عرصه سوم: خانه سینمای ایران، روز پنجشنبه، بیست و یکم شهریور ماه ۱۳۹۲، همزمان با روز ملی سینما و 114 سالگی آن در ایران، با حضور عده زیادی از اهالی سینما، بازگشایی شد. این نهاد صنفی با بیش از پنج هزار عضو، با بالا گرفتن اختلافات مسوولان آن با مقامات وزارت ارشاد دولت احمدینژاد، در دی ماه سال ۱۳۹۰ از سوی این دستگاه دولتی تعطیل و سپس منحل اعلام شده بود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مراسم بازگشایی خانه سینما، حجتالله ایوبی، رییس جدید سازمان سینمایی کشور، همراه با عزتالله انتظامی، بازیگر قدیمی سینما، وارد ساختمان این تشکل صنفی شدند و در آن را به روی سینماگران باز کردند.
در بازگشایی خانه سینما، سینماگرانی چون بهمن فرمانآرا، رخشان بنیاعتماد، رضا میرکریمی، کیومرث پوراحمد، گلاب آدینه، امین تارخ، محمدعلی سجادی، علیرضا داوودنژاد، فرشته طائرپور، گوهر خیراندیش، جهانگیر کوثری، مهتاب کرامتی، نورالدین زرینکلک، داریوش فرهنگ، آتیلا پسیانی، رضا کیانیان، مازیار میری، همایون اسعدیان، علیرضا خمسه، عزیز ساعتی، ناصر صفاریان، ابراهیم فروزش، رامبد جوان، امیرشهاب رضویان، هوشنگ گلمکانی، محمدعلی طالبی و … شرکت داشتند.
همزمان با باز شدن دوباره درهای خانه سینما، رییس سازمان سینمایی کشور در اولین نشست رسانهای خود اعلام کرد که با حکم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیتهای خانه سینما قانونی و رسمی خواهد بود. او گفت: “خانه سینما منحل نشده بود بلکه در دولت قبل، وزارت ارشاد آن را تعطیل کرده بود. وقتی نهادی ثبت میشود، دیگر یک شخصیت حقوقی است که وزارت ارشاد به هیچ وجه نمیتواند آن را منحل کند.” او با اشاره به کاهش تصدیگری دولت در امور مختلف، به واگذاری امور به اصناف اشاره کرد و گفت که این اتفاق در سینما نیز خواهد افتاد و دولت میتواند حامی تولیدکنندگان باشد.
به گفته ایوبی اختلافات صنفی به كشور تحمیل شد و بحث خانه سینما را سیاسی كردند. او گفت: “عدهای با استفاده از نامها و اصطلاحات، خانه سینما را به عنوان مساله مطرح کردند و باعث التهاب جامعه شدند. در عین حال رسانهها هم بیش از اندازه به جزییات این موضوع پرداختند.” این در حالیست که برخی تحلیلگران، بازگشایی خانه سینما را نتیجه فشارهای مدنی و پرداختن مداوم رسانهها به جزییات این موضوع میدانند.
اما ، فرجالله سلحشور، کارگردان و یکی از چهرههای مخالف بازگشایی خانه سینمای ایران، به خبرگزاری بسیج گفته است که سینمای موجود راه «شاه» و «صهیونیسم» را میرود و بسیاری از اعضای «شورای اکران» غرب زدهاند و گرین کارت آمریکا دارند. او در صحبتهای خود از آنچه سکوت «علما» در برابر به «فضاحت» افتادن سینما و «انحراف» جامعه خوانده است انتقاد کرده است.
عرصه سوم بازگشایی مجدد این نهاد مدنی را به کلیه هنرمندان کشور تبریک می گوید. خبرها و گزارشهای بیشتر درباره تعطیل شدن و بازگشایی خانه سینما را در اینجا، اینجا و اینجا ببینید.