه مطمئن سازد که ازدواج با توافق دو طرف انجام می شود. نماینده پرتغال هم از اینکه گزارشگران ویژه نمی توانند از ایران دیدار کنند اظهار تاسف کرد. او همچنین خواستار توقف حکم اعدام شد. نماینده رومانی پیشنهاد کردکه حق دسترسی به دادگاه عادلانه و همچنین دسترسی به وکلا برای همه برقرار است و اینکه آزادی مذهب در کشور وجود دارد.
در ساعت ۱۲:۲۸ به وقت اروپای مرکزی
نماینده رومانی پیشنهاد کردکه حق دسترسی به دادگاه عادلانه و همچنین دسترسی به وکلا برای همه برقرار است و اینکه آزادی مذهب در کشور وجود دارد. روسیه هم پیشنهاد کردکه ایران قدم های مثبتی برای ایجاد سیاست هایی به منظور از بین بردن خشونت خانگی بردارد و همچنین مطمئن سازد که بازداشتگاه ها شرایط مناسبی دارند.
کشورهای ترویکا فیلیپین رومانی و آرژانتین پیشنهادات را جمع آوری و به صورت گزارش درخواهند آورد و در چهارم نوامبر به ایران ارائه خواهند کرد.
پاسخ های جواد لاریجانی
جوادلاریجانی در پاسخ به انتقادات بسیار زیاد در خصوص وضعیت بهاییان در ایران گفت که در ایران نه تنها دانشجوی بهایی بلکه استاد دانشگاه بهایی وجود دارد. او گفت که ایران خیلی چیزها برای گفتن دارد و خیلی چیزها برای یاد گرفتن.
این گزارش هر ده دقیقه یک بار به روز می شود.