عرصه سوم: در آستانه نوروز و فصل زیبای بهار، جمعی از هنرمندان ایرانی پایه گذار اقدامی نیکوکارانه شدند تا یک «سین» دیگر به هفت سین سفرههای نوروز بیفزایند. «سین هشتم سرپناه» جریانی است که توسط دو هنرمند پر آوازه سینمای ایران، رخشان بنی اعتمادی و رضا کیانیان پایه گذاری شد تا در آستانه نوروز جوایز خود را برای زنان و مردان بیسرپناه به حراج بگذارند. پرویز پرستویی، بهمن فرمان آرا و حسین پاکدل و برخی دیگر از هنرمندان تا کنون به این جریان پیوستهاند. اکنون نیز فاطمه معتمد آریا به دیگر همکاران نیکوکار خود پیوسته است.
معتمد آریا در این زمینه به خبرگزاری مهر میگوید: با جریان محترمی که هفته گذشته توسط خانم بنی اعتماد آغاز شد و آقای کیانیان هم آن را پی گرفت، من هم همراه خواهم شد و عزیزترین جایزهای که تا امروز گرفتهام را به زنان و مردان سرزمینم که از محلی برای سکونت محرومند و تنها سقف و سرپناهشان آسمان است، پیشکش میکنم و جایزه جشنواره فیلم دفاع مقدس برای بازی در فیلم «گیلانه» که برایم تا امروز ارزشمندترین جایزهای است که گرفتهام تقدیم میکنم. باز تأکید میکنم که اینجایزه برای من باارزشترین جایزهای است که گرفتهام، و آن را صمیمانه به این جریان اجتماعی میدهم.
او این حرکت را امری صلح طلبانه و بشردوستانه تلقی میکند و میگوید: جایزهام را به این جریان پیشکش میکنم چون فکر میکنم این حرکت اجتماعی، مثل هر حرکت اجتماعی دیگری که در جای جای جهان رواج دارد، منشأ بشردوستانه دارد و سبب میشود آدمهای مختلف، با عقاید متفاوت و امکانات اجتماعی و مالی مختلف، برای یک هدف والای اجتماعی همسو شوند و یک اتفاق اجتماعی را رقم بزنند. در همه جای دنیا، در کشاکش خشونتها، جنگها و منفعت طلبیها، هستند دلهای مهربانی که بیتوقع، برای کمک به ارتقا بشریت، کمپینهایی تشکیل میدهند و برای راحتتر زیستن انسان تلاش میکنند، به طور مثال به کودکان سرطانی کمک میکنند یا مثل همین حالا به فکر ساختن سرپناه برای بیخانمانها میافتند و موجی از انسانیت را با خود همراه میکنند.
بهمن فرمان آرا کارگردان صاحب نام کشورمان نیز در مطلبی در خبرگزاری ایسنا مینویسد: ««وقتی سرپناهی نداری، سرما و گرما فرقی نمیکند چون پناهی نداری. امروز اگر به اجتماعی که در آن زندگی میکنیم، نگاهی بیاندازیم، میبینیم که فاصلهها بین طبقات بیشتر از پیش شده و افرادی که تعدادشان کم هم نیست، کلا از قافله عقب ماندهاند و در گوشه و کنار شهر ما بیپناه ماندهاند. در این روزها که همگی به دنبال اندکی شادمانی هستیم و سعی داریم در کنار فامیل و دوستان اوقات خوشی را سپری کنیم، باید یادی از این همشهریانی بکنیم که جایی ندارند که در کنار فامیل و دوستان باشند. من به نوبه خودم سعی میکنم که در سال نو در این زمینه هر کمکی که برآید، انجام دهم و در کنار دوستانی مثل رخشان بنیاعتماد ، رضا کیانیان و دیگر هنرمندان به این مساله بپردازم.»
گفتنی است «سین هشتم سرپناه» عنوان کمپینی است که توسط هنرمندان شکل گرفته و قرار است، هنرمندان در روزهای بهار ۹۴ جوایز خود را به حراج بگذارند تا بتوانند سرپناهی برای بیخانمانها بسازند.
تسلیت جامعه پزشکی و سازمان مجاهدین به کروبی
مهدی کروبی ، از رهبران جنبش سبز، سه خواهر و تنها برادرش را طی ۴ سال گذشته از دست داد ؛ او تنها خبر مرگ آنها را شنید بی آنکه اجازه حضور در مراسم تشییع یا ختم آنها را داشته باشد. مریم کروبی، فرزند سیدحسن کروبی در مصاحبه با “روز” می گوید: : در این ۴ سالی که عموی من در حصر است یکبار بیشتر نتوانستند با پدرم صحبت کنند. آن هم با درخواست ها و اصرارها و فشارهایی که صورت گرفت و در خانه خواهرم انجام شد که در حضورحدودا ۱۰ نفر گذاشتند روی بلندگو – اسپیکر- و صحبت کردند.
