عرصه سوم: روز پنج شنبه ۱۷ اردیبهشت معلمان در تهران در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش بیبی سی، خبرگزاریها شمار آنها را ۳ هزار نفر گزارش کردهاند.
معلمان معترض همچنین در شهرهای اصفهان، تبریز، شیراز، سنندج، کرمانشاه، بندرعباس، رشت، زنجان، زاهدان و بوشهر در مقابل ادارات آموزش و پرورش شهرهای خود تجمع کردند. این چندمین بار است که معلمان معترض در شهرهای مختلف ایران دست به اعتصاب و تجمع میزنند. مهمترین مساله مورد اعتراض آنها پایین بودن دستمزد و نابرابری حقوقی با دیگر کارکنان دولت است.
یک روز پیش از این تجمعات ، آیتالله علی خامنهای ، در دیدار با تعدادی از معلمان درباره اعتراضات صنفی آنها هشدار داد که «اینهایی که با عنوان معیشت یک شعاری میدهند، چند شعار فتنهگرانه و سیاسی و خطی هم در پهلویش میگنجانند.»
ایلنا میگوید دیروز شماری از معلمان توسط یک نهاد امنیتی احضار شده و به این شرط آزاد شدهاند که در تجمع امروز شرکت نکنند. کمتر از یک ماه پیش علیرضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان بازداشت شد.
همچنین جمعی از معلمان حاضر در این تجمعات اعتراضی با امضای طوماری خطاب به رئیس قوه قضاییه از وی خواستند سه معلم زندانی «رسول بداقی، محمود باقری و علیرضا هاشمی» را که «گناهی جز دلسوزی برای کشور، آموزش و پرورش و دفاع از حقوق یک میلیون فرهنگی ندارند» آزاد کند.
تهدید مسئولان ارشد کانون صنفی معلمان در وزارت اطلاعات
در رویدادی دیگر، گزارشهای منتشر شده حکایت از اعمال فشارها و آزارها به فعالین فرهنگی بود. به حدی بود که باعث شد اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان و بهشتی لنگرودی سخنگوی این کانون به دنبال این فشارها از سمت خود استعفا دهند.
آقایان عبدی و بهشتی در صفحه فیس بوک خود با اعلام این استعفا نوشتند که برای فراهم شدن زمینه برگزاری مجمع عمومی جدید و جلوگیری از بهره برداری معاندین و دشمنان از سمت خود استعفا و در تجمع هفدهم شرکت نخواهند کرد. یکی از اعضای تشکلهای صنفی معلمان در این زمینه به خبرنگار کلمه میگوید: تجمعاتی که از بهمن ماه سال گذشته به شکل پراکنده شروع شد با فراخوان کانون صنفی معلمان در دهم اسفند ماه گستردهتر شد. از همان زمان تذکرات مستقیم و غیرمستقیم بر اعضای کانون صنفی معلمان شدت گرفت. بعد از تجمع ۲۷ فروردین با وجود اینکه کانون صنفی معلمان فراخوانی نداده بود باز فشارها بر اعضای آن بیشتر شد. با اجرای حکم آقای هاشمی این فشارها و تهدیدها وارد فاز تازهای شد این در حالی است که خود آقای هاشمی با تجمعات موافق نبود و معتقد بود مطالبات معلمان باید از طرق دیگری پیگیری شود. بعد از آن آقایان عبدی و بهشتی و باغانی را احضار کردند و تذکر شفاهی به آنها دادند.
ساخت مهد کودک در زندان!
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: حدود ۲۰۰ کودک همراه مادرانشان در زندانهای کشور هستند که از میان آنها ۲۰ کودک در ندامتگاه شهرری زندگی میکنند.
