تجمع پرستاران در مقابل مجلس در اعتراض به تبعیض
عرصه سوم: صبح روز یکشنبه سوم اسفند و در آستانه روز پرستار نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از پرستاران از نقاط مختلف کشور اعتراض صنفی خود را به مقابل ساختمان مجلس آوردند. به گزارش ایلنا، پرستاران حاضر در تجمع امروز نسبت به عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترضاند. این پرستاران از استان های مختلف کشور از جمله یزد، خوزستان، گلستان، اصفهان و تهران در این تجمع حضور داشتند.
پرستاران حاضر در تجمع امروز که از ساعت ۹ صبح در مقابل درب شمالی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده بودند، نسبت به اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض اند. این سومین تجمع اعتراضی پرستاران در مقابل مجلس شورای اسلامی در یک سال گذشته بود. آنان پیش از این یک بار دیگر در تاریخ هفتم آبان ماه مقابل مجلس تجمع کرده بودند. آخرین تجمع جامعه پرستاری کشور ۲۳ آذر ماه در مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور برگزار شد.
پرستاران می گویند پس از گذشت بیش از ۲ ماه از آخرین تجمعشان در مقابل نهاد ریاست جمهوری هنوز هیچ اقدام قابل قبولی در راستای تحقق مطالبات صنفیشان صورت نگرفته است. اجرای بی قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که ۸ سال از تصویب آن می گذرد، یکی از عمده ترین مطالبات جامعه پرستاری است.
چهرههای معروف سینما در خانه معلولین مشهد
چقدر ما درباره خودمان فکر میکنیم که کسی هستیم و چیزی هستیم! اصلا اینگونه نیست و ما چیزی نیستیم. این جمله را مجید مجیدی کارگردان خوشنام سینمای ایران گفته، آن هم در جمع معلولان مشهد در بازدیدی که هفته گذشته صورت گرفت و جمعی از هنرمندان و سینماگران مطرح کشور مهمان مؤسسه خیریه توانبخشی فتحالمبین – همدم – مشهد بودند تا با کودکان معلول دیدار کنند.
به گزارش جام جم در این مراسم، به جزمجید مجیدی، چهرههایی مانند کمال تبریزی، رضا میرکریمی، حسن بلخاری، علیرضا شجاعنوری، کامبوزیا پرتوی و جمعی از مسئولان و خیرین این مؤسسه هم حضور داشتند. در یک لحظه، اصلا به صورت مادرزادی، میشد ما هم یکی از همان معلولان باشیم و باید چشم به راه میماندیم تا کسی به ما سر بزند. منتظر میماندیم یک موسسه خیریه ما را زیر بال و پرش بگیرد. اما سخت است، چون همه ما برای خودمان غرور داریم. شاید همین حس و حال باشد که کودکان معلول، گرچه از ناتوانی جسمی برخوردارند، اما روحشان درست چیزی شبیه ماست. احساس و عواطفشان هم شبیه همه آدمهای دیگر است. عواطف که معلول و غیرمعلول ندارد. عکسهایی که از این مراسم منتشر شده، از چهرههای گریان و اشکبار هنرمندان حکایت دارد.
مجید مجیدی طی سخنانی در این بازدید گفت: «نمیدانم چگونه این همه عظمت و زیبایی را بیان کنم. در اینجا روحهای بزرگی وجود دارند. ما هرچه گریه کردیم، برای خودمان بود. اینجا عظمتی دارد که دل آدم را میسوزاند. یکی از بچهها گفت که تنها هستند، اما من میگویم شما اصلا تنها نیستید، ما تنها هستیم! اینجا به اندازه وسعت همه عالم بزرگ است.»
کمال تبریزی دیگر کارگردان صاحب نام ایران که برای دومینبار به فتحالمبین آمده بود، گفت: «اینبار اینجا را همانند یک شهر یا همان مدینه فاضله میبینم. اینجا صداقت و پاکی هست و دروغ، وجود ندارد. اینجا از آلودگیهایی که در شهرهای واقعی وجود دارد، خبری نیست. امیدوارم جاهای دیگر هم از اینجا یاد بگیرند. باید حس این مجموعه به جامعه هم منتقل شود و ما بچههای سینما باید فرصتی ایجاد کنیم تا با یک کار گروهی، حسی که اینجا وجود دارد را بتوانیم به مردم منتقل کنیم.»
موسسه خیریه توانبخشی همدم که میزبان سینماگران معروف کشورمان بود یک نهاد غیردولتی است که پذیرای حدود ۴۰۰ مددجو است. این نهاد از سال ۱۳۵۶ و توسط نیکوکاران مشهدی شکل گرفت.
