نام:
احمد
نام خانوادگی:
علیزاده
نام پدر:
مشهد
تاریخ تولد:
۱۳۱۸
تاریخ فوت:
در قید حیات
محل تولد:
سوادکوه-مازندران
تحصیلات:
کارشناسی ارشد حقوق
محل تحصیل:
اطلاعی یافت نشد
نوع عضویت:
حقوقدان
سال ورود:
۱۳۶۸
سن ورود:
۵۰ سال
مدت حضور:
۱۲ سال
دوره:
دوم/سوم
سمت:
بدون سمت


جنتی کمتر در ردیف علمای مبارز دهه چهل و پنجاه، شناخته می‌شود. او سه بار توسط ساواک دستگیر می‌شود و برای مدت دو سال به اسدآباد همدان تبعید می‌شود. پس از انقلاب و با تشکیل شورای نگهبان در سال ۱۳۵۹، با حکم آیت الله خمینی بر یکی از کرسی‌های شش گانه فقهای شورای نگهبان تکیه زد و دیگر این صندلی را به کسی واگذار نکرد. با روی کار آمدن آیت الله خامنه‌ای، سکاندار اصلی شورای نگهبان شد. آیت الله جنتی با وجود کهولت سن، هنوز کرسی خود را در شورای نگهبان حفظ کرده و اخیرا در ۲۶ تیر ۹۸ برای یک سال دیگر دبیر شورای نگهبان شده است.  با قدرت گرفتن او در شورای نگهبان، قلع و قمع مخالفان و رقبا در انتخابات شروع شد. برخورداری از حمایت قاطع رهبری این فرصت را به او داد تا اکثر اعضای مجمع روحانیون مبارز و بعدها چهره های معروف به اصلاح طلب را از مجلس پاکسازی کند. او از امامت جمعه قم به امامت جمعه تهران رسید و سمت دبیری شورای نگهبان را از آن خود کرد. ویژگی که او را به چهره محبوب بیت رهبری تبدیل کرد، «بی تعارفی او با دوست و دشمن» بود، به‌ طوری‌که در رد صلاحیت افراد حتی به دیگر اعضای شورای نگهبان هم رحم نکرد. رد صلاحیت احمد علیزاده برادر محمدرضا علیزاده پرسابقه ترین عضو شورای نگهبان است. او در مجلس اول توانست از حوزه انتخابیه سوادکوه و قائم‌شهر وارد مجلس شود و به مدت ۴ سال به عنوان عضو کمیسیون قضایی مجلس فعالیت کند. پس از آن در ۹ آبان ۱۳۶۴ از سوی مجلس دوم به عنوان دادستان دیوان محاسبات اداری انتخاب شد و تا پایان مجلس سوم در این سمت ماند. 

او در سال ۱۳۶۸ توسط شورای عالی قضایی به مجلس معرفی شد و توانست موافقت مجلس را برای حضور در جمع حقوقدانان شورای نگهبان جلب کند. او تا سال ۱۳۸۰ به عنوان عضو حقوقدان در شورای نگهبان فعالیت می‌کرد. او به همراه محمدرضا برادر کوچکتر خود همزمان و به مدت ۱۲ سال در عضویت حقوقدانان شورای نگهبان بودند. این دو برادر از حامیان طرح ادامه ریاست جمهوری هاشمی در سال ۷۶ بودند: «آقایان احمد و محمدرضا علیزاده از شورای نگهبان آمدند. پیشنهاد و اصرار داشتند، ترتیبی بدهند که در دوره بعد، رییس ‏جمهور باشم؛ نپذیرفتم. در مورد برنامه نظارت بر انتخابات گزارش دادند و نظرم را خواستند. گفتم سعی کنند، کسی بی‌‏جهت رد نشود.»

نگرانی آنها از پایان ریاست جمهوری هاشمی اینجا به پایان نمی‌رسد تا جایی که چند ماه قبل از پایان دوره هاشمی مجددا به دیدار او می‌روند: «آقای عبدالله نظری، از علمای مازندران و احمد و محمدرضا علیزاده، از اعضای شورای نگهبان آمدند. برای عمران منطقه سوادکوه استمداد کردند و اظهار نگرانی برای شرایط بعد از من داشتند و از مدیرکل اطلاعات استان مازندران شکایت نمودند.»

از سرنوشت احمد علیزاده پس از خروج از شورای نگهبان خبری در دست نیست. 

سوابق: نماینده مجلس شورای اسلامی، دادستان دیوان محاسبات، معاون رئیس قوه قضائیه و مدرس دانشگاه