به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی روز سه شنبه 15 اردیبهشت گفت: خیرین در اصفهان مهدکودکی را در زندان زنان راهاندازی کردهاند. بنابراین باید به ظرفیت خیرین برای ایجاد مهد کودک در زندانها توجه کنیم. وی در ادامه گفت: در جلسه امروز شورای اجتماعی کشور رییس سازمان زندانها گزارشی را درباره وضعیت زندانهای کشور ارایه داد که بخشی از آن مربوط به زنان زندانی بود؛ البته این گزارش قبلا به هیات دولت ارایه شده بود و پیشنهادات ۱۳ گانهای در پایان گزارش رییس سازمان زندانها مطرح شد که با پیگیری و همافزایی بیندستگاهها میتوانیم به بهبود وضعیت زنان زندانی امیدوار باشیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: زنان به علت طرد اجتماعی و خانوادگی بعد از آزادی از زندان، بیشتر از مردان به زندان باز میگردند و این آمار در زمستان بیشتر است. مولاوردی در پایان اظهارکرد: با همکاری بنیاد تعاون زندانیان و اداره کل امور زنان استانداریها تلاش میکنیم سرپناهی برای اسکان این زنان فراهم شود تا پیش از یافتن شغل و توانمند شدن در آن به سر ببرند علاوه بر آن توجه به وضعیت بهداشتی و سلامت زنان زندانی مد نظر ماست و همه دستگاههای متولی باید در این زمینه عزم جدی داشته باشند.
نرگس محمدی بار دیگر بازداشت شد
ماموران دادستانی در ساعات اولیه صبح روز سه شنبه ۱۵ اردیبهشت با مراجعه به منزل نرگس محمدی، روزنامه نگار و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، او را بازداشت کردند. به گزارش کلمه، نرگس محمدی در ابتدا حاضر نشد در منزل خود را به روی آن ماموران لباس شخصی بگشاید اما پس از ارائه حکم که با تهدید به شکستن در منزل همراه بود، سرانجام ماموران وارد منزل شدند و وی را بازداشت کردند. گفتنی است در زمان بازداشت، گوهر عشقی مادر ستار بهشتی هم در منزل نرگس محمدی حضور داشت.
خانم محمدی روز یکشنبه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شده بود، اما دادگاه وی برای مطالعه پرونده از سوی وکلا به تعویق افتاده بود. قرار بود امروز وکلا برای مطالعه پرونده نرگس محمدی به دادگاه مراجعه کنند که ماموران دادستانی ناگهان او را بازداشت کردند. ماموران ادعا کردهاند که خانم محمدی را برای اجرای حکم بازداشت میکنند، اما هنوز مشخص نیست این حکم ادعایی مربوط به کدام پرونده است و چرا در این زمان که او در پروندهای دیگر در حال محاکمه است، حکم اجرا میشود.
در شبکه های اجتماعی تصویری از گوهر عشقی منتشر شده است که پس از بازداشت خانم محمدی فریاد می زند و اعتراض می کند.
برای دومین سال: آیین اعتکاف در مسجد دلهای کودکان
در روز شنبه ۱۲ اردیبهشت اعضای داوطلب جمعیت امام علی اعلام کردند که به مناسبت ایام اعتکاف و میلاد امام علی، به محلههای حاشیه میروند و یک روز از صبح تا شب در کنار کودکان و مادران و خانوادههای نیازمند این محله به فعالیتهای اجتماعی میپردازند. این برنامهها شامل: خدمات بهداشتی و پزشکی، برنامههای فرهنگی و هنری (نقاشی، تئاتر، قصه خوانی، موسیقی و…) و فعالیتهای زیست محیطی و کمک به بهسازی زیرساختهای سکونتی منطقه، ارتباط با اهالی و… میشود.
جمعیت دانشجویی – مردمی امام علی نهادی مردمی و غیر دولتی با هدف کمک به نیازمندان و اقشار محروم جامعه است که از سال 78 فعالیت های خود را آغاز کرده است.
