عرصه سوم: جمعیت “امام علی” قصد دارد تا به بهانه میلاد امام علی در یکی از محلات حاشیه و بسیار محروم تهران حاضر شده و این روز را در کنار کودکان آن جا سپری کند.
این سازمان امدادی-دانشجویی که برای حمایت از کودکان بیسرپرست فعالیت میکند، در اطلاعیهای نوشته است:” با دستانی پر مهر، عشق خود را به میان کودکان و ساکنان آنجا می بریم. غذای خود را در میان کودکان و خانواده های آنان قسمت می کنیم. با کودکان به بازی خواهیم نشست. با آنان خواهیم آموخت. با آنان خواهیم خواند.”
در این اطلاعیه آمده منطقهای که این جمعیت قرار است به آنجا برود بینهایت فقیرنشین و محروم است. بیشتر کودکان این منطقه از مهاجرین هستند و زندگی بسیار سختی را می گذرانند. بیشترشان حتی از رفتن به مدرسه هم محروماند. گاه غذای مناسبی هم برای خوردن ندارند. تنها بازی کودکان آنجا، خاک بازی است. چیزی بیش از این برای سرگرمی ندارند. خانههایشان محقر و نامناسب است. تقریبا هیچ امکانات در خور شأنی در محل زندگیشان ندارند.
جمعیت در این روز برنامههایی چون پاک سازی زباله ها و محیط زیست، آموزش به کودکان در خانهها و محله، بازی و تفریح برای کودکان، ایجاد فضای بازی ماندگار برای کودکان، آموزش مسواک و اهدای مسواک به کودکان، آموزش های هنری به کودکان شامل کاردستی و…، نقاشی با کودکان، آموزش بافتنی به مادران و نیایش در محله در کنار کودکان و خانواده های آنان را تدارک دیده است.
نیازهای این برنامه دارو هایی چون آنتی بیوتیک، مسکن، قرص آهن، اسید فولیک، بتادین، چسب زخم، وسایل سرگرمی و تفریح، اسباب بازی برای کودکان، انواع توپ ذکر شده است. جمعیت همچنین از حضور افرادی که به بازیهای محلی مسلط هستند، پزشکان عمومی، اطفال و متخصصان بهداشت و ماما در این برنامه استقبال کرده است.
جمعیت مستقل و هوشمند امداد دانشجویی – مردمی امام علی نخستین بار توسط دانشجویان کلاس های رهیافتی به درون که استاد “شارمین میمندی نژاد” موسس و مبتکر آن می باشد، تاسیس شده است.
سابقه فعالیت جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی به سالها پیش و در دهه هفتاد خورشیدی بازمی گردد. در آن سالها اعضای آغازگر این حرکت اجتماعی که چند دانشجوی ساده بودند، به پیشنهاد شارمین، که استاد آنها بود، به بیمارستان کودکان سرطانی میرفتند و تلاش میکردند تا ساعتی دل این کودکان را شاد کنند.
این سازمان در همان سالها نخستین دفتر رسمی دانشگاهی خود را به عنوان نخستین سازمان دانشجویی فعال در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشگاه صنعتی شریف تهران برپا کردند.
این جمعیت در سال 1378 پس از ثبت رسمی در وزارت کشور، به عنوان یک سازمان مردم نهاد مستقل شناخته شد و سپس فعالیت خود را به دیگر دانشگاه های کشور گسترش داد. اعضای جمعیت در سال 1384 نخستین دفتر رسمی مردمی جمعیت را در جنوب شهر تهران و در محله مولوی افتتاح کردند و آن را “خانه ایرانی” نامیدند.
پس از ده سال فعالیت مستمر اجتماعی، در سال 2010 میلادی، این جمعیت موفق به کسب مقام مشورتی در شورای امور اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد ECOSOC گردید.
این سازمان ماموریت خویش را رسیدن به جهانی استوار بر پایه عدالت و صلح با نگاه ویژه به افراد آسیب پذیر به ویژه کودکان تعریف کرده و خود را یک سازمان اجتماعی هوشمند تعریف کرده است.
سازمان هوشمند از نظر این جمعیت بدین معنا است که این سازمان جامعه را به صورت یک کل می بیند که تمامی اجزای آن با هم در تعامل هستند. به این معنی که وقتی معضلی در جامعه شناخته می شود، ممکن است ریشههای بوجود آمدن این معضل در نقاطی باشد که به طور مستقیم بوجود آورنده آن معضل نباشد.
به عنوان مثال هنگامی که یک نوجوان اقدام به بزهکاری می کند، ریشه های این مسئله میتواند از آموزش ناصحیحی باشد که در طول دوران زندگی داشته است. لذا پرداختن به مسئله آموزش به طور غیر مستقیم منجر به کاهش بزهکاری در جامعه میشود.
این سازمان تاکنون پروژههایی مختلفی را در سطح داخلی و بین المللی اجرا کرده است. نخستین طرح جمعیت «کوچه گردان عاشق» بود. این طرح اکنون به صورت خودجوش توسط مردم در سراسر ایران به اجرا در میآید.
از دیگر طرح ها و فعالیتهای این جمعیت در سالهای اخیر میتوان به “آیین طفلان مسلم” برای حمایت از کودکان زندانی، آیین “کعبه کریمان” برای برآورده ساختن آرزوهای کودکان محروم، آیین “صفای سعی” برای حمایت از بانوان سرپرست خانوار، آیین “شام عیاران” برای اعلام بیزاری از اعتیاد و حمایت از کودکان آسیب دیده از اعتیاد، طرح “فاطیما” برای حمایت از دختران بی پناه و فرار کرده از خانه، طرح “ایران 1130” برای پرسشگری اجتماعی از کاندیداهای ریاست جمهوری، طرح “هزار بار زندگی” برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان، محروم، طرح “تدریس عشق” برای یاری تحصیلی و آموزشی کودکان محروم در دروس مدارس، طرح “کودکان بی کتاب” برای حمایت از کودکان کار و محروم از تحصیل و نیز جشنهایی مانند جشن یلدا در کوچههای فقر، جشن هفت سین برکت به مناسب نوروز و نیز جشنواره فرزندان مهر برای شکوفایی هنری کودکان محروم و از همه مهمتر طرح ایجاد و گسترش خانه های ایرانی در مناطق محروم برای امدادرسانی به کودکان و بانوان مددجو در این مناطق اشاره کرد.
کمک به زلزله زدگان بدخشان در افغانستان نیز تازهترین پروژهای است که از سوی این جمعیت اجرا شده است
عرصه سوم اطلاعات این سازمان را در بانک اطلاعاتی خویش ثبت کرده است.