عرصه سوم: هزاران معلم در سراسر ایران صبح روز پنجشنبه ۲۷ فروردین در سکوت مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع کردند. در تعدادی از استانها معلمان علاوه بر ادارات آموزش و پرورش، همزمان در مقابل ساختمانهای فرمانداری و استانداری نیز تجمع کردهاند.
به گزارش ایلنا، معلمان معترض در شهرهای تهران، کرج، اراک، ساوه، خمین، دهدشت، شهرکرد، سنندج، قروه، مریوان، خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، نورآباد، دلفان، کرمانشاه، یزد، بجنورد، سبزوار، جاجرم، زنجان، ابهر، قزوین، مشهد، بندرعباس، بندر امام، بوشهر، قزوین، همدان، شاهرود، ایلام، رشت، شهرضا، زاهدان، زرین دشت، داراب، ایوان و… تجمع کردند. در پایتخت علاوه بر تجمع ِبیش از هزار نفری معلمان مقابل اداره آموزش و پرورش، گروهی ۳۰۰ نفره از معلمان مقابل مجلس تجمع کردند.
معترضان خواستار افزایش دستمزدها، بهبود وضعیت معیشتی و رفع تبعیض حقوقی بین خود و سایر کارمندان دولت هستند. در این تجمعها پلاکاردهایی در حمایت از معلمان زندانی و در اعتراض به طرح رتبه بندی به چشم میخورد. شماری از فعالان صنفی معلمان معتقدند طرح رتبه بندی تبعیضها در جامعه معلمی را عمیقتر میکند.
گزارش شده که ماموران نیروی انتظامی در رشت با معلمانی که مقابل اداره آموزش و پرورش استان گیلان تجمع کرده بودند با خشونت برخورد کردهاند، این در حالی است که گزارشی از وقوع درگیری در دیگر شهرها مخابره نشده است. گفتنی است معلمان معترض علاوه بر تجمع سراسری امروز، یکبار دیگر در تاریخ ۱۰ اسفند به دعوت کانون صنفی معلمان ایران در بیشتر شهرهای ایران به صورت همزمان تجمع کرده بودند. گفته میشود این تشکل صنفی در شکل گیری تجمعات روز پنجشنبه معلمان نقشی نداشته است.
چتر «حامی» روی سر دانشآموزان مهاجر
مسئول دفتر مشهد انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده در ایران «حامی» گفت: «مدارس تحت پوشش این انجمن برای صدها دانشآموز مهاجر بازمانده از تحصیل فرصت دیگری فراهم کرده تا به دامن علم و دانش بازگردند.»
«فاطمه سبزهکار» مسئول دفتر مشهد انجمن حامی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: «انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده با عنوان اختصاری (حامی) سال ۱۳۸۲ توسط «فاطمه اشرفی» در تهران تأسیس شد و در سال ۱۳۸۸ مدرسهای را به منظور تحصیل کودکان و نوجوانان مهاجر بازمانده از تحصیل در مشهد ایجاد کرد.»
مسئول دفتر مشهد انجمن حامی افزود: با توجه به موانع قانونی برای دانشآموزانی که سن آنان بالاتر از معیار آموزش و پرورش است، مدرسه حامی، کودکان و نوجوانان مهاجر را که به هر دلیلی از تحصیل در زمان خود بازمانده اما شوق به تحصیل دارند، جذب و مطابق با استانداردها و معیارهای دیگر مدارس، آموزش میدهد. وی اظهار داشت: بودجه این مدرسه از کمکهای مردمی، خیرین و همچنین سازمانهای بینالمللی تأمین میشود و تحت نظارت وزارت کشور و اداره اتباع و مهاجرین خارجی میباشد.
بنا بر اظهار نظر مدیر مدرسه حامی، در اولین سال فعالیت، مردم با نگاه بیاعتمادی و شک و تردید به فعالیت یک سازمان مردمی ایرانی که برای کودکان مهاجر تلاش میکند، مینگریستند اما پس از چندین سال فعالیت و آشنایی مردم با این مجموعه، اکنون ۴۰۰ دانشآموز مهاجر در مقطع ابتدایی و صد زن سواد آموز در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند. به گفته وی، «تقاضای برای تحصیل بیش از این است اما با توجه به محدودیت فضای آموزشی امکان جذب بیش از این تعداد وجود ندارد، همچنین در کنار موضوعات درسی، مهارتهای زندگی، حقوق شهروندی و مصونیت از خشونت به دانشآموزان آموزش داده میشود.»
کارگران اخراجی «فارسیت دورود» شب را در مقابل وزارت کار خوابیدند
حدود ۱۰۰ نفر از کارگران بیکار شده کارخانه فارسیت دورود که برای اعتراض صنفی از لرستان به تهران سفر کردهاند، شب چهارشنبه 26 فروردین را در مقابل ساختمان وزارت کار سپری کردند و با طلوع خورشید، برای سومین روز در مقابل ساختمان این نهاد دولتی تجمع کردند.
کارگران معتقدند دلیل طولانی شدن مذاکرات دو روز گذشتهشان با مقامات وزارت کار عدم موافقت مدیریت هلدینگ فارس خوزستان با درخواستهای مطرح شده از سوی کارگران بوده است. به گزارش ایلنا، این کارگران که از لرستان به تهران آمدهاند، از روز دوشنبه (۲۴ فروردین) در اعتراض به اعلام تعطیلی کارخانه فارسیت و بیکاری کارگران در مقابل وزارت کار تجمع کردهاند. به گفتهٔ کارگران، کارفرمای شرکت فارسیت با آغاز سال جدید از روز ۱۵ فروردین ۹۴ اجازه ورود حدود۲۶۰ کارگر به جا مانده از تعدیلهای گذشته به کارخانه را نداده است و اعلام کرده که به دلیل زیان دهی شرکت، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد.
این در حالیست که پیش از این در روزهای پایانی اسفند ۹۳ از لرستان خبر رسید، اوضاع در کارخانه فارسیت روبه بهبود است و با پرداخت معوقات مزدی کارگران و کاهش تعداد نیروها از ۳۶۸ به ۲۶۰ نفر شرایط برای فعالیت مجدد شرکت فراهم است. پیش از این، تعدیل گستردهٔ نیروها با توجیه کاهش نیرو برای بازگشایی مجدد کارخانه، باعث بیکاری نزدیک به ۱۳۰ نفر در ۴ ماه گذشته شده بود. این کارگران که شبهای گذشته را در خیابانهای اطراف وزارت کار گذراندهاند، میگویند روی بازگشت به خانه با دست خالی را ندارند. یکی از کارگرانی که شب گذشته را در مقابل وزارت کار گذرانده است در این باره میگوید: هرچقدر که لازم باشد اینجا میمانیم تا به نتیجه برسیم. با این وضعیت اصلا نمیتوانیم به خانه برگردیم. با ۱۶ – ۱۷ سال سابقهٔ کار دیگر کجا به ما کار میدهند که بخواهیم دنبال کار دیگری برای امرار معاش باشیم. هیچکس هم صدای ما را نمیشنود.».