چک لیست بودجه (بخش پنجم)

تجدیدنظر و تعدیل در بودجه

یکی از عناصر تشکیل دهنده بودجه تعدیل آن است. در حال حاضر این کار را به صورت ماهیانه انجام دهید. اطلاعات خود در مورد اینکه در آن ماه چه مقدار هزینه متقبل شده‌اید را به روز رسانی کنید و همچنین ببینید که در دسته بندی‌های هزینه‌های صرف شده چه دستاوردی داشته‌اید. اگر شما متوجه شدید که طبق عادت  بیشتر هزینه‌ها را در یک دسته بندی قرار می‌دهید در این صورت آن را دقیق‌تر بررسی نمایید یا اینکه قبول کنید که هزینه‌هایتان بیشتر از چیزی است که تصور می‌کردید.

جنبه مهم این فرایند این است که شما بودجه‌تان را با وجود هزینه‌های حقیقی بررسی می‌کنید تا بتوانید خودتان را کنترل کرده و در روند طبیعی مدیریت امور مالی تان قرار بگیرید. دریافت کمک در چنین شرایطی مفید خواهد بود. اگر شما در اطراف‌تان فردی را می‌شناسید که درصدد انجام مدیریت امور مالی زندگی روزمره خویش است فرصت را از دست ندهید و طی یک قرارداد با او همکاری کنید. شما ملزم نیستید که امور مالی‌تان را با با فردی که احساس راحتی نمی‌کنید، به اشتراک بگذارید. اما اگر قرار بر ایجاد طرح بودجه برای فرد دیگری شد، طرح بودجه شخصی‌تان می‌تواند پاسخگو به تمام نیازهای آن فرد باشد.

اگر به عنوان خانواده با هم مشغول به کار هستید در این صورت بررسی بودجه خانواده، ایده خوبی است و یا اینکه در مورد طرح یک بودجه خانواده با هم همکاری نمایید. فراموش نکنید که همکاری برای داشتن درک بهتر از امور مالی، یک امر ضروری است. این جایی نیست که در آن بتوانیم تنها مطابق آموزش‌هایی که کسب کرده‌ایم پیش برویم. چرا که در جریان کار بر طرح بودجه خانواده، ممکن است یکی دیگر از اعضای خانواده در مورد ترتیب هزینه‌ها بینش و نظرات متفاوتی داشته باشد  در حالی‌که شما از آن آگاهی نداشتید.

امور مالی شخصی،بازرگانی، دولت و سازمانهای غیر دولتی

تسلط بر امور مالی شخصی‌تان و ایجاد طرح بودجه موفقِ خانواده، مهارت‌های شما را برای درک اینکه تمام بودجه‌ها به طور یکسان عملی می‌شوند، افزایش می دهد. چه طرح بودجه  برای فروشگاه‌های محله شما باشد و چه طرح بودجه یک سازمان غیر دولتی باشد.

  • فرآیند ایجاد بودجه صرف‌نظر از اینکه شخصی، بازرگانی، دولتی و یا غیر دولتی است، با در نظر گرفتن این شاخص‌ها که عبارتند از تعیین یک هدف،‌ نظارت بر هزینه‌ها (حسابداری)، نظارت بر بودجه و تعدیل آن یکسان است.
  • بودجه‌ها برای یک هدف مشخص تعیین می‌شوند:‌ مدیریت پول و هدایت پول تا دستیابی به هدف.
در این مورد بیشتر بخوانید:
چک لیست بودجه (بخش اول) - چرا باید مدیریت مالی وجود داشته باشد؟
چک لیست بودجه (بخش دوم) - بودجه چرا و چگونه!
چک لیست بودجه (بخش سوم) - بدست آوردن ارقام !
چک لیست بودجه (بخش چهارم) - جدول یا اِسپرِد شیت بودجه شما!
چک لیست بودجه (بخش ششم) - کجا طرح بودجه بیشتر اهمیت دارد؟!

پیمایش به بالا