دکتر احسان شریعتی پس از حضور در جمع اعضای جمعیت امام علی در برنامه «اعتکاف در مسجد دلهای کودکان» در محله حاشیه نشین نوروزآباد در کنار احمدآباد مستوفی در صفحه فیس بوک خود مینویسد: امروز به دعوت دوستان «جمعیت امداد دانشجویی امام علی» برای پشتیبانی از اقدام این انجمن «مردمنهاد» در جهت امدادرسانی، کنترل بهداشت و سلامت و تغذیه مناطق محروم، اجرای موسیقی و رقص و شادسازی کودکان، و..، به حلبیآباد نوروزآباد (در احمدآباد مستوفی نزدیک اسلامشهر) رفتیم. فعالیت دهها دانشجوی امدادگر در میان کودکان و مردم بسیار شورانگیز و چشمگیر بود. اعضای انجمن از صبح، نخست محیط پیرامون این محله را که انباشته از زباله بود (و کودکان از راه تفکیک آن امرار معاش میکنند!) پاک کرده بودند تا امکان نصب چادرهای امداد و توریع دارو و غذا و.. فراهم شود.
در این فاصله، به خانهٔ جمعیت در شهرک احمدآباد که در واقع مدرسهٔ کودکان این حلبیآبادها است، رفتیم و با مسئولین داوطلب و فداکار آن آشنا شدیم. در بازگشت به حلبیآباد در اتاق بزرگی که بعنوان مسجد ساخته بودند، نشستیم و پس از معرفی فعالیتهای انجمن توسط شارمین میمندینژاد، موسس جمعیت و همسر ایشان، به تحلیل و جمعبندی این فعالیت در این روزهای نمادین «شوراها، کارگر، معلم، پدر، مرد، یا میلاد مولا علی»، با اشاره به آموزههای معلم مردم شریعتی در این موارد و آرمانها پرداختیم، و با شور-و-شوق و تشویق و روحیهٔ قوی یاران و همراهان تلاشگر این جمعیت مواجه شدیم و امروز روزی شد بیادماندنی. این نشست با دعای برونرفتی علیوار از بحران و بنبستهای عظیم معیشتی مردم و کشور پایان یافت. برای این دوستان و تلاشگران عرصهٔ انسانی و مدنی توفیق و ادامهکاری آرزومندیم.
یازده روز اعتراض کارگران قطار شهری اهواز در سکوت مسئولین استانی
دبیر خانه کارگر خوزستان در یازدهمین روز از شروع اعتراضات صنفی کارگران پروژه «قطار شهری اهواز»، از بیتوجهای مسئولان استانی به وضعیت این کارگران انتقاد کرد. «آقایار حسینی» دبیر خانه کارگر اهواز به ایلنا گفت: در حال حاضر یازده روز از اجتماع صنفی بیش از ۶۰۰ کارگر پیمانی پروژه قطار شهری اهواز میگذرد اما هیچ کدام از مسئولان استانی و کشوری به خواستههای آنان اهمیت نمیدهند.
به گفته این فعال صنفی، بیتوجهای مسئولان سیاسی و ادارات کار استان اهواز به وضعیت کارگران قطار شهری و سایر کارگران معترض در دیگر واحدهای بحران زده استان، باعث ناامیدی و احساس شکست در میان کارگران معترض شده است.
او با اشاره به وضعیت نامناسب کارگران در استان خوزستان بیان داشت: با توجه به پتانسیل خوزستان و رکودی که در واحدهای تولیدی خوزستان به وجود آمده کارگران کارخانههای آجر جیل، لوله سازی خوزستان، لوله سازی اهواز، آبفای اهواز، ابفای آبادان، کارگران شهرداریهای اهواز، آبادان، سوسنگرد و دهها واحد تولیدی دیگر وضعیت مناسبی ندارند. او گفت: نداشتن احساس مسئولیت و بیتوجهای مقامات استانی به استیفای حقوق کارگران حوزه خدمتشان باعث شده مشکلات این کارگران بعد از گذشت سالها، همچنان پابرجا بماند و کارگران نتوانند به حقوق اولیه صنفی خود دست یابند.