حمید رسائی نماینده تهران و از اعضای فراکسیون جبهه پایداری و از موسسان جریان اخیر دلواپسان، یکی از قانونگذاران مجلس است که برنامه سفر او به برزیل برای بررسی پرونده فساد در فوتبال ایران یکی از بحثهای روز رسانهها و نمایندگان مجلس در ایران است.رسائی از طلبههای نزدیک به آقای مصباح یزدی است که یکی از خبرسازترین چهرههای مجلس ایران بوده است. حمایتهای وی از دولت محمود احمدی نژاد و سرکوب جنبش سبز، وی را تبدیل چهره شاخص این جریان بویژه در مجلس کرده است. کمیسیون تخصصی وی در مجلس اصل 90 است. کمیسیونی که وظایف مجلس برای نظارت بر دستگاههای اجرایی کشور را بر دوش دارد. او همچنین مدیر مسئول نشریه 9 دی است.
اما رسایی چگونه به مجلس ایران راه یافت و قانونگذار شد. رسایی تنها 10 سال داشت که انقلاب 57 به ثمر رسید. نخستین سابقه از فعالیتهای سیاسی وی به عضویت او در بسیج محله باز میگردد. رفت و آمدها به پایگاه بسیج مسجد سادات اخوی در خیابان ایران پای او را به جبهههای جنگ باز کرده و سپس در سال 1367 تحصیل در حوزه علمیه قم را آغاز میکند.
طلبه جوان پای درس روحانیونی چون سید احمد خاتمی و مکارم شیرازی فقه آموخت و سپس به عنوان روحانی مبلغ عازم کشورهایی چون لبنان، بلغارستان، فلیپین، پاکستان، آلمان، یونان، ایتالیا و چند کشور آفریقایی شد.
در سال 71، رسائی جذب سپاه پاسداران شد و در مرکز تحقیقات سپاه فعالیت کرد. محصول تحقیقات وی در سپاه کتابی است که “روحانیت و سلامت در انتخابات” نامیده شده است. این کتاب در سال 1374، یعنی پیش از انتخابات مجلس پنجم منتشر شد و سرآغازی بود بر فعالیتهای رسمی این طلبه بسیجی. او تا کنون 15 کتاب تدوین کرده که همگی از سوی انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر جریان شناسی تاریخ معاصر ایران منتشر شده است .
آقای رسایی از جمله نمایندگانی است که فعالیت سیاسی وی بر فعالیتهای او در بخش جامعه مدنی برتری داشته است. اما با این حال وی از حامیان جدی لایحه حمایت از خانواده بود. وی در سال 89 خواستار بازپس گیری خانه تاریخی ریچارد فرای شده بود. وی همچنین از حامیان تعطیلی خانه سینما بود . وی مدعی بود خانه سينما تبديل به مجموعه سياسي شده بود.
رسایی اخیرا موضعگیری مشخصی نیز درباره حجاب و اعدامها داشته است. به گفته وی دلیل اصلی تحریم ایران مسئله هستهای نیست بلکه به خاطر اعدام و حجاب اجباری است. در واقع رسایی به زبان دیگری میخواهد بر اهمیت مسئله اعدام و حجاب اجباری تاکید کند و خود را از حامیان آن میداند.
این بررسی نشان میدهد آقای رسایی هیچگونه فعالیتی در مجلس که مستقیما به مسائل و مشکلات جامعه مدنی مربوط شود نداشته است.