فراخوان تهیه لوازم التحریر و لباس گرم برای دانش آموزان مناطق محروم
کمیته آموزش و تحصیل بنیاد همدلان کودک و نوجوان فراخوان همیاری برای تحصیل کودکان محروم را منتشر کرد. تهیه لوازم التحریر و لباس گرم برای ۱۷۰ دانشآموزِ در ۲ منطقه محروم آذربایجان به مبلغ ۱۴ میلیون تومان هدف این فراخوان نیکوکارانه است.
در بخشی از این فراخوان آمده است: امسال در آستانه بهار ۱۳۹۴ بر آن شدیم تا سری به مناطق محروم این سرزمین بزنیم و با کمک شما عزیزان از خشونت محرومیت در آن مناطق محروم بکاهیم. با معلمین دلسوز و فداکار روستاهای آخماقیه، صوفی، قره زمی و طوره در استانهای آذربایجان غربی و شرقی وارد مذاکره شدیم و نیازهای آنها را شناسایی کردیم. همانند گذشته نیازهای درسی کودکان برای ما در اولویت قرار دارد ولی به دلیل اینکه سرمای زیاد این مناطق قدرت یادگیری این کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد، تصمیم گرفتیم لباس گرم را هم به پکیج لوازم التحریر بیافزاییم تا بتوانیم به یادگیری بهتر و موثرتر آنها کمک کنیم.
تهیه دفتر، مداد، مدادتراش و پاک کن، مداد رنگی کوله پشتی و کاپشن از اصلیترین اهداف «بنیاد همدلان کودک و نوجوان» در این طرح است. این بنیاد که یک موسسه غیردولتی و نیکوکارانه است از سال ۱۳۹۲ راه اندازی شده است. در بخش معرفی این بنیاد آمده است: «تمرکز این بنیاد بر روی کودکان و نوجوانان محروم و نیازمند و در دو حوزه: «سلامت و درمان» و «آموزش و تحصیل» میباشد. بنیاد همدلان کودک از بدو تاسیس تلاش کرده تا از طریق همکاری و تعامل نزدیک با موسسات و سازمانهای مردمنهاد، در دستیابی به اهداف مشترک، ایجاد سینرژی نموده و درجه کارایی و اثربخشی فعالیتهای خود را ارتقاء بخشد. در این مسیر، بنیاد از ظرفیتهای داوطلبانه یاریگر، در بخشهای مختلف بهره فراوان برده است.»
نامه بیش از ۵۰ چهره شاخص به رئیس جمهور در خصوص کودکان حاصل از زنان ایرانی و مردانی خارجی
بیش از ۵۰ نفر از مدیران ارشد بخش خصوصی کشور، اقتصاددانان، حقوقدانان، اساتید دانشکده حقوق و دانشکده های علوم انسانی به همراه محققان، نویسندگان، هنرمندان و شاعران کشور و همچنین پژوهشگران حقوق کودک و فعالان اجتماعی در حوزه کودکان و مدیران و مسوولان جراید کشور در نامه ای از دکتر حسن روحانی رییس جمهوری منتخب مردم، خواسته اند تا با تامین مالی طرح مصوب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تاریخ ۲۹/۰۱/۹۱، نسبت به رفع ایراد شورای نگهبان در این باره برآیند تا این طرح صورت کامل قانونی به خود گرفته و قابلیت اجرا بیابد. به گزارش روزنامه شرق مطابق این طرح فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی علاوه بر حق اقامت دایم در ایران همانند شهروند ایرانی، از حق تحصیل و بهداشت و رفاه رایگان، تامین اجتماعی و یارانه برخوردار خواهند بود و همچنین تا سن ۱۹ سالگی از پرداخت تعرفه اقامت نیز معاف خواهند شد.
در بخشی از این نامه آمده است: ما امضاکنندگان این نامه از جنابعالی تقاضا داریم به هر طریقی که خود صلاح می دانید دستورات لازم را برای رفع ایرادات شورای محترم نگهبان در این زمینه بدهید تا به لطف حمایت قانون، این کودکان و نوجوانان بتوانند از کرامت انسانی و آیندهای بهتر برخوردار گردند و همچون شهروندانی مسوول در ایفای نقش خود در جامعه کوشا باشند.
برای مشاهده متن کامل نامه و اسامی امضا کنندگان کلیک کنید.