در این مدت هم که پدرم مریض بودند، از همان روز اول گفتیم اما اجازه ندادند. او می افزاید: خود من بعد از ۱۳ سال رفتم ایران و عمویم را هم دیدم. البته با سختی فراوان توانستم عمویم را ببینم، یک نفر هم آمد نشست پیش ما. چک می کرد که حرفی زده نشود. من به عمویم گفته بودم که پدرم مریض است. حدودا ۲۵ روز همه تلاش کردند که بگذارند این دو برادر با هم حرف بزنند، اما اجازه ندادند. در نهایت زمانی گذاشتند عموی من زنگ بزند که پدرم ۲ شب قبل اش فوت کرده بود. من به عمویم نگفتم چون متوجه بودم که او هم آن طرف حالش بد است. حس می کرده چیزی شده و کسی هم نگفته. من هم گفتم توی کما است، نگفتم پدر رفته … حقیقتا دراماتیک بود. برای ما خیلی دردناک بود که نگذاشتند دو برادر با هم حرف بزنند، آن هم با اینکه می دانستند هیچ حرف خاصی زده نمی شود. پدرم مظلوم رفت، عمویم هم خیلی مظلوم ماند.
به همین مناسبت انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در پیامهای جداگانهای درگذشت برادر کروبی را به وی تسلیت گفتند. به گزارش کلمه، در بیانیه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران آمده است: اگر چه منع غیر قانونی نهادهای غیر پاسخ گو این فرصت را از علاقمندان شما گرفته است که خدمت رسیده و حضوری عرض تسلیت کنند اما بدانید که یاد عزیزان در حصر و حبس بخصوص جنابعالی که در مردمداری سرآمد بودهاید همیشه در ذهنهای نگران و قدرشناس ملت جاریست. رحلت برادر گرامیتان را به شماصمیمانه تسلیت عرض میکنیم. برای آن مرحوم غفران ورحمت بیکران الهی و برای شما و سایر بازماندگان محترم صبر جزیل و اجر جمیل از خداوند متعال مسئلت مینماییم. یاد آن مرحوم، خواهران محترم که در این دوره به رحمت خدا رفتند و نیز یاد مرحوم حاج احمد کروبی پدر مبارز و بزرگوارتان را گرامی میداریم.
در آستانه نوروز کارگران فرش باستان یزد 5 ماه است که حقوقی دریافت نکرده اند!
کارگران فرش باستان یزد نزدیک به ۵ ماه است که دستمزد دریافت نکردهاند. کارگران این کارخانه به ایلنا گفتهاند کارگران رسمی و قراردادی کارخانه باستان یزد که با تعدیل گستردهٔ نیروها در این چند سال اخیر تعدادشان از ۱۸۰ نفر حالا به ۱۹ نفر رسیده هنوز حقوق ماههای آبان، آذر، دی و بهمن خود را دریافت نکردهاند و از آذر ماه هم حق بیمهٔ این کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
این کارگران میگویند حق عیدی امسال را هم دریافت نکردهاند. این کارگران پیش از این نیز به ایلنا خبرداده بودند شرکت فرش باستان یزد حدود ۳ سالی است که به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و بدهی به شرکتهای دیگر گفته شده، بیش از ۱۲۰ کارگر قراردادی خود را تعدیل کرده است. در همین راستا، تعداد نیروهای این شرکت در سالهای گذشته مجموعا ۱۸۰ نفر بوده که تعدادی از آنها رسمی بودند و در سه سال گذشته همزمان با شروع تعدیل نیروها بازنشسته شدهاند و مابقی نیروی قراردادی بودهاند که علی رغم اینکه برخی از آنها ۱۵ تا ۱۸ سال سابقهٔ کار در این کارخانه را داشتند، تعدیل شدند.
از 2 میلیون نفر معلول تنها به 270 هزار تن عیدی سازمان بهزیستی تعلق گرفت
رئیس انجمن حمایت ازحقوق معلولان ایران گفت: طبق تاکیدات دولت باید تا نیمه نخست سال ۹۴ تمام مشکلات و تجهیزات توانبخشی بهزیستی حل شود که با یک برآورد اولیه اعتباری در حدود ۵ هزار میلیارد تومان برای این امر نیاز است.
علی همت محمودنژاد در مراسم اهدای ۵۰۰ دستگاه ویلچر به معلولان نیازمند شهر تهران افزود: هیچ یک از خیابانهای شهر ما مناسب تردد معلولان نیست و باید به این موضوع توجه شود، زمانی که یک معلول ویلچر نو استفاده میکند مدت زمان کارکرد این ویلچر به جهت شرایط نامناسب معابر و بلمان شهری، تنها ۶ ماه بیشتر نخواهد بود درحالی که عمر مفید این دستگاهها حدود دو سال است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از خانوادهها ۲ تا ۶ معلول دارند با شرایط سخت زندگی خود را میگذرانند که باید مسوولین برای حمایت و کمک به این خانواده اهتمام جدی داشته باشد. محمودنژاد تصریح کرد: در کنوانسیون حقوق معلولان دولتها موظفند شورای عالی معلولان را تشکیل دهند درحالی که در ایران این اتفاق رخ نداده است و امیدواریم دولت تدبیر و امید در اسرع وقت اقدام به تشکیل این شورا کند.
وی با اشاره به مستمری ماهانه ۵۲ هزار تومانی برای معلولان گفت: امسال عیدی فقط به ۲۷۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی تعلق گرفت. براساس اظهارات یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور هم اکنون ۱٫ ۵ تا ۲ میلیون نفر دارای معلولیت شدید و بسیار شدید هستند که باید به صورت مستمر به آنها کمک کرد.
.