۵ گام اساسی برای آماده سازی بودجه

همان‌طور که در تعریف بودجه گفته شد آماده سازی بودجه  چه برای کسب و کار باشد چه برای زندگی شخصی نیازمند طی مراحل مختلفی است. مراحلی که اگر با دقت و مطالعه و نظارت ویژه طی شوند می‌توانند بسیاری از مشکلات پیش پا افتاده در خانه/زندگی/جامعه را سامان دهند و برعکس هر گونه کوتاهی و یا عدم نظارت در این پروسه می‌تواند هزینه‌های جانبی خاص خود را برای فرد/کسب و کار به همراه داشته باشد.

۱- تعیین اهداف واقعی

۲- شناسایی درآمدها و هزینه‌ها

۳- جداسازی نیازمندی‌ها و خواسته‌ها

۴- طراحی بودجه

۵- و اجرای عملی بودجه

 

شخصی

کسب و کار

تعیین اهداف واقعی

داشتن هدف در نحوه چگونگی استفاده از منبع مالی به شما در انتخاب‌های هوشمندانه کمک خواهد کرد. از خودتان بپرسید که می‌خواهید منابع مالی‌تان در یک سال چطور باشد؟ تصمیم بگیرید که برای شما چه چیز در اولویت قرار دارد و از همان جا شروع کنید.

برای ایجاد یک کسب و کار نیاز به تعیین اهداف واقعی برای مشخص کردن هزینه‌ها داریم. افراد در این بخش نمی‌توانند آزادانه و مطابق میل خودشان عمل کنند، بنابراین آنها نیز باید برنامه‌ریزی دقیقی در مورد اهداف و برنامه‌های مالی خود ارائه نمایند.

شناسایی درآمدها
و هزینه ها

شما احتمالا می‌دانید ماهانه چه مقدار درآمد کسب می‌کنید. سوال این است که آیا شما می‌دانید این درآمد کجا به مصرف می‌رسد؟  طی چند هفته هزینه‌های خود را بررسی کنید و ببینید که چگونه به مصرف رسیدند.

یک کسب و کار می‌تواند درآمدها و هزینه‌های بیشتری نسبت به بودجه یک فرد در یک ماه را متقبل شود. اما اصول اولیه بودجه در این مورد یکسان است. آنها نه تنها نیاز دارند که درآمد مورد انتظار خود را بررسی کنند، همچنین باید در حال برنامه ریزی برای صرف هزینه‌ها در زمینه‌های مختلف کسب و کار خود نیز باشند.

جدا سازی نیازمندی ها و خواسته ها

از خودتان بپرسید: که آیا شما این مورد  را می‌خواهید و یا اینکه به آن نیاز دارید؟ آیا با صرف این هزینه شما به اهداف مالی‌تان نزدیکتر می‌شوید یا دورتر؟ برای خودتان اولویت بندی کنید در این صورت تصمیم گیری برای‌تان آسان‌تر می‌شود.

جنبه کلیدی چگونگی صرف منابع مالی در ترتیب اولویت‌ها نهفته است. آیا در یک کسب و کار نیاز به صرف هزینه در عرضه کسب و کار است و یا آیا آن‌ها میخواهند  کارمند جدید استخدام نمایند . با ترتیب اولویت‌ها آن‌ها می‌توانند به آسانی تصمیم گیری نمایند.

طراحی بودجه شما

اطمینان حاصل کنید تا بیشتر از درآمدی که بدست می آورید هزینه نمی‌کنید. با در نظر گرفتن تعادل بودجه شما می‌توانید تمام هزینه‌های خود را پرداخت نمایید. راه آسان برای انجام این مهم نوشتن تمام درآمدها و هزینه‌ها در یک فرم -اسپرد شیت- است. این یک نمای کلی از بودجه مالی شما را نشان می‌دهد.

طراحی در کسب و کار یک گام مهمی ایجاد بودجه است. هنگامی‌که اسپرد شیت آماده شد، یک مرور کلی از چگونگی صرف هزینه‌ها که باید در کجا به مصرف برسند و از کجا درآمد خود را حاصل نماید، در دسترس خواهد بود.

این مورد همچنین آن‌ها را قادر می‌سازد تا ببینند که تا پایان سال از منبع مالی چیزی باقی‌مانده است؟ یعنی با مازاد بودجه روبه‌رو هستند و یا اینکه بیشتر از درآمد به دست آمده مصرف کردند یعنی با کسری بودجه مواجه شدند.

طرح خود را عملی سازید

صرف هزینه‌های‌تان را با زمانی‌که درآمد خود را کسب می‌کنید مطابقت دهید. تصمیم بگیرید که از هر چک پرداخت برای چه مقاصدی استفاده می‌کنید. از خودتان بپرسید که آیا شما برای احتیاجات خود در مواردی مثل (مسکن، غذا، قبض آب و برق، حمل و نقل و غیره) مبلغی را اختصاص داده‌اید؟ آیا برای پرداخت بدهی‌ها، هزینه‌های غیرمنتظره، پس انداز و کارهای تفریحی و سرگرم کننده مبلغی را کنار گذاشته‌اید؟ این مورد مانع بدهکار شدن شما می‌شود. زیرا در این‌صورت شما به نسیه گرفتن برای پرداخت هزینه‌های‌تان متکی نخواهید بود.

در یک کسب و کار نیز باید تمام هزینه‌ها برنامه‌ریزی شود. آن‌ها نمی‌توانند تمام منبع مالی خود را در اولین روز سال به مصرف برسانند. شاید آن‌ها بخواهند کامپیوترهای جدیدی خریداری کنند که این مورد نیز تنها در پایان سال مشخص خواهد شد. علاوه بر این آن‌ها نیز باید منبع مالی خود را از پرداخت هزینه‌های غیر منتظره مصون نگه دارند.

آینده‌نگر باشید:
ترتیب دادن یک بودجه تا اینکه در مسیر درست خود قرار بگیرد یک یا دو ماه طول می کشد. شما تا به حال بدون داشتن برنامه‌ای برای مصارف و هزینه‌هایتان زندگی کرده اید. پس به خود فرصت دهید و برای تنظیم برنامه مالی، خود را آماده سازید. از کمک خواستن نگران نباشید، اگر در این زمینه با مشکل مواجه شدید تنها یک تماس تلفنی کمک بگیرید و مشکل خود را حل سازید.

پیمایش به بالا