تندیس حقوق بشر به مولوی عبدالحمید اهدا می شود
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استانهای کرمانشاه و ایلام قصد دارد تندیس حقوق بشر سال ۹۳ را به مولوی عبدالحمید اهدا کند. به گزارش ایسنا، شهاب تجری رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استانهای کرمانشاه و ایلام در نشستی خبری با اعلام این خبر اظهارکرد: در کمیسیون حقوق بشر این کانون کمیته ای وجود دارد که هر ساله به ارزیابی فعالیتهای بشردوستانه افراد در طول سال میپردازد و در نهایت یک نفر در ایران را شایسته دریافت تندیس حقوق بشر می داند.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته این کار انجام شده و در سال ۹۱ تندیس حقوق بشر به پرویز پرستویی به همراه بهمن پرورش و در سال ۹۲ این تندیس ارزشمند به شهرام ناظری اهدا شد. تجری تصریح کرد: امسال نیز پس از بررسی های کمیته نامبرده در میان نامزدهای اعطای این جایزه نهایت با اکثریت آراء مولوی عبدالحمید – امام جمعه اهل سنت سیستان و بلوچستان – شایسته دریافت این تندیس شناخته شد.
رییس کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای کرمانشاه خاطرنشان کرد: مولوی عبدالحمید سالهاست که به منادی دوستی میان شیعه و سنی در استان سیستان و بلوچستان معروف است و همواره از او به عنوان یک شخصیت معتدل که اخوت و برادری ایجاد می کند، یاد می شود و همین ویژگی کافی است که هر فردی در هر کجای دنیا که باشد شایستگی تقدیر داشته باشد، اما دلیل اصلی انتخاب این شخصیت بزرگ کشور برای دریافت تندیس مهر، تلاش اثربخش ایشان در زمینه آزادسازی سربازان ایرانی بود.
وی ادامه داد: در امر آزادسازی سربازان ایرانی در سیستان و بلوچستان از دست گروهکهای تروریستی، تلاش اصلی را ایشان انجام داد و میتوان گفت رکن اصلی آزادسازی این سربازان مولوی عبدالحمید بود اما این تلاشها مکتوم ماند. تجری درباره چگونگی برگزاری مراسم این تندیس مهر اظهارکرد: از آنجایی که امکان حضور این شخصیت بزرگوار در استان کرمانشاه نیست، قرار بر این شده که طی مراسم باشکوهی در تهران و با حضور گسترده رسانه های سراسری تندیس مهر به ایشان اهداء شود.
اعتراض صدها کارگر در عسلویه
جمعی از کارگران پیمانکاری فازهای ۱۵و ۱۶ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به طولانی شدن مطالبات مزدی خود از چهار روز پیش تاکنون از انجام کار خودداری کردهاند. منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر افزودند: تعداد کارگرانی که در این اقدام صنفی اعتراضی شرکت کرده اند به صدها نفر میرسد که در شرکتهای پیمانکاری مجری طرحهای فازهای ۱۵ و ۱۶ منطقه عسلویه کار می کنند. پنج شرکت پیمانکاری «آذران گستر»، «ارشک مکانیک»، «توانمند»، «ونوسان» و «ژرفا» از جمله کارفرمایانی هستند که کارگران آنها در چهار روز گذشته در اعتراض به دریافت نکردن سه تا پنج ماه معوقات مزدی از انجام کار خودداری کردهاند. در همین رابطه یکی از کارگرانی که به واسطه شرکت توانمند در فاز ۱۵ و ۱۶ عسلویه مشغول کار است به ایلنا گفت: این شرکت حدود ۳۵۰ کارگر هستیم که بابت سه ماه مزد دریافت نشده از کارفرما طلبکاریم.
یکی دیگر از کارگران شرکت پیمانکاری «ونوسان» نیز به ایلنا گفت: در حال حاضر بیشتر پروژههای فاز ۱۵ و ۱۶ عسلویه در آستانه بهرهبرداری قراردارند و به همین دلیل فعالیت بیشتر پیمانکاران نیز رو به اتمام است اما معلوم نیست که به چه دلیلی پرداخت مطالبات کارگران با تاخیر روبرو شده است.
در این اقدام صنفی کارگران شرکتهای پیمانکاری دیگری نیز حضور دارند اما برای اینکه هویت آنها مشخص شود حاضر نیستند تا به صورت مستقیم با خبرنگار ایلنا گفتگو داشته باشند. دلیل این احتیاط ترسی است که این کارگران از قرار گرفتن نامشان سیت سیاه پیمانکاران دارند. منابع ایلنا به نقل از این کارگران می گویند: این لیست که محتوای آن در میان پیمانکاران مشترک است به نوعی حاوی اسامی کارگرانی است که به دلایل مختلفی از جمله پیگیری مطالبات صنفی مسئله دار شناخته شدهاند و پس از اتمام آخرین قرارداد کار به سختی توسط پیمانکاران استخدام می شوند.