عرصه سوم: مجلس ایران قصد دارد تا بار دیگر طرح نجات و احیاء دریاچهها و تالابهای كشور را بررسی کند. نمایندگان کمیسیون کشاورزی در مجلس تصمیم دارند تا این طرح در دستور کار هفته آینده خود قرار دهند.
طرح حفاظت و احیای تالابهای ایران” در مجلس هشتم با پیشنهاد نمایندگان و با هدف نجات این دریاچه از سوی نمایندگان به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ارائه شده بود.
به گزارش مسیرآنلاین 28 آذرماه 91 یک فوریت این طرح به تصویب رسید و برای بررسی بیشتر به کمیسیونهای مربوطه رفت اما کمیسیونها تاکنون کلیات آن را به تصویب رساندند و هنوز این طرح به صحن علنی مجلس نرسیده است. این طرح به امضای 93 نماینده مجلس رسیده بود.
این طرح در صورت تصویب دولت را موظف میکند حداکثر به مدت 3 ماه فهرست تالابها و دریاچههای نیازمند حمایت را تهیه و عملیات اجرایی حمایتهای خود را حداکثر ظرف 3 سال به نتیجه برساند و با بکارگیری همه امکانات مهندسی و عملیاتی خود بر پایه نظریات کارشناسان مجرب داخلی و تجربیات سازمانها و کشورهایی که بحرانهای مشابه را تجربه کردهاند اقدام کند.
دریاچهها و تالابهای ایران چندین سال است که با معضل خشک شدن و آلودگی روبرو هستند. هامون پرس، تارنمایی که مسائل جامعه مدنی در سیستان و بلوچستان را دیده بانی میکند پیشتر در گزارش مفصلی به آسیب شناسی وضعیت تالابها، رودخانهها و دریاچههای ایران پرداخته است.
ورود فاضلاب به دریاچهها، رودخانهها و تالابها از جمله دلایل آلودگی آب در ایران است. در همین راستا محمد حسین قربانی نماینده شهر آستانه اشرفیه در مجلس گفته است فاضلاب شهر آستانه اشرفیه باعث فاجعه زیست محیطی شده است.
کمیسیون کشاورزی مجلس 23 عضو دارد که کمتر از نیمی از آنان دارای تخصص در زمینه آب و منابع طبیعی و کشاورزی هستند.
همچنین هفت عضو از این کمیسیون نمایندگان استان خوزستان هستند که بر اساس گزارشهای محلی از تجمعات مردم خوزستان برای جلوگیری از انتقال آب رود کارون به استانهای مرکزی حمایت و حتی تهدید به استعفاء کرده بودند.
سید شکر خدا موسوی نماینده اهواز از جمله نمایندگان این کمیسیون است که فعالیتهایی در حوزه محیط زیست و بکارگیری مدیران بومی در خوزستان داشته است. او از فرماندهان پیشین بسیج ایذه، بازنشسته سپاه و از جناح اصولگرا است.
یکی از مهمترین نطقهای وی تذکر به حسن روحانی رئیس جمهوری در مخالفت با انتقال آب رودخانه کارون و همچنین وضعیت آب و هوای این استان بوده است.” بر اساس همه موازین زیست محیطی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی، طرح انتقال آب کارون نباید ارجاع شود. امروز مطالبه مردم پرآبترین استان ایران از وزیر نیرو، تامین آب شرب سالم و بهداشتی است.”
این نماینده در عین حال یکی از منتقدان شدید جنبش سبز است که تا کنون مواضع تندی علیه فعالان و رهبران جنبش سبز داشته است. وی در یکی از نطقهای پیش از دستور خویش گفته است:” مگر میشود فتنه پرآشوب 88 که ظلم آشکار به ساحت رهبری و مردم ایران بود را از حافظه تاریخی ملت ایران پاک کرد؟ این چه ظلم مضاعفی به نظام است که برخی از همین تریبون شرم دارند از فتنه نام ببرند؟ مگر میشود خیانت و بیبصیرتی محض نخبگان خاموش و همراهان غافل فتنه را از یاد برد؟…”